Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

11 yaşındaki %93 raporlu kardeşim adına yurtdışından araç getirtebilir miyiz?

EmreORAK

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar. Henüz aranızda yeniyim. O nedenle konuyu yanlış yere açtıysam ilgili yere taşımanızı rica ederim ..
Başlıktan da anlaşıldığı gibi soru sormak istediğim konu yurtdışından araç getirmek. Erkek kardeşim engelli. Yaşı 11 ve özür oranı %94. Özür nedeni ise Nöroloji hastalıkları ve ruh hastalıkları. Şuan üzerimizde 2008 model Fiat doblo bulunmakta. Hazirandan sonra 5 senesi doluyor ve aracı satabiliyoruz diye biliyorum.
Şimdi sormak istediğim şudur ki öncelikle biz şuanda yurtdışından araç getirebiliyormuyuz ? 1.6 motor hacim sınırı var diye biliyorum. 1.3 motor Mazda RX8 getirebilirmiyim ? Araç yaş sınırlaması nedir ve onun dışındaki masrafları neler olur ?
Eğer böyle bir imkanım var ise hazirandan sonra böyle birşeye kalkışmak istiyorum. Ayrıca aracı 10 sene satamıyoruz diye bir kanun varmı onu da sormak isterim.
Vereceğiniz cevaplar ve yardımlarınız için, ayırdığınız zaman için hepiniz çok teşekkür ederim

Motor hacmi 1.600cc'yi aşmamak üzere getirtirebilirsiniz.Fakat bahsettiğiniz araç türkiye şartlarında uygun olmayan bir araba yedek parça usta sıkıntısı çok yakıtı çok yakar motor ömrü kısa değiştirilmesi maliyetli onun dışında güzel bir araç.

aracı kendi kullanamayacak kişiler adına dışarıdan 2800cc. motor hacmine kadar minibüs türü araç getirtilebilir.

2008 de aldığınız aracın beş yılı nasıl bu yıl doluyor?Ya da şöyle sorayım 2008 model aracınızı 2007 haziran ayında mı aldınız?

Öncelikle elinizdeki aracı yurt dısından getirmişseniz 10 yılda satabiliyorsunuz. yurt içinden ise 5 yıl.

Ve yurt dısından gümrüksüz getireceğiniz araçları 10 yıl da satabiliyosunuz ve getireceğiniz araç 3 yaşından fazla olmaması gerekir diye biliyorum.

Ruhsata bakmadım ama zannedersem dediğiniz gibi 2007 yılında alınıp 2008 model olması lazımdı. Mazda dışında önerebileceğiniz lüks araçlar var mı ?
Ayrıca 1.6 snırı 2.0 cc ye çıkarılmış diye bir duyum aldım rehabilitasyon merkezinde. Bu doğrumudur ? :confused: Dediğim gibi Mazda olmaz ise onun dışındaki tekliflerinizi de değerlendirmek isterim. Bmw 3.16 düşündüm ama oda yurtdışında mevcut değil. En az 2.500 motor araç kullanıyorlar orada. Lüks bir araç istiyorum. Alıp 10 sene zarfında binebileceğim. Ayrıca getireceğim aşamada yapacaklarımı da öğrenebilir isem çok iyi olur. Hepinize çok teşekkür ediyorum :)

vito -trasporter gibi araç alabilirsiniz rampalı olacak 10 yıl satılamaz birde ankara gümrükte heyete girecek ayrıca otomobil türü araç getirtemezsiniz lakin vito veya trasportorda yurt dışında hususi oto varsa o başka dobloya gelelim benim eski doblo 2 ağostos 2006 tescilliydi modeli 2007 idi.ben 8 ağostos 2011 de sattım hesabını ona göre yapın tescil tarihi 5 yıl +1 gün satabilirsin modele takılma

birde doblonu öldü parasına verme ben 26400 tl sattım

Peki taksi türü araç getirmem neden mümkün değil ? Birçok getiren var. Bu arada haklısınız ölü fiyatına araç verilmez. Zaten daha araç 29.000 km de. Bende 24 den aşağı düşünmüyorum

% 90 ve üzeri raporlu kişi adına yurt dışından getirilecek araçlarda sakat kişinin araca binip-inmesine olanak sağlayan özel donanım bulunmak zorunda. Aksi halde vergisiz ithalat mümkün değil.

Ve, yurt içinden araç almak her açıdan çok daha avantajlıdır. Bence yurt dışına hiç gerek yok.

Üst Alt