Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%100 raporda tam bağımlı yazmadığı için bakım aylığı alamıyoruz?

cuneytken

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Kalem hanım merhaba ben pulmoner hipertansiyon 4. evre 100 de 100 engelli raporu olan kalp hastasıyım .. raporumun ağır özürlü kısmında hayır yazıyor bunu evet yapmak için hastaneye başvurdugumda yatalak olmam gerektiğini heyete girsemde kabul edilmeyeceğini söyleiler.. bakım kriterleri şöyle degilmi bunlardan ne kadarını yerine getiremem gerekiyor.. merdiven inip çıkamıyorum . banyo yapamıyorum evin idaresini yapamıyorum tek başıma giyinip soyuınamıyorum bilgilendirirseni sevinirim teşekkürler.. II – GÜNLÜK HAYATIN ALIŞILMIŞ TEKRAR EDEN GEREKLERİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRME
A- ÖZ BAKIM İHTİYAÇLARINI GİDERME DURUMU
Özürlünün;
Öz Bakım İhtiyacı
El, yüz, kulak, burun, ağız ve diş, ayak, saç vücut temizliğini ve bakımını yapabilme durumu
Tuvalet ihtiyacını giderme durumu
Banyo ihtiyacını giderme durumu
Yeme-içme becerilerini yerine getirme durumu
Giyinme - soyunma becerilerini yerine getirme durumu

B- HAREKET ( FİZİKSEL) DURUMU
Özürlünün;
Hareket Etme Durumu
Yürüme becerilerinde bir başkasının yardımına ihtiyaç duyma durumu
El ve kollarını kullanmada bir başkasının yardımına ihtiyaç duyma durumu
Merdiven inip çıkmada bir başkasının yardımına ihtiyaç duyma durumu

C- SOSYAL BECERİLERİ VE GÜVENLİKTE OLMA DURUMU
Özürlünün;
Sosyal Beceri Durumu Bağımsız Kısmen Bağımlı Tam Bağımlı
Kendini ifade edebilme durumu
Kendisine ve çevresine zarar verme riski hâlinde kendini kontrol edebilme durumu
Kendisine karşı oluşan (tecavüz ve taciz veya evinden biraz uzaklaştıktan sonra geri eve dönememe gibi) tehlike anında, tehlikede olduğunu algılama durumu

D- EV İŞLERİNİ VE İDARESİNİ YAPABİLME DURUMU
Özürlünün;
Ev İşleri ve İdaresi Durumu
Evde kendi başına ve başkasının yardımı olmadan yaşama durumu
Beslenme ve temizlik gibi ihtiyaçları için alış veriş yapabilme durumu
Asgari düzeyde dâhi olsa yemek pişirebilme durumu
Asgari düzeyde dâhi olsa evini temizleme, bulaşık ve çamaşırlarını yıkama işlerini yapabilme durumu
Kışın ısınmak için sobasını yakmak veya kombiyi çalıştırmak gibi işleri yapabilme durumu

İyi akşamlar kaderdaşlarım pek seyretmiyorum ama Atv de Esra Erolun programında yüzde 70 zihinsel ağır engelli bir bayan var, kocaya kaçmış annesi kızını aramak için programa gelmiş, kızı hakkında öyle şeyler anlattiki inalıcak gibi değil fakat kızı programa geldi, gayet akıllı ve mantıklı konuşmalar yaptı dağlarda akşama kadar keçi bile otlatıyormuş fiziksel görünümündede birşey göremedim, evlenmiş bile, annesi bu kızcağızdan bakım parası alıyormuş, hayretler içinde kaldım. bu aralar sanal ortamda bilmem kaç bin kişi sahte raporlarla bakım parası alıyor diye dedikodular dolaşıyordu şahsım adına hiçbbir ihtimal vermiyordum gülüp geçiyordum. fakat bu aileyi görünce kafamda acayip soru işaretleri oluştu. lütfen ve lütfen gerçek engellilere hak edenlere verilsin bu gibi devlet yardımları saygı, sevgi selamlar

Üst Alt