Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

102. 10.02. 103.03 kodlarla ÖTV'siz araba alabilir miyim?

furkan_goktepe

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
formen key

hocam iyi günler umarım mesajımı görürsünüz benim ortopedik engelim var %40 rapora sağibim bana verdikleri rapor
[FONT=Verdana]102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz
[/FONT]
[FONT=Verdana]10.02 Otomatik vites[/FONT][FONT=Verdana]
103.03 Yılda bir sağlık kontrolü(bunu tam hatırlayamadım)

ben bu şekilde ötv siz araç alamazmıyım ortopedik engelim genel olarak yani kol ve bacak eksikliği yok kollarımı ve bacağımı kullanabiliyorum ancak güçsüzlük var yardımcı olursanız çok teşekkür ederim
[/FONT]

KKELEBEKK

genel olarak var uzuv kaybı yok el ayak normal çalışıyor ancak ağır işleri yapamıyorum bana verilen kod 10.02 (otomatik vites)
özel tertibat gereklimi 10.02 yetterlimi ?

@furkan_goktepe
Yalnızca otomatik vites kodu ile sadece sol ayak ve sol elinde engeli veya doktor insiyatifine göre güçsüzlüğüne karar verilmiş olanlar alabilir.

@KKELEBEKK

olayı tam olarak anladım galiba doktor debriaj a basamaz yorulur diye otomatik vites yazdı sanırım oda sol bacak ile ilgili 2side sorunlu ama debriaj solda olduğu için yırtabilirim diye düşünüyorum teşekkürler

peki ben bununla alabilirmiyim ? ötvsiz araç

furkan_goktepe alabilirsiniz
Ehliyet raporu icin hastaneye gittin ya bolumlere muayene oldun , her yil tekrarliycaksin demek ,sen raporunu ya vergi dairesinde otv bolumune ya da arac bayilerine sorarakta alip alamayacagini ogrenirsin

furkan_goktepe
Bunu hastaneden alacağınız sağlık kurulu raporu desteklerse olabilir. Yani orada sol ayaktan güçsüzlüğün belirtilmesi ve otomatik vites araç kullanımının gerektiği yazmalı. Eğer heyet raporunda sol ayak veya sol taraf belirtilmezse, bu durumda muafiyet uygulanmayabilir.

b engelli ehliyeti aldım şimdi sıra geldi araç almaya bir bayi ile konuştum raporunda "otomatik vitesli araç kullanabilir" yazması gerekiyormuş yeniden hasteneye gideceğim bakalım

%40 ortopedik engel ötv'siz araç alımı + otomatik vites (yardım)

Arkadaşlar B engelli ehliyetimi yeni almış bulunuyorum. Şimdi sıra geldi ötv'siz araç almaya.
Bir bayi ile konuştum Sağlık Kurulu raporunda "otomatik vitesli araç kullanabilir" yazması gerekiyormuş.
Ehliyet almak için rapor aldğım zaman aşağıdaki kodlar eklendi ve ehliyeti aldım.(İl sağlık kurulunda toplanıldı ve aşağıdaki kodlar verildi.)

102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz
10.02 Otomatik vites
103.03 Yılda bir sağlık kontrolü

Şimdi bu aşamada ne yapmam gerekiyor. Engel durumum ortopedik (kas hastalığı) ben özel tertibat istemiyorum sadece otomatik vitesli araç işimi görüyor.

ilave tertibat olmadan sadece otomatik vitesli araç alınabilmesi için rahatsızlığın sol alt extremitede yani sol bacakta olması gerekiyor. aksi halde tertibatsız otomatik vites araç alınamıyor diye biliyorum. sol el kolda da direksiyon topuzu ve sinyalin sağa alınması gerkiyor sanırım

tsunami_

bence yanlış düşünüyorsun b engelli ehliyetimi aldım kodlarım arasında otomatik vites diye kod var özel tertibattan bahsedilmedi

otomatik vites araçlarda tertibatlı sınıfına girer.

tsunami_

birbirimize yardım için buradayız böyle ifadeler yakışmayacağını düşünüyorum :) yorumun için teşekkür ederim yinede :)

furkan_goktepe

üstadım artık sağlık raporlarında otomatik vites vs yazılmayacaktır diye sağlık bakanlığı genelge yayınladı. Bunu daha önce açmış olduğum konularda özellikle belirttim. Artık raporlara sadece "özel tertibatlı araç kullanması gereklidir yada değildir" ibaresi yazılacak.

yüzde 40 olması yetmiyor mu ortapeidk engel ile birlkikte

hdoa

ortopedik %40 alacağım ve bu ay sonunda araç almaya çalışacağım başarılı olursam bilgilendirme yaparım

hdoa

yarın otomatik vitesli araç kullanır ibareli raporu alacağım büyük ihtimal gelişme olursa yazarım

Üst Alt