Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%10'u ortopedik %46 raporumla araç alımında vergi indiriminden yararlanabilir miyim?

Tunc65

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Sayın Üyeler

ben bugün Sağlık Kurulundan Rapor umu aldım.

Göz e 32%,
Ortopedi 10%,
Kulak duyma 12%,
Toplamda 54%
Sonuç 46% e indirgenmiş

ben bu oranlarla vergisiz Araba alabilir miyim. Ve diğer Haklarım nedir nerelere başvurabilirim?

Raporun kullanım Amacı şöyle işaretlenmiş=
Eğitim = Değerlendirilmedi,
İstihdam = Değerlendirilmedi,
Sosyal Yardım = Evet,
Aylık bağlanması = Değerlendirilmedi,
Ortez-Protez-İşitme Cih = Değerlendirilmedi,
Tekerlekli Sandalye = Değerlendirilmedi,
Engelli Kimlik Kartı = Evet,
Vergi İndirimi = Değerlendirilmedi,
Diğer ( Açıklayınız) = 2022 sayılı yasadan yararlanır.

yazılmış bunlar ne anlama geliyor negibi haklarım var nerden öğrenebilririm.

Bir de ÖTV siz araba alabilirmiyim?

Şimdiden Teşekkürler zaman ayırıp bilgilendirenlere

Merhaba Sayın Üyeler

ben bugün Sağlık Kurulundan Rapor umu aldım.

Göz e 32%,
Ortopedi 10%,
Kulak duyma 12%,
Toplamda 54%
Sonuç 46% e indirgenmiş

ben bu oranlarla vergisiz Araba alabilir miyim. Ve diğer Haklarım nedir nerelere başvurabilirim?

Raporun kullanım Amacı şöyle işaretlenmiş=
Eğitim = Değerlendirilmedi,
İstihdam = Değerlendirilmedi,
Sosyal Yardım = Evet,
Aylık bağlanması = Değerlendirilmedi,
Ortez-Protez-İşitme Cih = Değerlendirilmedi,
Tekerlekli Sandalye = Değerlendirilmedi,
Engelli Kimlik Kartı = Evet,
Vergi İndirimi = Değerlendirilmedi,
Diğer ( Açıklayınız) = 2022 sayılı yasadan yararlanır.

yazılmış bunlar ne anlama geliyor negibi haklarım var nerden öğrenebilririm.

Bir de ÖTV siz araba alabilirmiyim?

Şimdiden Teşekkürler zaman ayırıp bilgilendirenlere

Öncelikle geçmiş olsun ve evet alabilirsiniz ortopedik olarak yüzdeniz var, bence benim gibi başvuruda bulunup bir heyete girip ehliyetsiz iseniz sıfırdan engelli ehliyeti için varsa şayet değiştirmek için başvuruda bulunup olumlu sonucu inşaallah en kısa sürede alırsınız. İyi akşamlar

Şerifbeyy

Teşekkür ederim benim normal Ehliyetim var zaten, Ortopedik olarak düz tabanlık var bende onun için 10 % verdiler. Heyet olarak kime başvurmam gerekiyor. Sağlık kurulu nun verdiği geçersizmi? Rapor u gösterdim bir Garaja bu Sağlık Raporu yetersiz demişti. Acaba Bayii bayii kurallar değişmektemidir? Teşekkürler

Tunc65

Öncelikle bendeki raporda belirtilen açıklamaları size göstermek isterim;
“Raporun kullanım amacı:
İstihdam(x)
Sosyal yardım(x)
Özürlü kimlik kartı(x)
Diğer açıklama(x)
Engelli raporu almak(x)”

Olarak işaretlenmişti. Ve size kesin açıklamayı en iyi olarak engelli ehliyeti için gireceğiniz heyet kurulu verecektir. Malesef benimde bilgim sadece kendi başıma gelenlerden ibaret.

Şerifbeyy

Teşekkür ederim Kardeşim Sana da çok geçmiş olsun Hayatında kolaylık sağlıklar ve başarılar dilerim.

Bu süreçleri yaşamış ve ötv indirimi alamamış biri olarak yazıyorum;otv indirimli araç alabilmen için rahatsızlığının manuel arac kullanmana engel olacak bir durum olması lazım.benim de eşimin %15 sol elde toplamda da %36 vardı fakat hastanenin sağlık kurulu normal ehliyet alması uygundur dedi ve engelli ehliyeti alamadık.düz tabanlık rahatsızlığının nasıl değerlendirildigini bilmiyorum.normal ehliyetiniz olduğu için alamayabilirsiniz.

Tunc65
Düz tabanlık tanısıyla ÖTV muafiyetinden faydalanamazsınız.

Arkadaşımızın paylaşımının altına yazıyorum kusura bakmasın lakin konusu açılmışken bende Danışayım dedim. İstanbul'dan aldığım engelli raporunda sol alt ekstremite de sağa gore 2 cm kısalık, sol baldirda sağa gore 1 cm atfori ve sol ayak plante fleksiyon 4/5 tanısı ile %17 rapor verildi. İşim gereği başka bir ilde öncelikle aile hekimliği sonrasında ehliyet için gittiğim sağlık kurulu muayenesinde bana bu rapor ile ÖTV indiriminden faydalanamazsın, alırsan işine engel olur vs vs gibi vazgecirme çabasına girildiğini gördüm . Sonuç ne ise gôrmek istiyorum dediğimde ise sadece kısalık yazılıp diğer tanılar yazılmayarak raporda düzeltilmeye gidildi. Bende kurula evrakları vermeden hastaneden çıkış yaptım. İlk izinde İstanbul'dan raporu aldığım hastaneye tekrar giderek ehliyet islemlerinide orada halletmeyi düşünüyorum. Sizlere danışmak istediğim konu ise ben bu haktan faydalananilirmiyim tekrar o strese uğrasa gireyimmi. Yazı uzun olduğu için kusura bakmayın şimdiden teşekkürler

Mustafagunyuz@bu linkte kriterler yazıyor incelersen engelin otv li arac almana uygun olup olmadığını bulabilirisin sanırım.

Kafa şişiriyorum kusura bakmayın ama kas iskeleti c Bendi "c) Alt ekstremite diz altı amputasyonlarında protezle fonksiyon kazananlar ile protezle fonksiyon uyumu iyi olmayanlardan, özel tertibatlı araç kullanabilecek durumda olanlara ortopedi ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı kanaatine göre birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilir. Bunun dışındaki alt ekstremite noksanlık veya amputasyonlarında, ortopedi ve travmatoloji uzmanı ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı kanaatine göre birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilir. Ancak bu bentte belirtilen sürücü belgesi sınıfları ile iki tekerlekli motorlu araçlar kullanılamaz." Buradan sol alt ektremiteden kısıtlılık olanların haktan faydalanabilecegi soylentisini çıkaramadım daha önce benim şartlarda ÖTV indiriminden faydalanan olmusmu duydunuz mu hiç tavsiyeleriniz nelerdir

sol ayak kısalıgına veriliyor bir yakınım aldı ve hiç skıntı çıkmadan veriliyor fakat belli bir orani var kaç cm bilmiyorum 2 den fazla olması gerektigini düşünüyorum.bir ara ögrenirsem özelden yazarım.

Teşekkür ederim birkaç ay sonra ilk raporu aldığım hastaneden ehliyet raporunu almaya gidecem eğer birşey ogrenirseniz yardım beklerim iyi akşamlar

Üst Alt