Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

11 mayıs 2013 tarihinde ambulans kazası sonucu kardeşimde t7-8 yaralanması oldu..?

canım kardeşim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
11 mayıs 2013 tarihinde ambulans kazası sonucu kardeşimde t7 t8 seviyesinde kırıklar oluştu. bartında meydana geldi kaza ordan ankara atatürk eğitim ve araştırma hastanesine sevk edildi. sabaha karşı ameliyata girdi.
ameliyattan önce bacaklarını hissetmiyordu. ameliyat sonrası doktor aayaklarına dokunarak hissedip hissetmediğini sorduğunda birini hissetim birinde az his vardı dedi. doktor bunun halisünasyon olduğu söyledi daha sonra. çok mutlu olmuştuk ama kursağımızda kaldı.

canım çok yanıyor, çok ağladım çok sızladım dua ettim. beni de hastaneye yatıracaklardı neredeyse. bartında mühendislik okuyordu, hem de devlet memuru olarak ambulans şoförlüğü yapıyordu. çok kahrolduk ailecek. ama kaza kader. inancımız tam. kaza olalı 12 gün olmuş. kırıklara tip 3 ismini vermişler. platin vida takılmış bir de. sanırım bu kötü bişey, yürüme şansınını nerdeyse hiç olmadığını bize söylediler. resmen şoka uğradım.

şu an kardeşim ayaklarındar 2 tonluk bir basınç olduğunu, yanma ve karıncalanma olduğunu bundanda baya raahtsız olduğunu söylüyor. bu önemli bi işaret midir his açısından? ayaklarının yatağın başına değip acıdığını söylüyor bazen. bilinci yerinde kaza sonrası da yerindeydi. doktorlar sinirlerde kopma olmadığını ama hasarında büyük olabileceğini tahmin ediyoruz dediler. hasarın ne kadar olduğunu kendileri de bilemiyorlarmış sadece tahminde bulunuyorlarmış. her gün her an dua ediyorum allah' ıma şifa versin diye. kardeşim o benim canım. daha 24 yaşında. çok içim yanıyor arkadaşlar.

resmi görevde başına böyle bir kaza geldiği için gata da önceliği olduğunu söylediler. kardeşim tekrar yürüme ihtimali sizce varmıdır arkadaşlar. allah hepimize şifa versin, hepimize geçmiş olsun.

öncelikle çok geçmiş oılsun kardeşiniz için üzüldüm ALLAH şifa versin omurilik çok farklı birşey doktorlar bile ne yürür ne de yürüyemez diyemiyorlar sadece yapmanız gereken fizik tedavisini aksatmadan yapmaya başlamak nekadar fizik okadar yürüme umudu demektir omurilik felçliliğinin bir ilacı yok tek ilaç yüksek moral ve bol fizik tedavi mesela bende omurilik feciyim ve benim felç olmamada çok etkenler oldu mesela ilk kaza olduğunda hastahanede kırık bölgeme cerrahi müdahale yapılmaması fizik tedaviye geç başlamam fizik tedavilerimi aksatmam düzensiz beslenme derken 4 sene oldu hala sadece az yolkatedebildim o dediklerimi yapmış olsaydım eminm şuan da en azından koltuk deynekleriyle yürüyor olurdum ama ama işte benim kırığım da büyük yani sinirde kopm ayok ama hasar büyük sevyem de T12 diye adlandırıyor doktorlar benim ayaklarımda da aşırı yanm ahissi karıncalar yürüyormuş gibi ayaklarımda beni çok çok rahatsız ediyor bu durum ne iyiye nede kötüye işarettir omurilik felçlilerinde rastlanan bir durum yani kimi omurilik felçlilerinde bunlar olurken bir başka omurilik felçlisinde olmuyor yni takılmayın sizin tek yapmanız gereken çok beklemeden fizik tedaviye başlamak hastanızın moralini yüksek tutmak ve düzenli beslenmesi inanın bunları harfiyen yaparsanız yürümesi olabilir ALLAHtan ümit kesilmez inş hastanız bir an önce yürür tekrar geçmiş olsun

çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. umarım bir an önce siz de ayağa kalkarsınız. kardeşimin tek sorunu omurgalarında da değil. gataya dosyasını götürdüğümüzde bu hali fizik tedaviiye uygun değil dendi. ayakları için il bir ay değişiklikler olabilir dendi. fizik tedaviye uygun hale geldiğinde alacaklar fizik tedaviye.

kaza bu büyük küçük dinlemiyor ama en küçüğümüz olması bizi çok üzdü. hala da şu yazıları yazarken şokta gibiyim. ben onu herşeyden sakınır korurdum. dayanamıyorum acılar içinde yatmasına. hala yoğun bakımda yatıyor. bilinci yerinde ama yoğun bakımda akciğerlerinde tüp var. akciğerleri de küçülmüş. kaburgalarında kırıklar var. öksürmesi gerekiyor öküsürürken canı çok yanıyor. ben kahroluyorum. yanına gittiğimde çok moralli gidiyorum ama yanında çıktığımda bayılıyorum, kendimi kaybediyorum. allah hepimizin yardımcısı olsun. inanç çok önemli inanmamız lazım ama kazanın şokunu ben hala atlatamadım. sanki araba da ben de vardım, gözlerimi kapıyorum onun masum halleri ürkek halleri geliyor gözümün önüne. Allah'ın izniyle iyi olacak kardeşim ben inanıyorum. şifa isteyenlere şifa ver rabbim. herkese hepimize geçmiş olsun.

bugün 13. gün ayaklarında yanma devam ediyor. ayakları yatağa baskı yaptığında daha da çok acıdığını söylüyor. bu iyi bir gelişmemidir. allah kimseyi dermansız bırakmasın.

Platin takilmis vida da takilmis, bu sorunun cok buyuk oldugu anlamina mi gelir? bir bilen yokmudur?

geçmiş olsun kardeşinize acil şifalar dilerim..öncelikle allah tan umudunuz kesmeyin herşey zamanla kendini belli eder evet acı ağrı varsa demekki hisler yerinde dir ilk önceleri basınç çok olur kan dolaşımı olmadığı için kendimden biliorum..bende 2006 da trafik kazası yaptım tam 1 yıl hastanede yattığım kırıklarım çoktu koma yoğun bakım derken 5 ameliyat oldum daha da olmam gerekiyo..aileme herşeye hazırlıklı lun demişler ilk etapta kurtulma şansı az die..kefeni yırttım allah a çok şükür bu kezde yürüme şansı olmayabilir demişler aslında sonraları bende kendi kendime çok dedim olay bitti artık yürüyemem die..bu his beni çok üzüyodu ama aiileme belli etmemeye çalışıyodum herkes bi köşede kimseye çaktırmadan gizli gizli içinden ağlardı kimse anlamasın die ama işte bazen herşey ne kadar gizlesende ortada olurya öyle bişidi...ama ben hiç bi zaman ümidimi kesmedim tedavilerde çok acı çektim haaa bi gerçek var genç değil de yaşlı olsaydım tedaviyi yarıda bırakır o acılara inanın katlanmazdım ama daha umutlarım hayallerim vardı çünki azimle katlandım herşeye...şimdi çok şükür herşey yolunda sadece spor yapmıyorum yani koşmuyorum futbol oynamıorum dikkat ediorum artık herşeye..çok şükür ama arada hala ağrılar oluyo tabi bunada şükür artık...umarım herşey kardeşiniz adına hayırlısı olur ümidinizi hiç bi zaman kesmeyin..büyük allah ım kimseye dermansız dert vermesin(amin)...

atakan bey çok sağolun. doktorlar çok zayıf ihtimal olduğunu söylediklerinde yıkıldım adeta aama onlar insanı en kötüye hazırlıyolarmış. hala yoğun bakımda kardeşim bilinci açık. umutlu güçlü, allah ın izniyle ben hiç yürüyemiyeceğimi düşünmüyorum diyor. yoğun bakımdan sonra servise mi indirirler artık bilmiyorum da, sonrası için gataya yatıcak. devlet görevinde olduğu için önceliği olduğunu söylediler. Allah ın izniyle ayağa kalkar inşallah. dediğin gibi Allah ım dermansız dert vermesin.

