Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 100 raporum var. Emeklilik şartlarım nedir?

CEREN16

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben geçen haftada bir konu açmıştım % 100 heyet raporu yazdı doktor ...ben ekpss'ye girmek istiyorum...ama arkadaşlar çalışamayacağımı söylüyorlar ...ben emekli olabilir miyim emekli olmam için ne kadar prim yatırmam gerekli,kaç gün olmalı cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Sigorta başlangıcınız var mı?

* EKPSS'ye raporunuzda çalışamaz ibaresi olmadığında katılabilirsiniz..

sigorta başlangıcım yok ne kadar yatırmam gerekir ,üniversite öğrencisiyim daha hiç biryerde çalışmadım bu zamana kadar eğer çalışamaz yazarsa raporda emekli olmam için ne yapmam gerekiyor ...

Çalışamaz yazarsa ekpss'ye katılamazsınız sadece, emekliliğe etkisi olmaz.
Çünkü, 1 Ekim 2008'den sonraki sigorta başlangıçlarında emeklilik zamanına kadarki alınan raporların bir etkisi yok, emeklilik zamanınız geldiğinde kurum sevki tarafından rapor almanız şart. o raporun oranı kaç olursa o şartlara göre emekli edilirsiniz. tablo şu:

2008_sonrasi.PNG

15 yıl dolmadan ben ölürüm zaten gerek yok...1800 günde olanlar nasıl oluyor ...

Ceylan, malulen emekli olmanın şartları:

1- İlk sigortalı olunan tarihte maluliyet cetveli'Ne göre maluliyeti gerektirecek düzeyde işgücü kaybı bulunmayacak

2- Malulen emeklilik talebinde bulunulan tarihte maluliyet cetveli'Ne göre maluliyet derecesinde işgücü kaybı bulunacak

3- EN az 10 yıllık sigortalılık süresi olacak (Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık varsa, 10 yıl şartı aranmaz)

4- En az 1800 gün sigorta primi olacak

Üst Alt