Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%100 oranlı raporla araç almak için ne yapmalıyım?

mgursoy

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
7
Merhaba arkadaşlar sağlık kurulu engel oranımı %100 olarak raporuda 2 yıl olarak onaylamış e nabızdan görünüyor ötv indirimi için ne yapmam gerekiyor bu raporu vergi dairesi vb bir yere yollamam gerekiyormu

eğer 2 sene sonra rapor oranı düşerse ötv mtv faizle geri alınır

Kuruldan yeni çıktı raporum vergi dairesinde süresiz ötv indirimi olabilirmi yani bu rapor daha bir yerlere gidicekmi bunları merak ediyorum aslında yoksa hastaneden e devlete yüklendi hersey tamammı oldu

Birde sizin bu dediğiniz icin birsey yapabilirmiyim
ahmetönerge

ahmetönerge

Üstad peki e devlete raporum hastane tarafindan yeni yuklendi ben birsey yapiyormuyum yoksa bu raporla arac alımı vb işler yapılabilirmi
Bide itiraz etsemmi acaba süre konusuna

o zaman heyete girip ötv için araba alacaksan ben 2016 da rapor aldım 2016 da 2019 da yasa değişmiş 21 hazirana heyete randevu aldım 26 ağustos ta arabanın süresi doluyor

Vergi dairesine sordum 2 yıl sonra oranım düşerse ötvyi geri ödemek zorunda kalırmıyım diye hayır yok öyle bisey bu rapor şuanki hakkın 2 yıl sonra bu oran cikmazsa bi daha ötv muafiyeti alamazsın sadece bu dedi

OturanBoğa

Konuyla alakalımı bilmiyorum kalp hastalığından yüzde yüz raporum var maddi imkanım yok ötv den şuan faydalanamadım emekli olsam çalışmaya devam etsem ilerde ötv indiriminden faydalanabilirmiyim acaba

mgursoy

Önemli olan araç alınırken geçerli olan raporun olması. Sonradan oran düşse de, raporun süresi dolsa da fark etmez. ÖTV muafiyeti olmuşsa olmuş bitmiş demektir. Rapor düşerse ödenmeyen mtv ödenmeye başlar o kadar

%90 ve üzeri rapor varsa, ne zaman istersen ötv'siz araç alabilirsin.

OturanBoğa

Abi bugün şöyle birsey ögrendim vergi indiriminden emekli olmak için vergi dairesine gittim mesleğimin kapıcı olmasından dolayı beni ssk'ya gitmemi çünkü vergiye tabii olmayan bir mesleğim olduğunu söylediler ssk'ya gidip durumu anlattım ve benim mesleğimden dolayı sadece malülen emekli olabileceğimi söylediler bu emekli maaşı ile geçinemiyeceğimi ve işlemlerin iptal edilmesini istedim çünkü çalışmaya devam edemiyeceğim malülen emekli olunca

mgursoy

Ötv indirimi geriye dönük uygulanmaz raporunuz 2 yıl süreli geçerli. ÖTV ve MTV'den yararlanabilirsiniz.

Malulen emekli konusunda da tavsiye etmem çalışabilirsiniz çalışıp vergi indimi ile emekli olun.

Üst Alt