evet yoğun bakımdan sonra servise indirirler birazda orada takip ederler..hemen çıkartmazlar hastaneden..kırıklar nasıl bilmiyorum ama fizik tedavi hemen başlamaz sanırım...doktorlara güvenim onların yönlendirmesiyle hareket edin bence...bazen etraftan çok şey söylerler hani biz insanlar işimiz olmayan şeylere çok karışırız ya ve severiz karışmayıda şöyle olsun böyle olsun die.....en iyisi herşeyin uzmanında bilgisinde fayda vardır..dr ler yönlerdirir zaten sizi..çok geçmiş olsun allah kimseye çekemeyeceği acı yaşatmasın...

herkes çok güzel şeyler olacağını söylüyor. tanıyan tanımayan o çocuk ayağa kalkacak inşallah diyor. ben de bir kez rüyamda gördüm sabaha karşı, daha da hiç rüyamda görmedim. ayaklarını kaldırıyodu gülerek. rüyamda çok sevinmiştim. bu kaza da rüya olsa keşke dedim ama değil işte değil. inşallah rüyam gerçek olur da kardeşim ayaklarını gülerek kaldırır.

Çok geçmiş olsun. Omurilik yaralanmasında iyileşmenin ne düzeyde olacağına dair hiç kimse hiç bir şey söyleyemez. Onun için bugünden bunları düşünmemeye çalışın ne olur. Her şey adım adım. Şimdi kardeşinizin yanınızda olmasından dolayı mutlu olma zamanı. Hele bir yoğun bakımdan çıksın, sağlığı stabil hale gelsin, ondan sonra fizik tedavi süreci başlar...

Omurilik yaralanmasında vücut ilk birkaç ay daha hızlı olmak üzere 2 sene boyunca kendi kendini iyileştirebildiği kadar iyileştirir. Bu dönemde kural fizik tedaviyi aksatmamak ve tüm kasları olabildiğince diri tutmaktır.
Fizik tedaviye bir hastanede başlarsınız, sonra oradan göreceğiniz hareketleri evde yaparak sürece devam edersiniz. Kardeşiniz kendi başına yapabildiği istisnasız her şeyi kendisi yapmaya özen göstermelidir. Böylece kullanabildiği kaslarını diri tutabilir.

Ayrıca yatmaktan/oturmaktan kaynaklı yatak yarası oluşmamasına dikkat edin.Yoğun bakımdan çıktıktan sonra güzel bir banyo yaptırın. Bu çok iyi gelecektir. Eğer banyo için yataktan kalkamazsa, o zaman güzel bir yatak banyosu yaptırın. Güzelce sabunlayın ve sonra duru bezle misler gibi durulayın. Temizlik hissi çok iyi gelir...
Bir de şu anda sabit sonda takılıdır. Kendine geldiğinde ondan kurtulmanız ve temiz aralıklı kateterizasyona (TAK) geçmeniz lazım. Ben yıllardır Hi-Slip Plus kullanırım, tavsiye ederim (SGK günde 6 tane olarak ödeme yapar): hi-slip® plus catheters, urinary catheterization, hydrophilic urinary catheters, kateter, hidrofilik üriner kateter

Bir de, kardeşiniz iş kazası geçirdi, malum. Bu nedenle kendisine SGK'dan Sürekli İş Göremezlik geliri bağlanacak. Bu tıpkı emeklilik gibidir. Kardeşiniz bu maaşı yaşam boyu alacak ve yaşam boyu sağlık güvenceli olacak. Bugünden yapmanız gereken iş kazasını sigorta müdürlüğüne bildirmek ve hastane raporlarını bu doğrultuda yazdırmaktır. Bunları ihmal etmeyin...

sayın oturan boğa çok sağolsun, size özel mesaj yazmıştım o allttaki mesajlarınızı okumadan.. kusura bakmayın.. doktorların verdiği yüzde 2-3 şeklinde. yürüme ihtimali bu. sırtındaki platin her daim canını yakacak demişler, canın her daim az da olsa acıcak demişler. ben kahroldum ya bittim. bunu ona belli etmem asla da. bu saatten sonra benim ayaklarım tutsa neye yarar canım çok kötü acıyo ya, biliyorum burda çoğu herkesin sorunu yürüyememk belki, haksızlık mı ediyorum bilmiyorum. biz onla top oynardık. amatör ligde beraber oynadık. onca anımız var. dayanamıyyorum hocam yanlış mı yapıyorum bilmiyorum.

