Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 100 raporum var. Emekli olursam yeniden çalışabilir miyim?

muratgul

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Herkese Merbaha,
4.650 primim ve 15 yıl çalışmam var, 6 yıl önce 3 kalp kapağım değişti ve Koah hastasıyım, 3 ay önce defterdarlığa vergi indiriminden yararlanmak için başvuru yaptım ve beni hastaneye sevk ettiler, hastaneye gittim ÖTV/MTV indirimi içinde hastaneden ayrı bir form doldurarak iki işlemi tek muayenede yapmak için dilekçe verdim, muayene sonucunda bana %100 ağır engelli raporu verdiler. defterdarlıktanda işyerime rapor geldi oda aynı şekilde %100 ağır engelli , şimdi benim soracağım bir kaç soru var, sitede gezdim dolaştım herkes birşeyler yazmış kafam karıştı, beni aydınlatırsanız sevinirim.

1. E sınıfı ehliyetim var, fiziksel engelim olmadığı halde ehliyetim iptal olurmu. ne yapmam gerekiyor.
2. Araç almak istiyorum, 1. dereceden yakınlarımın adını yazdırsam ben kullanabilirmiyim.
3. Malülen emekli olmak istemiyorum, ne yapmam gerekiyor? SGK'ya nasıl bir başvuru yapmam gerekiyor.
4. Emekli olduğum zaman aynı iş yerinde destekleme primi yatırarak çalışmaya devam edebilirmiyim. (patron çalışmamı istiyor)
5. Son 5 yıldır primim 1.850 TL üzerinden yatırılıyor, maaşıma etki edermi?
Teşekkürler şimdiden

1. dereceden vergi indirimiyle, 15 yıl 3600 günle erken emekli olun, erken emekli olduktan sonra sgdp ödeyerek çalışabilirsiniz aynı işyerinizde... yüksekten yatması illaki etki eder, 5 yıllık bir sürede etki etmesi için yeterli...
http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/91572-sgk-sitesinden-emekli-maasi-hesaplatma.html
http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

sürücü olmanıza mani bir durum yoksa, ve sürücü yönetmeliğine göre hangi sınıf ehliyet almanız gerekiyorsa o ehliyeti alıp, yakınlarınız kullanacakmış gibi alırsanız aracı kendinizde kullanabilirsiniz.
http://www.engelliler.biz/forum/oze...m-arac-sahibi-hem-yakinlari-kullanabilir.html

sürücü yönetmeliği 'ne göre ilgili bölüm şöyle:
(2) Kalp-Damar Hastalıkları;
Grup 1: A ve B sınıfı sürücü belgesi verilecek sürücü adayları, Grup 2: A ve B sınıfı dışında kalan sürücü adayları olup bunlardan:
a) Anjinal yakınması olanlara, akut koroner sendrom (Stabil olmayan angina pektoris, ST yükselmeli miyokard infarktüsü ve ST yükselmesizmiyokard infarktüsü) tanısı almış olanlara ve koroner arter bypass cerrahisi uygulanan Grup1 ve Grup 2 deki sürücü adaylarına gerekli medikal tedavi ve/veya invaziv girişimleri tamamlandıktan 6 hafta sonra yapılacak olan egzersiz testinde, testi pozitif kılacak olan kriterler saptanmamış ise sürücü belgesi verilir.
b) Anjiyoplasti işlemi uygulanmış Grup 2 deki adaylara işlemden 6 hafta sonra yapılacak olan egzersiz testinde, testi pozitif kılacak kriterlersaptanmamış ise sürücü belgesi verilir.
c) Kalp atım sayısı çok düşük (dakikada 40’ın altı), atrioventriküler bloklu ve hasta sinüs sendromu olanlardan kalıcı kalp pili takılmamış olanlara sürücü belgesi verilmez.
ç) Kalıcı pil implantasyonu ve başarılı kateter ablasyonu yapılan Grup 2 deki adaylara işlemden 6 hafta sonra sürücü belgesi verilir.
d) İmplante edilebilir katdiyoverter defibrilatör implantasyonu yapılmış olan Grup 1 ve Grup 2 deki adaylara sürücü belgesi verilmez.
e) Hipertansiyonu olan ve maksimal tedaviye rağmen istirahat TA: 200/120 mmHg nin üzerinde olan Grup 2 deki adaylara sürücü belgesi verilmez.
f) Hipertrofik kardiyomiyopati ve dilate kardiyomiyopati tanısı konmuş semptomatik olan Grup 1 ve Grup 2 deki adaylara sürücü belgesi verilmez.
g) Kalp yetersizliği ve kapak hastalığı tanısı konan ve ağır semptomatik (NewYork Kalp Cemiyeti Sınıf 3-4) olan Grup 1 ve 2’deki adaylara sürücü belgesi verilmez.
ğ) Konjenital kalp hastalığı tanısı konmuş olanlardan komplex veya ciddi kardiyak problemi olanlara sürücü belgesi verilmez. Diğer konjenitalhastalığı olanlar ve başarılı cerrahi onarım yapılmış olanlara belirli aralıklarla kontrolden geçmek kaydıyla sürücü belgesi verilir.

