Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%100 özürlü, omurilik felçlisi babamı yatırabileceğim bakım merkezi arıyorum..?

aetsihi

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Herkese acil şifalar..

Babam % 100 ağır özürlü omurilik felçlisi. Boynundan aşağısı tutmuyor. 8 yıldır bakıyorum artık bedensel, ruhsal sıkıntılar artıyor sürekli.

İstanbulda yatırabileceğim bildiğiniz yerleri acilen yazar mısınız lütfen?

Bilen yok sanırım.. haddime düşmez ama nâcizâne önerim kendiniz bakmaya devam etseniz ? ALLAH CC kimseye kaldıramayacağı yük vermez. sizin bu sevaptan nasiplenmenizi istediği için RABbim size vermiş.. her kul'a nasip olmaz bu Nimet ..

Kurum Bakımı Nedir?

Bakıma muhtaç özürlü bireyin aile yanında bakımının mümkün olmaması halinde kurumda bakım hizmeti verilir. Bakım hizmetleri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü denetiminde yürütülmektedir. Bakıma muhtaç özürlü bireye Aile ve Sosyal Politikalar bakım merkezlerinde ya da özel bakım merkezlerinde hizmet verilmektedir.

Kurum Bakımı İçin Başvuru Yerleri:

Özürlü bireyin ikametgâhının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne, veya varsa İlçe Müdürlüklerine başvurulması gerekmektedir. İlçe Müdürlüklerinin bulunmadığı yerlerde ise Kaymakamlıklara başvuru yapılabilir.

ALO 183 (Aile, Kadın, Çocuk, Özürlü ve Sosyal Hizmet Danışma Hattı’nı 7 gün 24 saat arayabilirsiniz)

VİSAL-İ BAKİ;

Haklısınız o bilinçteyiz elhamdulillah fakat şartlar bunu gerektiriyor evde bakım mümkün olmuyor..

Kardeş bildiğim kadarıyla Omurilik Felçliler derneğinin İstanbul Gürpınar'da bir bakım merkezi var.. Ancak buraya kabul edilmenin şartlarından birisi de hastanın bakacak kimsesinin olmaması.. Kendileri ile istersen bir konuş.. Web sayfaları mevcut.. Geçmiş olsun..

Geçen sene o dönemde gittim istanbula birkaç yerle görüştüm kartal/yakacıkta bir yerle anlaştım ama babam istanbula gitmekten vazgeçince kaldı. Şimdi ufa'daki tek özel bakım merkezine yatırcağız.

Bu gün memurlar eve geldi ama ben başvuru yapmaya gitiğimde dilekçe tutan memur dilekçeyi yanlış yazmış diye yarın yine dilekçe yazmaya gideceğim.

Düzgün konuşun. Babamızı başımızdan atmaya çalışmadık çalışmıyoruz çalışmayız. Bakımının daha iyi yapılması için kendisinin isteği ile yatırma kararı aldık. Daha sonra vazgeçti yatırmadık. Üzerinden zaman geçince tekrar gitmek istedi başvuru yaptık.

Burada paylaştığım bilgiler ihtiyacı olanlar okusun diyedir.
Aşağı yukarı 1 ay oldu geçen hafta sonu aradım dosyanın ankarada olduğunu söylediler.

Üst Alt