fizik tedaviye gatada başlıcak, kök hücreyi de denicez. ayhan beyle görüştük, yaparım demişti. fizk tedavisini aksattırmayız evelallah. onun yanında güçlüyüz. güzel bi kese yaparım memedime. mis gibi olur.

tak normal de bir erkeğin canını acıtır değil mi hocam? ama o bunu hissetmicek nede olsa, büyük tuvalet sorunu nolacak hocam? hep böyle mi kalır sizce? hissetme olmaz mı?

bir de hocam kendisi devlet memuruydu, iş göremezlik geliri onlara da mı geçerli oluyor yoksa daha mı farklı süreç uygulanır? benim bildiğim bu gibi hastalıklarda 18 ay izin veriliyor iyileşme olmazsa bi 18 ay daha sonra emeklilik hükümleri uyugulanıyor ama o zamana kadar da 5 yılını doldurmamış doluyor? hayatı hep zorluklarla geçti çocuğun zaten oy memedim oy.

Platin acı vermez yahu, neden versin ki? Yani ekstra bir durum yoksa, protezin varlığından bile haberdar olmaz kişi...

Henüz çok yeni olan bir durum için canınızı sıkmak istemem, ama kök hücreyle vs. ile uğraşmayın. Kendinize yeni eziyetler yaratmaya değmez. Klasik fizik tedavi her zaman en doğru yoldur. Kök hücre denen şey kelimenin tam anlamıyla hiç bir işe yaramayan, deney aşamasında bile olmayan, fuzuli bir yöntem. DÜnyanın hiç bir yerinde anlamlı hiç bir faydası tespit edilememiştir. Paranıza yazık...

TAK canını yakmayacak. Alıştığında çok çok basit bir şey olduğunu görecek zaten...
Büyük tuvalet konusunda birkaç günde bir düzenli olarak tuvalete oturup yapmaya çalışsın. Bu alışkanlığa dair GATA'da bilgi vereceklerdir.

İş kazası konusunda karıştırdım, çok pardon! Memurlarda sürekli iş göremezlik geliri yok maalesef. Kardeşiniz vazife malulü olacak. Bunun için 1800 gün prim tamamlanması lazım. Kardeşiniz rapor süresi bittiğinde başka bir görevlendirme isteyerek kurumuna geri dönsün ve o şekilde çalışmaya başlasın. Prim şartı tamamlandığında da, eğer gönlü isterse, emeklilik talebinde bulunur. Unutmayın, kardeşinizin durumu ne okumasına ne de çalışmasına manidir. Hayatı biraz değişeccek ama her şeye kaldığı yerden devam edecek. Bu kadar basit.
Dediğim gibi, siz şimdi şoktasnız. Hele bir zaman geçsin. Hiç bir şeyin düşündüğünüz kadar kötü olmadığını göreceksiniz. Sabır. Zaman en iyi ilaçtır...

Bilmiyorum ki doktorlar oyle demis, Allah in izniyle oylebisey olmaz diye umut ediyoruz.Bu sabah ankaraya geldim, artik ben kalicam yaninda. Doktoruyla konustum. İnternette arastirmalr yaptim hocam dedim. Sinirlerdr kopma var mi dedim, kppma yok, ancak zede tam dedi. Boyle bisey olabilir mi? Kesi zede kopma farkli seyler mi? Ne kadar cabuk surede fizik tedaviye baslarsa o kadar iyi dedi. Sabir sabir sabir. Hepiniz sagolun.

moralinizi bozmayın rabbim acil şifalar versin...doktorların % 1 yaşama şansı verdiği kişinin yürüdüğünü grdüm...fizik tedaviyi hiç aksatmayın yürüyeceğine inansın...2 seneye kadar herkesin söylediği gibi gelişmler olabilir...ama inancınızı yitirmeyin 12 sene sonra yürüyeni gözlerimle gördüm...dua azim ve sabır gerek..

