Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kalem hanım Hanede 7 kişi kalıyorduk abim ile eşi haneden ayrıldı 5kişi kaldık.hane geliri %85 raporuyla 2022 maaşı alıyorum. evde bakım ücreti 1179,40TL VE YETİM MAAŞI 927,42TL VE SGK tarafından AYLIK 108TL çölyak metabolizma ödemesini alıyorum 2022 maaşım kesilirmi ve hesaplaması nasıl yapılıyor.
osmanhemee
2022 gelir hesaplamasında haneye her ne ad adı alında olursa olsun gelen gelırler dahil edilir sadece emsal kira bedeli hesaplamadan düşülür
1179,40TL + 927,42TL +108TL :2214,82 / 5 : 442,964 hanenıze giren gelir.2022 de gelir sınırı 483,63 lira oldugu için maşınız kesilmez. not: yetim maaşı aldıgnız için bayramlarda ikramıyede almışsınızdır ne kadar aldınız.ikramıyeler hariç hesapladım verdiğin bilgilere göre ikramıyeler dahil edilince 2022 maaşınız kesilebilir
osmanhemeesen sadece 2022 aylığı alıyorsun. 60/c3 GSS'lısın (yeşil kartlısın yani), SGK kaydın yok, emekli, yetim aylığı almıyorsun. 2022 aylığını almaya engel bir durumun yok.
hane gelirin de uygun. yani hanede kişi başına düşen aylık gelir, 483,64 TL altında. bu durumda 2022 aylığın kesilmez.
Kalem hanım Üzerime kayıtlı 30 dönüm arazi var bağlı olduğum ilçenin
sosyal hizmetler merkezinden bana arazinin gelir belgesini istediler bende ilce tarıma başvuru yaptım cevabı aşağıdaki gibidir.
İlgil tarihli dilekçenize istinaden yapılan incelemede , ilçe müdürlüğümüz HBS(Hayvan Bilgi Sistemi) Turkvet verileri ve TBS (Tarım Bilgi Sistemi) ÇKS verilerine göre kayıt bulunmasada , tarımsal/ hayvansal emsal geliriniz Yıllık gelir 5.361,37 TL ve aylık gelir 446,78 TL olarak hesaplanmaktadır. Bilgilerinize rica ederim.
Bu yazıya göre bu arazinin geliri haneye eklenecek mı
kayıt yoksa nasıl işlem yapıolar.yav senın kaydın yok ama sana aylık şu kadar gelrı vardıye gösterekmı dedıler ya da kayıtsız hayvanlarınzmı var ekılen arazınız mı var kayıt dışı olan. Soru 52: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait arazi ve tarlası bulunmaktaysa nasıl bir muhtaçlık hesaplanması dikkate alınır?Hanenin tarla ve arazisinin rayiç bedelinin 240'ta biri ve aylık getirilerinin toplamı dikkate alınır.
Soru 54: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait ticari veya zirai amaçlı kullanılan araçlar muhtaçlık hesaplanmasına dâhil edilir mi?
Evet, dâhil edilir. Araçların kasko bedellerinin 120'de biri dikkate alınır.
Soru 55: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar muhtaçlık hesaplanmasına dâhil edilir mi?
Evet, dâhil edilir. İl/ilçe tarım ve hayvancılık müdürlüklerinden temin edilen yıllık gelirin aylık ortalaması dikkate alınır.
-mka bende bilmediğim için sizden yardım istedim
Arazi tapusu üzerime kayıtlı ama 2012 yılından beri çks,mazottur, gübre desteğini falan yapmadım yapmıyorum ama belgede öyle yazdılar
Ama sosyal hizmet merkezi dedi sıkıntı olmaz maaş,ta bende sormadım gelire dahil ediliyormu edilmiyormu ama ilçe tarım dedi kaydın yok eğer kaydın olsaydı gelirin bu kadar olacaktı emsal olarak yıllık kaydın bu kadar
cevapta açık açık yazılmış zaten. 30 dönüm için aylık gelir 446,78 TL olarak belirlenmiş.
bu gelir evde bakım aylığı gelir hesabına dahil edilir. ama yine de hane gelirin uygun olduğundan evde bakım aylığın kesilmez.
2022 aylığı gelir hesabına da dahil edilir. 2022 aylığında hane gelir hesabı yapılırken 446,78 tl ye o otuz dönüm arazinin rayiç bedelinin 240'da biri de eklenir.
30 dönüm arazinin rayiç bedelini bilmeden 2022 aylığı için bir şey diyemem.