Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1000 TL gelirimiz var. Evde Bakım maaşı alabilir miyiz?

pyhimys47

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Benim %56 ağır engelli statüsünde bir engelli raporum var. Ben anneannemle yaşıyorum. Eşim ve ben işşisiz ama anneannem 1000 tl değerinde aylık maaş alıyor buna rağmen maaş almama engel teşkil eder mi

1000 tl 3kişi için engel teşkil etmez şartlar uyuyor ise baş vurunuzu yapın

allakasi;
Şartlar uyuyor efendim. Birşey daha soracağım ben 3 ayda bir engelli maaşı alıyorum? buda sorun olur mu

ikisi birden alınmaz.en yüksek hangisi ise onu tercih edebilirsiniz.ya engelli 2022 maaşı,yada bakım maaşı.

Diğer şartlarınız uyuyorsa, evde bakım maaşı alıyor olmanız 2022'yi etkilemez çünkü gelir hesabına dahil edilmez. Siz yapın başvurunuzu....

Aziz, anneannenizin 1000 lira geliri olması evet evde bakım aylığı için sorun olmaz.
Ama 2022 aylığı alıyormuşsun. Hanede kaç kişisiniz siz? Eğer 3 kişi iseniz 2022 aylığınız muhtaçlık sınırı olan 255,22 lirayı geçeceğinden kesilir.
O yüzden soruyorum evde kaç kişisiniz?

Aziz, anneannenizin 1000 lira geliri olması evet evde bakım aylığı için sorun olmaz.
Ama 2022 aylığı alıyormuşsun. Hanede kaç kişisiniz siz? Eğer 3 kişi iseniz 2022 aylığınız muhtaçlık sınırı olan 255,22 lirayı geçeceğinden kesilir.
O yüzden soruyorum evde kaç kişisiniz?

evde üç kişiyiz ablacım. başvuru süresinden kaç gün sonra heyet eve geliyor

evde bakım başvurusunu soruyorsun. Ablam başvuru sırasına alınırsın. ve bu da başvuruların yogunluguna baglı. heyetin ne zaman geleceğini o yuzden bilemeyiz. İl müdürlüğünü arayarak ögrenmeye çalışabilirsin bunu.

Lakin 2022 aylığı alıyormuşsun. evde 3 kişisiniz bu durumda kişi başına düşen aylık gelir 255,22 lirayı aştıgından 2022 aylığın kesilir soyleyim.

bulabilirseniz evinize bir akrabanızın ikametgahını aldırın ve geliri olmasın onun. 4 kişi olursanız 2022 aylığını kurtarırsın yoksa kesilir.
evde bakım aylıkları da vakfa geçecek. tüm gelirler sistem uzerinden gorunebilecek o vakit. yaklaşık altı ay içinde vakfa geçer evde bakım aylıkları da.
kısacası vakıf bu durumu fark ederse ki fark eder 2022 aylığın kesilir önlem almazsan dediğim gibi.

Yani ben adresimi geliri olmayan bir akrabanın üzerine yazdırayım diyorsunuz. dimi? ama heyetin ne zaman gelebileceğini bilmediğimiz için nasıl yapacağım bu işi. Yani sürekli akrabamızın evinde mi kalmalıyım_

hayır ablam:) geliri olmayan bir akrabanız sizde kalsın diyorum. boyle bir akrabaanız varsa ikametgah adresini size aldırsın.

18 yaşından küçükler anne babalrının velayetindedir ve ikametgahları sizin eve alınmaz. başka hangi akraba olursa olur. yeter ki geliri olmasın, uzak yakın akraba fark etmez ablası. bunu ayarla da 2022 aylığın kesilmesin boşuna.

Tamam ablacığım :))) bir bakalım bulabilecek miyim :)) birde akraba değilde arkadaş falan olsa? uzaktan akraba olur kendisi

olabilir. ikametgahını aldırın ama sizde kalabilecek biri olsun. en azından çevre sizde kalıor olarak bilmeli.

Üst Alt