Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1001 gün primim, %100 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

Konular
41
Reaksiyonlar
0
115.254 tl yatirilmis primim var almanyadan, türkiyede emeklilik sartlarim nelerdir, ne zaman emekli olurum

Dogum tarihi 06.12.83

ilk sigorta tarihi 21.05.2002

sakatlik orani %100

ssk dan

SSK'dan olabilirseniz (21.05.2002 +) 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün primle emekli olabilirsiniz (defterdarlıktan 1. derece sakatlık indirimi hak etmeniz şartıyla)
Bağkur'dan olursanız 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 gün primle emekli olabilirsiniz (defterdarlıktan sakatlık indirimi almanız şart değil. Emeklilik zamanı geldiğinde kurum sevki ile hastaneden yeni rapor almanız gerek)

Maluliyet cetveli'ne göre maluliyetiniz 21.05.2002 tarihinden sonra ortaya çıkmışsa, bu durumda 10 yıl sigortalılık süresi (başkasının bakımına muhtaçlık söz konusu ise bu 10 yıllık süre aranmaz) ve 1800 gün primle malulen emekli olmanız da mümkün.

Şuan hangi kuruma bağlı olarak çalışıyorsunuz Bu yurt dışı borçlanmasını ssk ya yapın ssk maaş yönünden daha tatmim edicidir..
Ayrıca yurt dışı süreniz kaç gün burada gün olarak hesaplamamıza yardımcı olur..

suan ben calismiyorum, is göremezlik raporum var. Bu yurt disi borclanma evraklarini direk nereye basvurmaliyim.

Gün olarak hesapladim, 1001 gün calistim.

Benim simdi ne yapmam gerek arkadaslar, hangi yolu izlicem .

OturanBoğa;

Baskasinin bakimina muhtaclik söz konusudur, cocuklugumdan beri ve bu belgelenmistir. ozaman su kosullarda malulen emekli olabiliyormuyum simdi?

Malulen emekli olamazsınız. Yukarıda yazdığım gibi, maluliyet cetveli'ne göre maluliyetiniz 21.05.2002 tarihinden sonra ortaya çıkması lazımdı. Oysa sizinki zaten çocukluktan geliyor...

Türkiye'ye kesin dönüş yaptığınızda en yakın sigorta müdürlüğüne gidip Almanya'daki primleri burada saydıracaksınız. Sonra da işte Türkiye'de prim ödemeye devam edeceksiniz... Bu konuya yazdığım ilk mesajda aktardığım bağlantılarda tüm detaylar var.

30 yaşındayım almanyadan 100/100 raporum var. Türkiyede tam teşeküllü bi hastaneden aynı oranda rapor alırsam (hiç çalışmamış biri olarak), Peşin, Nekadar prim yatırmam gerekiyor ki, malulen emekli olaym

Peşin ödeme yok düzenli olarak prim yatıracaksınız.

Türkiyeden neden emekli olmak istiyorsun? Almanyada ki şartlar Türkiyeye göre çok daha iyidir. Oradan emekli olsan Türkiyede yaşamaya başlasan maaşını yine alırsın bankadan her türlü. Türkiyeden emekli olsan şuanki duruma göre taş patlasa 900 tl emekli maaşı alırsın. Ama Almanyada ki şartlar ve ücretler daha yüksektir bence.

Üst Alt