soru 1- fiziksel bir engeliniz olmadığı için ehliyetiniz iptal olmaz zaten böyle bir takip yok siz bildirmediğiniz sürece
soru 2-engelli araç alacaksanız ben olsam şimdiki raporu araç alımında o raporu kullanmazdım onun için ayrı bir rapor çıkartır var olan raporumu işin içine karıştırmam daha düşük oranda rapor almaya bakardım
soru 3-vergi indirimi almış bulunmaktasınız zaten onun için emekli olurken siz malulen emekliliğe başvurmayacaksınız siz yaşlılık aylığına başvuruda bulunacaksınız ve vergi indiriminizin sgk kurumuna vergi indirim belgenizin olduğunu söyleceksiniz ve onlarda sizi emekli edecekler yani çalışmanızda bir engel olmaz sadece malulen emekli olanlar sgk lı bir işte çalışamıyorlar sizin vergi indiriminiz olduğu için böyle bir sizin için geçerli bir değil tabii diğer arkadaşlarda bilgileri buradan paylaşırlarsa size daha iyi bir yardımda bulunmuş oluruz

Teşekkürler Kelebek

ğ) Konjenital kalp hastalığı tanısı konmuş olanlardan komplex veya ciddi kardiyak problemi olanlara sürücü belgesi verilmez. Diğer konjenitalhastalığı olanlar ve başarılı cerrahi onarım yapılmış olanlara belirli aralıklarla kontrolden geçmek kaydıyla sürücü belgesi verilir.

inşallah bu şıktan dolayı ehliyetimi kullanabilirim. çünkü benim ameliyatım başarılı geçmişti.

Mehmet Bey öncelikle teşekkürler çok açıklayıcı cevap yazdığın için, benim zaten iki ayrı raporum var, birini defterdarlığa başvuru yapıp aldım, diğerini hastanede form doldurdum ÖTV/MTV, evde bakım ve Özürlü kimlik kartı için, defterdarlıktan aldığımı sadece emekli olmak için kullanacağım,

fiziksel olarak engelim yok , ve yaşım daha 41 , sanada uygunsa çalışmak istiyorum Adnan :)

ya benim anlayamadığım şuki, bu rapor oranlarının aşırı saçma olduğudur. kimine bakıyorum harbiden yürüyecek veya çalışacak gücü yok, oranı %30-50 gibi. kimiside çalışıyor ama oranı 70-80-90 veya murat arkadaşımız gibi %100. %100 raporu olan birinin çalışıyor olabilme ihtimalinin olmaması lazım yoksa yanılıyormuyom. murat arkadaşım sende lütfen yanlış anlayıp üzerine alınma. sadece raporlarda aşırı adaletsizlik var..
birde engeli olsun olmasın, emekli olupta çalışanı sewmem vede çok karşıyım. başkasının rızkına engel oluyor. nice çalışmaya ihtiyacı olup iş bulamayanlar var. kesinlikle dewletin buna acilen bir çözüm bulması lazım. kesin kez emekli olan çalışamaz maddesi konulması gerek. ha kendi işini kurup başkasınında çalışmasına vesile olcaksa bundan ALLAH'ta razı olur. aksi halde diğerlerinin günahını alır bence
SAYGILAR..

Üst Alt