Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

11. sınıfta görme engelli bir öğrencim var. Onun eğitimi için neler yapabilirim?

kays_eri

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. Sivas'ın Gürün ilçesinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapıyorum. Görme problemi yaşayan bir öğrencim var 11. sınıfta bu sene. Araştırdım ama bir bilgiye ulaşamadım. Acaba bu çocuğun eğitimi ile ilgili neler yapabiliriz? YGS'de bu gibi öğrenciler için yapılan sınavlar nasıl yapılıyor? Bu konularla ilgili çalışma yapan kimse var mı? Kimden bilgi alabiliriz? ÖSYM'yi de arayıp bilgi almayı düşünüyorum. Bilgisi olan varsa yardımcı olursanız memnun olurum. İyi günler...

YGS sınavında okuyucu ve kodlayıcı isteyebilir hocam.

Görünen o ki "okuyucu ve kodlayıcı" isteme hakkından başka bir hakkı yok bu öğrencinin. Oldukça zeki bir çocuk ama bu senenin konularında sorun yaşamaya başladı. Önceden anlamadım dediğine pek şahit olmadım. Anladığım kadarıyla şekilli sorulardan da muaf olabiliyormuş sınavda fakat geri kalan sorulardan (ses bilgisi vesair) sorumlu olacak demek oluyor bu . Öyleyse bu konuları bu çocuğa bir şekilde anlatmaktan başka çaremiz yoktur doğru mu anladım? :)

Üst Alt