Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%100 raporuma rağmen 2022 maaşı alamıyorum..?

Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben 1999 yılında liseden mezun olduktan sonra askerlik döneminde sevk eri iken hastalığım başladı. ilk başta şizoaffektif bozukluk ya da borrderline kişilik yapısıyla özdeş raporları verdiler sonra ben bu süreçten çok sıkıldım tedavi babamın üzerinde sosyal güvenceye bağlandı.
ben kendimi iyi hissetmeye başlayınca tedaviyi red ettim ağır işlerde toki aslanoğlu inşaaatta çalıştım bir müddet sonrada işten atıldım 77 gün pirimim var
daha sonrasında tekrar hastahaneye yatırıldım sosyal güvence ilaçları alabilmek için tekrar hastaneeye yatırıldım %80 kendi başına yaşayamayacak kadar malüldür raporu %86 ruhsal duygusal engelli bipolar bozukluk %100 vergi indirimi olmasına ragmen 11.10.2011 de 2022 maaşına bağladılar
2016 12.11 de evde bulunamadığım idda edilerek bolu da ki aile ve sosyal politikalar müdürlüğü maaşımı adreste bulunamadığım gerekçesiyle kesti
ardından tekrar baş vurduk 2017.06.5 tarihinde başvurumuz malül olmadığım kararını verdi maaş bağlanamadı.

ben hastalıktan sonra 77 gün çalışmaya çalıştım sonra engelli oldum
sorum şu

işgörmezlik aylığına başvurabilir miyim?
ya da her hangi bir maaş hakedebilir miyim
eekonomik durumum çok kötü
iyi günler dilerim....

önder yıldırım 2022 aylığında engelli sağlık kurulu raporları geçerlidir. 2022 aylıklarının maluiyet raporlarıyla alakası yoktur. malul olmana gerek yok. % 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporun varsa ve muhtaç durumda isen 2022 aylığı alabilirsin.

senin % 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporun varsa, sigorta kaydın yoksa kaymakamlıktaki vakfa (SYDV) gidip 2022 aylığı için başvur. yanında raporun da olsun.
eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altındaysa muhtaç kabul edilirsin ve 2022 aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz.

raporunda agır özürlü kısmı "evet olarak işaretli ise aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne evde bakım aylığı için de başvurunuzu yapınız.

diğer haklarınız için bkz:https://www.engelliler.biz/forum/di...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

kalem hanım ben tekrar başvurdum babamın geliri 1450 tl benim gelirim yok ve ben muhtaç değilmişim

önder yıldırım hanede kaç kişisiniz? babanın 1450 TL gelirinden başka hanede geliri olan var mı? ayrıca ev,tarla, araç vs mal mülk var mı? kirada mı oturuyorsunuz?
evde bakım aylığı alıyor musunuz?

hanede 2 kişiyiz babam ve ben anne baba ayrı annem balıkesirde biz ben hastalandığımdan beri babamla boluda annemin evinde kalıyoruz annem babamdan ve benden kira almıyor babam bana baktığı mütdetçe evinde kalabileceğimizi söyledi evde bakım aylığı almıyorrum o kadar ağır değil durumum araç ev vs yok

sizin ağırlığınızı kastetmedi raporunuz maaş almaya uygun birde bakım ücreti almaya uygun ama baban maaşı var sigortalı sizde onun sigortasından yararlanıyorsanız alamazsınız birde annen galiba mal varlığı var ama nufus kaydı içerir bu baban ve annen adına olmayan bir mülke yani bir eve nufusunuzu alın ikametgah adresinizi değişin ozaman yalnızsınız alabilirsiniz.

1.hanede 2 kişiyiz
2.geliri olan yok
3.ev tarla araba hanede yaşayanda yok
4.raporum sürekli engelli raporu organik olmayan psikoz bipolar bozukluk engelli %86 evde bakım aylığı yok almıyorum raporum ağır değil

önder yıldırım hanede 2 kişi oturuyormuşsunuz. babanın aylık geliri 1450 TL.
hanede kişi başına düşen aylık gelir de 1450 /2 = 725 TL
hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'den yüksek olduğu için sana 2022 aylığı baglanmaz.
hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altında olsaydı 2022 aylığı alman mümkündü. ama bu sınırı geçtiğin için 2022 aylığı alman mümkün değil.

agır özürlü raporun olmadığı için de evde bakım aylığı alman mümkün değil.

önder yıldırım kaymakamlıktaki vakfı kast ediyorsan yukarıda cevap verdim. vakıflar aracılıgıyla baglanan aylık 2022 aylığıdır. hanede kşi başına düşen aylık gelir 423,58 TL üstündeyse baglanmaz. senin hane gelirin de uygun olmadığı için sana 2022 aylığı baglanmaz. yukarıda anlattım sana.

ama vakıflar genel müdürlüğü tarafından ödenen muhtaç aylığını kast ediyorsan orada hane gelirine bakılmıyor. puanlama sistemi geçerlidir. ayrıca belli bir kontenjan vardır. muhtaç aylığının bu şartlarda çıkması zordur. ama yine de başvur ve şansını dene. sonuçta rapor oranın yüksek. vakıflar genel müdürlü tarafından ödenen muhtaç aylığı için bkz:T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü

Üst Alt