Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%100 raporla çalışılamaz mı?

yarasa1988

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merebalar bende tam bu konuyla ilgili başlık açmayı düşünürken buraya rastladım ancak benim durum epey karşık nasıol bi çözüm bulunur sizlere sormak istedim...
ben aslında başbakanlıktan onaylı 100de 100 oranda özürlüyüm hatta nüfus kayıt öreneğimde dahi işlenik...ancak ben çok çalışmak istediğim için özel bi şirkete girebilmek için raporumu düşürttüm normal devlet hastahanesinde diğer rahatsızlıklarımı belirtmedim ve o hasatahane bana 100de 60 rapor verdi normalde sadece beyin cerrahisi 100de 95 rapor veriyor...şimdi vergi indiriminden yararlanmak için başşvuruda buluncağım yanlız vergi dairesine o 100de100 lük raporu verirsim zaten işime şirket tarafından son verilir çünkü 100de 80 den fazla oranda işçi çalıştırmak yasak eğer 100de 60 lık raporumu verirsem bu defada ankara düşürtür diye korkuyorum buda emekliliğime yansır...en kötü ihtimalse eğer beni tekrar hastaneye rapor için sevkederse bu defa ayvayı yerim :) yani iş çok karışık nasıl bi yol izleyeyim yardımcı olursanız çok sevincem çıkmazdayım...ama çalışmamayı asla düşünmüyorum !!!

birşey diyeceğim ama yalnış anlaşılmaktan korkuyorum nasıl 100%100 özürlü olunur ki konuşup yazdığına göre 100%100 altındasındır yanılıyormuyum

Kronik böbrek yetmezzliği hiper tansiyon gergin omirlik sendromu sol ayak diz altı his kaybı nörojen mesane spina bfida tanısı kullandığı cihazlar uzun yürüme cihazı iki ayak birden sol böbrek 100de 35 çalışma oranı sağ böbrek 100de 70 çalışma oranı cateterle boşaltım yapma.... Bunlar sayabildiklerim yada sayılabilecekler....'

----------

Ha birde kalp yetmezliği !

Benim özürlü raporum %85 nasıl olur %80 nin üstünde işçi çalıştırılamaz.. ben çalışıyorum amaa..

yasal olarak yasaka 100de 80 den fazla oranda olan birini çalıştırlıması yasak...benim bildiğim kadarıyla...

Rapor oranının çalışıp çalışamamayla hiç hiç hiç bir ilgisi yok. %80 diye bir sınır da söz konusu değil.

geçmiş olsun herkesin farklı farklı rahatsızlıkları var allah yardımcımız olsun. bence sen rapor oranını düşürtmeseydin daha iyi olurdu

peki 100de 100 oranında özürlü olan birinin prim günü dolduğu taktirde malulen emekli olamazmı zaten o başbakanlıktan gelen raporda çalışamaz var....ben çyleyken yinede işe girdim...

Malulen emekli olmanın şartları belli:
1- İlk sigortalı olduğunda maluliyet derecesinde sakat olmamak
2- Emeklilik talebinde bulunduğun tarihte maluliyet cetveline göre malul olmak
3- En az 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 gün prim yatırmış olmak. (Başkasının bakımına muhtaçlık varsa, 10 yıllık şart aranmaz)

yarasa kardeş anladığım kadarıyla sen ölüsün.bence üç aylığa başvur,belkide alıyorsundur,birde bakım parasına başvur ordanda askeri ücret alırsın gül gibi geçinirsin.illada işte çalışacağım dersen birde başkasını üstüne işyeri aç bu senin için daha iyi olur

OturanBoğa;
evet benim bakıma muhtaçtır raporum vardı bakım ücreti alıyoduk işe girince kestirdim...çünkü ben hakkım olan parayı kazanarak ve almayı istiyorum ve yanı zamanda çalışarak sosyal güvencemi garanti altına almak !

savasxxxxx;,
hayır hiç bişey almıyorum çalıştığım yerden maaş hariç hiç bi şekilde para almıyorum...bakım parasına gelincede galiba evlenince kesiliyormuş die biliyorum evlenince kesilcekse ne işime yarar o para

yarasa kardeş bu paralar saten senin hakkın devlet diğer insanlarla eşitlemek için böyle bir aylık veriyor.benim bildiğim evlenince kesmiyorlar saten bakım parasını sana değil annene yada hanımına veriyorlar yanlız bunlar bir işte çalışmamak kaydıyla

peki benim sosyal güvencem ne olacak prim günüm dolmadanda emeklide olamam tedavi masraflarım ne olacak?

sosyal güvencen yeşil kart alabilirsin ailende ala bilir,ama sen illaki prim gün sayısı diyorsan .çalışmaya başla ,ama bunlar kesilirse bir daha aylık bağlanamazsın çünkü bakıma muhtaç olmadığın ortaya çıkar

unutmuşum istege bağlı yaparsan benim bildiğim kesilmiyor bir araştır

bana ne yaa aylıkta gözü olan yok zaten ben çalışıp güzelcene emekli olmak istiyorum :) ama daha gireli 2,5 yıl inşallah oturnaboğanın dediği gibi 10 yıl sonra malulen emekli olma şansnı yakalrım yoksa daha fazla kaldırmaz vucudum bunu...

kardeşim hem diyorsun % 100 özürlüyüm hemde çalışmak istiyorum demekki % 100 değil. ben senin için bunları söyledim çalışamayacak durumda isen aylık baglan diye. ne yaparsan yap

pardon kardeş sen bu işleri bizim başbakanlıktan daha iyi bilion galiba ben söylerim bidahakinden sana sorarlar oranlar hakkın da ok ! benim oranımın bu kadar yüksek olmasının nedeni iç hastlşıklarımın ciddi ve önem arzetmesi...fiziksel engel olarakta aykalarımdan ve belimden rahatsızım e bu en az 100de50 yi yükseltiyo...galiba buda işin tuzu biberi...:)

benım % 90 görme raporum var 10 yıldır da calışıyorum son uç yıldırda vergı ındırımınde de yararlanarak calışmama devam edıyorum ustelık mekanık teknısyenı olarak calışıyorum
hıç bır sorunlada yaşamadım yasal olarak da
ama başka bır işyerıne baş vurursam sorunyaparlarmı onu bılemıyorum
sanada gecmış olsun

Üst Alt