Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10D 3K hizmetliyim. Lise mezunu olarak önlisans bitirmemin bana bir faydası olur?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
349
10_Derece, 3_Kademe "HİZMETLİ" yim. Lise mezunuyum. Önlisans yani 2 yıllık yüksek okul bitirmemin bana ne gibi faydası olur?

Bölümünle alakalı alım olursa atanırsın. Memurda olabilirsin.

Memur olmak için sınava mı girmek gerekiyor?

GYS(Görevde Yükselme Sınavı) mı girmek gerekecek önlisansı bitirince?

İyimi kötümü olur onu anlamadım dı.

Biraz açıklama yapsana.

Evet sınava girmek gerekiyor memur olmak için. Arkadaşın dediği gibi maaşına etkisi olur.

Zihinsel Engelliler içinde aynı durum geçerlimidir yani herkes GÖREVDE YÜKSELME SINAVINA tabi tutulmak zorundamıdır? "Memur Olmak için Tabiki"

Kimse farketmiyor mu bilginiz kesinmi bu konuda?

Bu konuda tecrübesi olan varmı?

ayDÜNYAvazo

tabiki iyi olur derece ve kademen ne kadar yüksek maaş o kadar yüksek ayrıca 2018de GYS de en çok alım 5 ve 7. dereceden oldu bildiğim kadarıyla ama herhangi bir ayrcımcılık söz konusu değil

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında / İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde halen çalışmaktayım. Eğer 2 yıllık önlisansı bitirip GYS da kazanırsam bana ne gibi işleri yaptırırlar?

@ayDÜNYAvazo
GYS kazanmak yeterli değil maalesef bide atanmak önemli ben kazanıp atanamayanlardanım halen hizmetli kadrosundayım
Eger kazanır ve atanırsanız memur olarak çalışmaya ve masabaşı bi işe geçmiş olacaksınız en büyük avantajı bu artı maasınız artacak

dragonsga

Lise mezunu olarak sadece önlisansı bitirmek bile(GYS ye girmeden) maaşı arttırmaz mı ve gene "hizmetli" kadrosu olarak tabiki.

ayDÜNYAvazo

Tabiki olur ama yardımcı hizmetli kadrosunda ek gösterge olmadığından fazla Bi artış olmaz ama 8 senede alacagınız toplam derece kademeyi Bi seferde alırsınız

3. dereceye düşmeden maaşında fark edilir bir artış olmaz, 2 yıllık yada 4 yıllık bitirirsen ancak emekliliğinde katkısı olacaktır o da 2008 öncesinde memur olarak atandıysan. Çünkü 2008 sonrası atananlar işçi gibi prim üzerinden değerlendiriliyor yani sadece aldıkları maaş bazı kurumlarda asgari ücretle çalışmakta olan işçilerden iyi, bir de çalışma koşulları haftada 40 saat şu an ki memur tabirinin başka bir anlamı yok. Yani şu an ki memurluk, şu an ki işçiye göre daha az çalışıp 1000-1500 TL fazla almaktan ibaret emeklilik açısından da 2008 sonrası atanan memurlara göre işçiler daha avantajlı. Kısaca 2008 sigorta kanunu ile memurluğun içi boşaltıldı sadece adı var.

dragonsga

Önlisans mezunu olsam sanırım maaşıma 300 - 350₺ gibi bir getirisi olur doğrumu 3 aşağı 5 yukarı.

Son düzenleme:
O fark ön lisans mezuniyetinden dolayı oluşan derece değişikliğinden gelmez derece değişikliği 5 TL yi geçmez ama ön lisansdan mezun olup kadronu hizmetliden memurluğa geçecek şekilde değiştirirsen o zaman 350 TL değişiklik olur. 4 yıllık Üniversite mezunu 9/1 düz memur ile 4/1 düz memur arsında 100 TL ancak oynar sadece derece kademe baz alınırsa eğer, (aktif olarak çalışanlarda çocuk yardımı, sendika ikramı, çalışmayan eş aile yardımı gibi değişik faktörlerden dolayı maaş farklılığı olur memurlarda esas olarak)ancak 3/1 den sonra maaş değişikliği biraz olur.

Engelsizbiz

Yani tek çaresi GYS ye girmek mi? Birde direk memur gibi atananlar var onlarda gene LİSE MEZUNU ve EKPSS ile İLK ATANMA vs. onlarına bizim farkımız ne pekala?

Onlar sanırım bizden maaş yönünden 300-400₺ fazla alıyor diye biliyorum.

Ben...

Son düzenleme:
lise mezunu olarak da memur olarak atanıp o 350 TL yi alabilirsin ön lisansın sana avantajı 20 yıl civarı çalışıp emekli olursan emekli maaşında artış olur ama 2008 sonrası memur olanlarda sgk prim bazlı ödeme olduğundan kademe ve derecenin bir anlamı kalmadı ki memurun maaşının 1000-1500 TL lik bölümü ek ödeme olarak verildiğinden SGK ya neredeyse asgari ücret den bildirim yapıldığından 2008 sonrasında asgari ücretin biraz üstünde çalışan işçi bile memurdan daha avantajlı emekli maaşı konusunda. Sizin farkınız sadece hizmetli atanmanız. Memur atansaydınız aynı maaşı alırdınız ön lisans memuru ile arada 1 yada 2 TL fark eder.

10/3
Derece/Kademe
@Engelsizbiz

Benim 4C girişim 4 Haziran 2007 ama 2009 yılında çıkış yapmıştım "Emekli Sandığı" ndan.

Bu konuya devam edelim.

Önlisansı bitirdim mezun oldum ben.(2 YILLIK YÜKSEKOKUL)

2 YILLIK YÜKSEKOKUL dan MEZUNİYET im HİTAP HİZMET DÖKÜMÜ ne derece/kademe İLERLEMESİ OLARAK İŞLENİRMİ?

Mezun olduğum için derece kademe ilerlemesi olurmu?

Daha Önceden Tarafınıza Yaşlılık Aylığı Bağlandığı için Yeniden Aylık Hesaplanmamaktadır

7,4 düştügünde maaşina 7 derecede 300 4 dereceye düştügünde 300 küsür maaşina yansir önlisans bitirmen hizmetlide işe yaramaz memur olursan ek göstergeden yararlanirsin 4 ten sonra oda emekli maaşina faydasi olur

Önlisans(2 yıllık) mezunu oldum 31 OCAK 2022 itibari ile.

Şimdi 10 Derece 3 Kademe. 2 yıllığı bitirdim.
Derece 8 Kademe 2 oldu.

Ek göstergesi olmayan Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan kamu personeli için eğitim durumu da dikkate alınarak ek gösterge rakamı belirlenecek.

SABAH gazetesinden alıntıdır bu.
BENCE SEVİNDİRİCİ Bİ HABER.

Konu hakkında bilgisi olan varmıdır?

Üst Alt