Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

11 yıl önce alınan ÖTV'siz aracın satılamaz şerhi nasıl kaldırılır?

Konular
23
Reaksiyonlar
8
Merhaba,

11 yıl önce %90'lık rapor ile almış olduğumuz aracı satmak istediğimizde karşımıza aracın satılamayacağı şerhi çıktı. Biz mevcut aracımızda 5. yılı doldurduğumuzda şerhin kaldırılması için herhangi bir müracaatta bulunmadık. Bu şerhin noter tarafından kaldırılabildiğini söylediler fakat notere gittiğimizde kendi ekranlarında bu şerhi kaldıramadıklarını ve kuruma gitmem gerektiğini söylediler. E-devlette şerhi koyan kurum ilçe trafik tescil büro amirliği olduğu gözükmekte.

Şerhin trafik tescilde kaldırılacağı bilgisi doğru mudur? Farklı bir yol var mıdır? Dipnot; araçta herhangi bir tertibat bulunmamakta ve rapor fiziksel engelli raporudur

Teşekkürler.

Selam, bizim de aracı satarken aynı sorun çıkmıştı, şerhi emniyette kaldırtmıştık.
Noterde bizi geri çevirmişlerdi ilçe emniyet müdürlüğünde şerhi kaldırttık, notere dönüp satışını yaptık.

@Askin_Keskin, başka notere gidin. Çünkü yıllar evvel şerh kaldırma konusu iptal edildi, doğrudan noterde işlem yapılabilir oldu. Sizin işleme özel bir aksaklık yoksa -ki neden olsun- başka noter işi çözecektir.

@OturanBoğa

2 notere gittik ikisi de ekranlarında onay kodu alamadıklarını ve şerhi kaldıramadıklarını söylediler. Trafik tescile gideceğiz gibi duruyor

Son düzenleme:
Durumu güncellemek isterim. Trafik tescil bu işlemi yapmadığını, şerhi işleyen kişinin yanlış işlemiş olabileceğini ve artık bu işlemleri noterlere devrettiklerini söyledi. Biz gitmiş olduğumuz noter ile trafik sicildeki memuru telefonla görüştürdük.Şerh detayında Müsadere şerhi yazması sebebiyle noterler birliğine yazı yazdı noter. Kaç günde cevap gelir bilemiyoruz. Bir önceki aracımızı da aynı rapor ve şartlarda aldık. Sorun yaşamadan trafik tescilde düşürtmüştük. @OturanBoğa

Güncelleme; Türkiye Noterler birliğine yazdığımız dilekçe sonucunda şerh kaldırıldı.

@Black.Eagle,
Peki bu işlem sonucu mtv muafiyeti devam ediyor mu? başka bir işlem yapmaya gerek var mı?

Merhaba arkadaşlar benim aracımda 24 yılllık elden tertibatlı, tertibatı söktürmek istiyorum sitede bu konuda bilgi oldugunu biliyorum fakat bulamadım Ankarada tertibat söktürme işini nerede yaptırabilirim bilgisi olan arkadaşım yardımcı olursa sevinirim, en iyi dileklerimle....

@usluboy,
google da "ankara araç tse proje" diye arattır, karşına gelen firmalar ile görüşmen ve anlaşman durumunda seni yönlendirirler.

@gokay,
Muafiyet devam eder. Biz o dönem arabamızı değiştirmek ve satışını rahat yapabilmek için bu şerhi kaldırmak için uğraşmıştık.

Üst Alt