Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
slm ben orha yıldız benim %100 raporum var +%29 da iş kazasından gözümü kaybetim %100 olanda kalpten emekli olabilmem için ne gerekiyorr
birde iş kza sı olduğu için 3000vgünü beeklemeye gerek yok diyorlar dorumuu??
1. Sigorta başlangıcından önce sakatlığınız % 60 ve üzeri malul seviyede değise, ve sonrasında maluliyet cetveli 'ne göre bu seviyeye ilerlemişse 10 yıl 1800 gün ile (Başka birinin sürekli bakımına muhtaç olma hâlleri varsa 10 yıl aranmaz 1800 gün yeterli olur) emekli olursunuz. Bunun için çalışıyorsanız ve tereddüt ediyorsanız malul sayılıp sayılmamak konusunda maluliyet tespiti yaptırırsınız malul sayılırsanız işten ayrılıp emekli olursunuz, ya da çalışmıyorsanız doğrudan emeklilik başvurusu yaparsınız, sgk sizi hastaneye sevk eder ve alacağınız rapora göre emeklililiğiniz belirlenir.
2. Erken emekli olabilirsiniz, bunun belirlenmesi için sigorta başlangıç yılınızı ve statünüzü ve doğum tarihinizi verirseniz kaç günle emekli olacağınızı söyleyebiliriz.
Ayrıca: İş kazası için iş göremezlik geliri almıyorsanız bunun için de başvuru yapabilirsiniz. Bu emekli olmanıza engel değil, emekli olduktan sonrada fazla olanın tamamını, az olanın yarısını almaya devam edersiniz.