Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1081 günü olan ve vefat eden abimin eşine aylık bağlanır mı?

fatih öz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar abim 26.02.2018 yılında vefat etti çiftçi bagkuru yatırıyodu 2012 yılından itibaren ve prim gün sayısı 1081 gün yengemin malül emekli olma hakkı varmı gün sayısı 1800 gün deniliyo bunun için ne yapmamız gerekiyor

Evet eşe aylık bağlanması için 900 gün prim yeterli zaten. Bu durumda aylık alır.

Yani eşi üzerinden ölüm aylığı alır. Ölüm aylığı için ölen sigortalının 900 günü olması yeterli.

sigortalı işçi degil çiftçi bagkuru yaturuyodu abim

Net bilgim yok 170 sgk hattını arayıp bilgi alın...

LG-M400 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yengen emekli olmaz yengene abinden dolayı ölüm aylığı bağlanır. Sana 170 sgk hattını ara dedim yeni konu açmışsın.

1800 gün pirim olacak bagkur ssk 900 gün yeterli emekli sandıgıda 1800 gün arıyor bu konuda ssk avantajlı

askerligi borçlana bilirsin

Yengesi abisi üzerinden emekli OLAMAZ. Ölüm aylığı bağlanacak.

Arkadaş anlayamadı hala farklı başlıklarla aynı konuyu açıyor devamlı [emoji3][emoji3]

bitmeyen umut bende nasıl tamamlarım bunun derdindeyim peki ölüm aylıgı ne kadar bilgin varmı kardeş? ayrıca 170 de aradın 1800 gün felan dediler net bişey demediler o yüzden burda bilgisi olana danışmak istedim bu arada ölüm aylıgının şartları ne onuda bilmiyorum gelir felan hesaplanıyormu?

Ölüm aylığı için prim günü tamamlamaya gerek yok ölüm aylığı için 900 gün yeterli zaten. Ssk ve bağkurda. En yakın sgk müdürlüğüne gidip dilekçe vereceksiniz. Yengen abinin günleri üzerinden emekli olamaz, öyle birşey yok çünkü kanunda falan. Yengene abin öldüğü için ölüm aylığı bağlanır. Dediğim gibi sgk'ya gidip dilekçe verin.

bitmeyen umut telefon numarası versem yada sen versen sorun olurmu? telefonda net anlatsam sana durumu skk ya gittim ve durumu iza ettim bana dedikleri 1800 günü tamamlaması gerekiyo skk lı ise 900 gün dediler yani aylık baglanmaz gün sayısı dolmadan denildi ölüm yalıgından bu şekilde faydalanabilir denildi

fatih öz

Başınız sağolsun. Abiniz 2012 de beri emekli mi yoksa 2012 de bu yana çiftçi bağkuru mu yatırıyor. 4/a tarım sigortalı mı ? 4/b tarım bağkurlu mu?

@fatih öz Askerlik borçlanması gerekiyor , askerliği 550 gün borçlanma çıkıyor .

sağol dostlar sağolsun alperen1 emekli degil şuanda borçu yok ve prim gün sayısı 1081 gün olarak gözüküyo

@fatih öz

Kardeşim öncelikle başınız sağolsun.
Abinizin çiftçi bağkurlusu olması sebebi ile yengenizin ölüm aylığından faydalanması için,abinizin daha önceden yani 01 agustos 2003 öncesine kadar 5 yıl bağkurlu olması ve 900 gün prim yatırması yeterliydi fakat,bu tarihten sonra gün sayısı 1800'e çıkarıldı.

Buna göre sizin durumunuza bakacak olursak, Abinizin bağkur başlangıç tarihi olan 2012 yılı öncesinde şayet abinizin herhangi bir çiftci kooperatifine bir kaydını bulabilirseniz bu kayıt ile abinizin bağkur başlangıç tarihini daha geri çekerek borçlanma yapabilirsiniz,

ayrıca abinizin askerlik borçlanmasınıda yaparak bu 1800 gunu doldura bilirsiniz,hatta abiniz yurt dışına çıktı ise bunuda belgeleyip borçlana bilirsiniz.

Yani yapmanız gereken tek şey eksik olan 620 günü borçlana bileceğiniz bir açık kapı bulmak.
Tekrar başınız sağolsun.

Mehmet005
askerlik süresi 620 gün değil ki bu durmda askerlik borçlenması yeterli olmaz

@-mka

Kardeşim sanırım sen yorumumu eksik okudun,Tekrar okursan yukarıdaki yorumumda şöyle demişim.

Eksik olan 620 günü borçlanacak bir açik kapı bulmalısiniz demişim ve bu açık kapı bulacağı yerleri,çiftci bağkurunu geriye çekerek,yurtdışı borçlanması yaparak veya askerlik borçlanması yaparak sözü geçen 620 günü birşekilde toplayarak bu haktan yararlanabileceğinden sözettim.

Mehmet005
ben sadece askerlık ksımını okuyunca diğer kısmını okumamıstım askerlıgın o kdar uzun olmadıgı için.cevabı yazmada acele attıgm için farkedememişim kusura bakma.

Üst Alt