Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%100 raporu olan kardeşim için bakıcı arıyoruz..?

alyel

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba

yeni konu acamadığım ve konuyla ilgili bilgi bulamadığım için buraya yazıyorum.
% 100 ozurlu kardeşimle birlikte yaşıyoruz. Bizimle birlikte yaşayan başka akrabamız yok. o nedenlede surekli bir yardimciya ihtıyac duyuyoruz. Yardımcı konusunda ıse çok sorun yaşıyoruz. Şirketler hiç güvenilir değil.

Gazete ilanı veriyoruz son iki yıldır 6 ayda bir bayan değiştirdik. Yabancı bayanlarla Türkçe konusunda sorun yaşıyoruz. O nedenle Türk bayan arıyoruz. Bu konuda yardımcı oabilirmisiniz. Konuyla ilgili yeni bir başlık acılabilirmi? Özürlü maaşı vs gibi haklardan yararlanamıyoruz. Çünkü her ikimizinde emekli maaşı var. ama bayana birimizin biri maaşı yetmiyor. SGK bazı ilaçları ödemediği için parasını ödeyerek alıyoruz. % 100 özürlü bir kardeşle yıllardır birlikte yaşıyoruz. en büyük sorunumuz yardımcı bayan.

Teşekkür ederim

shçek bi sorun derim ben

yardımcı bayan konusunda nasıl bır yardımı olurkı shcek' ın

her ıkımızınde emekli maaşı yaklaşık 1800 tl yapıyor.yakın akrabamız yok. yaşlı bir halam var yakın semtte oturan onunda gözleri görmüyor ..Gecıcı olarak dıger kardeşimin cocugu başka bir şehirden yanımıza geldı 6 ay sonra gıdecek. 3 kız kardeşiz. digeri evli ve başka şehirde. Hasta kardeşimin bir oğlu var evli ve ayrı evde yaşıyor ve çalışıyor kendiside eşide.Onlar ancak kendilerine yetiyorlar ve çok gençler. Biz özürlü maaşından ve evde bakım ücretinden yararlanamıyoruz burada yazılanlardan onu anlıyorum.Emekli maaşımız var diye İstanbul belediyesi 153 bile uğramıyor . bazen iade edesim geliyo şu maaşı. Ancak buraya yazma nedenim yatılı bayan konusunda bize yardımcı olabilecek birileri varmıdır. kardeşim yaklaşık 18 yıldır tekerlekli sandalyede MS hastası. Bakıcı bayan sıkıntısı çok yaşıyoruz. Bulmakta, bulunca aynı evde yaşamakta. Burda bu konuyla ilgili hiç başlık bulamadım ve kardeşim gibi bir çok hasta ve yaşlı var. Durum bu sayın kalem . ilginiz için teşekkr ederim.

leyla hanım yabancı düşünüyorsanız, gagauz Türk ü tercih etmenizi tavsiye ederim.
selamlar.

Valla Mahmut Bey yabancıda yerlide olabilir. Ancak her derdini konuşarak anlatan biri için bayanın Türk'çeyi sorunsuz konuşması ve anlaması lazım. Bir iki yabancı bayan denedik ama bizi çok yordular.

Alyel, evet, evde bakım aylıgı için geliriniz yüksek görünüyor. Akrabalarınızdan sizde kalan olursa bu sorun çözülebilir mi diye düşündüm ama verdiğiniz bilgilerden mümkün görünmüyor.
"alo 183" ü arayarak evde bakım aylıgından yararlanamadıgınızı, bakıcıyı kendinizin tutacagını ama bunda da sorun yaşadıgınızı bu konuda bakıcı bulmak için ne yapabileceğinizi bi sorabilir misiniz?

Ayrıca siz bakıcı için şartlarınızı buraya yazın biz de çevremize duyuralım. Bu konuda bireysel olarak bişiler yapabilirim. Hangi ilçede oldugunuzu burada yazarsanız iyi olur. Birini bulunca da gerekli bilgileri özelden verirsiniz zaten.

Arkadaşlar İş kur açtığı kurslarda Yaşlı ve hasta refakatçısı elemanlar yetiştiriyor. engelli raporu almadan bende gittim. Müfredat heryerde aynı mı bilmiyorum fkt bize verdiklerı eğitimle Her türlü hastaya nasıl bakılması gerektiği konusunda yeterli bilgiverdiler. Bence siz iş kur la görüşün. Meslek kurslarınız arasında hasta bakıcı elemanlar varsa, bana lazımdır deyin. Şansınıza kalmış bulunduğunuz şehirde iş kur bu kursu vermişse elemanı kolaylıkla bulabilirsiniz, bay bayan farketmez bulursunuz. Ben Diyarbakırdayım burda vardı inş siizn bulunduğunuz yerdede vardır.

özelinize mesaj gönderdim. Anadolu yakasında, Ataşehir/Örnek Mahallesinde oturuyoruz.

Bu iş somaliden ithal bakıcılarla çözülür.
Hem oradaki aç kardşlerimizede yardım etmiş oluruz.
Açlığa kalıcı çözüm ekmeğimizi paylaşmaktır.

Merhaba kalem
buraya yazdım herkesin okuyabilmesi için. 183 telefonla aradım. Aldığım cevap'' böyle bir hizmetlerinin olmadığı'' şeklinde oldu. Bir kaç gün sonra gene aradım. Gene aynı cevabı aldım.

Alyel, ben bir bayan buldum. Kendisi bir arkadaşımın tanıdığı. Aslında bu bayanı kendi arkadaşımız için önermişti fakat şu an bir bakıcıya gerek görmüyoruz.
Aklıma siz geldiniz. Fakat yatılı kalacagı için sizin hakkınızda bilgilenmemiz şart haliyle...
Ayrıntıları görüşelim henüz bakıcı bulamadıysanız.

Üst Alt