Rabbim acil sifa versin kardeşine ama cok iyi bir fizik tedavi doktoru var anlasmalarıda var ona görünmeni tavsiye ederim

Çok geçmiş olsun...çok güçlü çok moralli olmanız..kardeşinizin yanında üzüldüğünüzü asla belli etmemeniz lazım...ve doktorlarında yürüyüp yürüyemeyeceği konusunda asla kesin yorum yapmamaları lazım....henüz ilk günleriniz...ve ilk iki sene içinde gelişmeler olabilir bunun için de moral iyi beslenme ve fizik tedavi çok şart...ayrıca sonda ve tuvalet eğitimi de alması gerekiyor kardeşinizin...ben de 24 yaşımda 10 yıl önce trafik kazası geçirdim bende de platin var...yürüyemiyorum...ben de devlet memuruyum işimi yapıyorum...çalışıyorum....hayatın sonu değil...Rabbim bir kapıyı kapatırsa başka kolaylıklar veriyor...Eğer devlete tabi memur ise sakın emekli olmasın...eğer emekli olursa morali daha da kötüleşir...ilk bir veya iki senenizi raporlarla fizik tedavi hastanelerde eğitim ve fizik tedavi görerek rehabilite olmaya çalışsın...sonrasında mutlaka işine de devam etsin...kabullenme süreci çok önemli....İnşallah yürüyecek ama yürüyemezse de bu süreçte çok güçlü moralli olsun...psikolojik olarak kendini bırakmasın...ben ilk yıllarımı üzüntüyle geçirdiğim için çok pişmanım.. hayata küsmesine izin vermeyin...psikolojik destek görmesinde her zaman fayda olacaktır.... ben yine üzülüyorum ama eskisi gibi hayata küsmüyorum artık....İnşallah güçlü azimli sağlıklı bir şekilde atlatırsınız inşallah...

Bulent hocam, bugun 41. Gun. Uzulerek soyluyorum, yani gonul ister his durumunda degisiklik olsun ama suan icin yok, gataya yatisimiz yapildi, yaninda ben varim, kuyruk sokumunda ufacik bi yara vardi, yogun bakimdan beri. Onun haricinde yarasi yok. Epikrizinde his seviyesinin t10 oldugu yazili. Benim psikolojim felaket bozul. Kardesimin haberi yok tabi bundan. Kardedim cok umutlu, ben korkuyorum, umutlu olmasindan degilsr, iyilesememe ihtimalinden korkuyorum. Psikolohisi iyi, su asamada onemli iyi olmsi ama sonrasi icin korkuyorum iste. Cinsellik konusunu sordu bana, cocuklari cok sever, evlenip cocuklari olsun istiyodu hep. Hisslerim iner di mi diye sordu, bayilacak gibi oldum, sabir dedim memom sabir. Durum boyle iste hocam

Bi de epikirzdeki tani t7-8 dislokasyon+ t8 frakturu. Epilirzde yazan his seviyesi t10.gobeginin az ustunu hissediyor ama gobeginden assagisini hissetmiyor. Bu arada gatadayiz, yani tak reh merkezi. Dedigimde vazife basinda oldugu icin en kisa surede donus yaptilar. 2. Gyn bugun bekliyrouz iyi sonuclar cikmasini.

Her şey gün geçtikçe daha iyiye gidecektir, merak etmeyin. Acele etmek ve moralsiz olmak bu sürecin en büyük düşmanlarıdır.

O yaradan bir an önce kurtulun. Aman dikkat edin, yara bir günde alır başını gider.

Sabit sonda takılıysa, kısa sürede TAK'a geçmeli. 4-5 saatte bir kendi başına sonda ile mesaneyi boşaltmak hem özgürlük hissi verir hem de olası enfeksiyon ve mesane daralması açısından önleyicidir.

Omurilik felçlilerin çocuğu olur tabii ki. Hiç merak etmesin o konuda :)

Aradan 5 yıldan fazla geçmiş... Mesajları okuyunca dejavu oldum, baya da bi ağladım.. İnsan alışıyor ama unutamıyor..

Üst Alt