Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1030 gün primim var. Malulen emekli olabilir miyim?

Naz demir

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Ben Mart 2018 de %76 rapor aldım. Şuan 2022 maaşına başvurdum. Galiba onaylanacak. Malulen emeklilik için ayrıca SGK dan sevk edilip rapor alıyormuşuz. Benim sorum, şuan 1030 gün sigortam var girip biryerde çalışacak durumum da yok. Malulen emekli olabilir miyim. Bir abimiz bankayla konuşursak kredi ile primlerimi yaptıracağını maaşımdan kesilerek emekli olabileceğimi söyledi. Ne kadar doğru. Bilgilendirirseniz sevinirim. İyi geceler

Naz demir

malulen emeklilik için:

1- ilk sigortalı olunan tarihten bu yana 10 yıl geçmiş olmalı
2- Bu süre zarfında en az 1800 gün prim yatırılmalı (askerlik vb. borçlanma yaparak bu süreye eklenebilir)
3- SGK sevki ile gidilen hastaneden maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak rapor alınabilmeli.

170 ara dostum ben aradim memurum 1800 gun prim 10 yil sure ve yuzde 60 rapor isteniyor dediler malul sayilip sayilmayacagini saglik kurulu karar verir dendi. 170 i aradigin zaman yardimci olunuyor.

mrb malulen emeklılık için 1800 gun tamamlanması mı gerekıyor. dun 1 yıllık raporum bıttı %76 ... benım 1300 gun var 2009 sıgorta gırıslıyım. emeklılık ıcın basvursam bankadan prım gununu tamamlamak ıcın kredı cekıp emeklı olabilirmıyım? :( bıraz karısık yazdım kusura bakmayın...

Naz demir

1800 gün ve maluliyet tespiti yaptırıp malul sayılmanıziçin gereken şartların oluşmuş olması lazım kolay kolay maluliyet hskkını vermiyorlar uğraştırıyorlar diye biliyorum

Üst Alt