Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

105 yaşındaki büyükanne için bakım maaşı alınır mı?

sonbahar.44

Aktif Üye
Konular
218
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 105 yaşında buyukanne icin rapor alabilirmiyiz yürüme sorunu duyma görme sorunları var bu durumda rapor alinir veya alinamaz diyemeyiz rapor alir düşük olur ama evde bakim onay verirmi bu durumda görüşlerinizi alabilirmiyim

@sonbahar.44

Fonksiyon kayıpları bir formüle göre hesaplanır ve fonksiyon kaybına göre oran verilir. %50 ve üzeri ve de tam bağımlı şeklinde rapor almanız gerekir. Ayrıca hane halkı gelir şartlarına da uymanız gerekir.

Yardımla yürüyor tekerleklı sandalye de daha doğrusu,herhangı bır saglık güvencesı yok gss den yararlanıyor evde 3 kısı var gelır cıftcı

182 den alınmıyor mu sağlık kurulu heyet raporu ..az once aradım yok dedı hastaneyle görüşün dıyorlar saglık kurulu raporu ıcın dedı

Büyük annemin ellerinden öpüyorum Allah sağlık şifa versin :)

Evde hastası ve ağır engelli raporu olanlar,
Başkasının bakımı ve yardımı olmadan hayatını idame ettiremeyenler,
Tek başına beslenme, giyinme, tuvalet gibi hayati ihtiyaçları gideremeyen hastalara bakanlar maaş alabilmektedir.
Evde bakım parası için bir de gelir kriteri bulunmakta. Gelir kriteri 2019 ocak itibarıyla 1219 lira olarak belirlenmiştir. Bu durumda, 4 kişilik bir haneye ayda 4876 liranın altında gelir giriyorsa bakım maaşı için başvuru yapılabiliyor. Muhtaçlıkta ise yeme, içme, tuvalet, banyo gibi ihtiyaçlarını tek başına yerine getirip getirmediğine bakılıyor.
Evde bakım parasına başvurabilmek için;
Nüfus müdürlüğünden engelli ve bakıcı adına adrese dayalı vukuatlı nüfus örneği ve yerleşim yeri belgesi,
Engelli ile aynı evde yaşayan iş yeri sahibi var ise bu kişiye ait geçici vergi beyannamesi,
1 tane fotoğraf,
Engelli Sağlık Kurulu raporu,
Engelliye ait tarım arazisi, ekili ürün, tarla var ise arazilerin bulunduğu – İl ya da İlçe Tarım Müdürlüklerinden gelir belgesi,
Boşanma halinde boşanma kararı,
Engelli kişiye ait kiralık mülk var ise kira kontratları, mülkler boş ise muhtardan mülklerin boş olduğuna dair yazı gerekmektedir.

Nurtan
bunlar için tek bi belge verıo başvuruda vakıf ve o belge ıle belgede yazılı olan kurumlara onaylatıonuz bilgilerınızı
mülkler boş ise muhtardan mülklerin boş olduğuna dair yazı gerekmektedir.
böle bişi istemedıler

Evde bekım ücreti nedir kime ödenir.annem 87 yaşında yürüyemiyor evin içinde Volker ve baston ile tuvalete gidebiliyor.50 yıllık şeker hastası 2 kez by pasa oldu kalp tansiyon sağ gözü görmüyor kendi maaşı ve babamdan maaş alıyor evi kira ihtiyaçlarında 3 çocuğuda yardımcı oluyoruz yanında sürekli bir kadın tutulsa maaşı yetmez.bu durumda başvurulabilir mi? Çocukları olarak emekli maaşımız var ihtiyaçlarını görmekte yardımcımız ancak bizimde ev geçindirme ve üniversitede çocuk okutmak gibi sorunlarımız var.yanımıza gelmiyor.evde bakım ücreti ile ilgili bilgilendirirmisiniz.

Annenizle birlikte evde kaç kişi var ve gelir kaç tl

agaras
ebm alabilmesı için öncelıkle
1 tam bagımlı raporu
2 hane kişi başı gelırı 1219 tlyı geçmeyecek
annenız evde tek başına mı kalıo.tek başına kalıosa zaten 2 tane maaşı varmıs gelır şartı tutmaz .hanede annenzıe bakıcılık edecek yok ıse dışardan tutacagınız bakıcının haftanın her günü,günlük en az 8 saat engellı yanında kalması ve buna heyetin ikna olması gerekıo.

sonbahar.44...hastalığından çok(yanlış anlamayın) ben yaşına takıldım ya maşallah..uzun yaşamasının bir formülü varmıymış acaba çok merak ettim doğrusu bugüne kadar ne yemiş ne içmiş daha önce hastalanmışmı vs..işin sırrını merak ettim açıkçası??...çok geçmiş olsun allah uzun ömürler versin..

deathless

Valla eskiden yoklukla büyümüş aslinda doğal yogurt koyun kuyruk yagiyla pekmez eritip yermiş oyle dogal beslenmekten uzun yaşıyor az yiyor az uyuyor erken yatip erken sabah 4 dedimi ayakta yani uyanik oluyor dogum tarihi kimlikte yok yazmıyor bile 😊

bakıcıların akraba olması şarttır. eger akrabalar bakmak istemiyorsa ya da bakacak bir akraba yoksa, akraba olmayan biri, ancak vasisi olmak şartıyla bakıcı olabilir.

Kalem

Kalem hanim suan bakimda bi sikinti yok sadece bakim aylığı baglanabilir mi acaba çünkü evde zorda olsa geziyor

Üst Alt