Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

11 yıllık felçli için uzun yürüme cihazının faydası nedir?

mutlu...

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
11 yıllık omur ilik felçli biri için uzun yürüme cihazı ne gibi artılar sağlayabilir?

bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...

Barsak ve kan dolaşımın için faydası olur.

ayakta durduğun için kemik incelmesi daha az olur.bacaklara baskı olduğu için daha sağlam olur sonuçta kırılma riski azalır bacakların...

bu cihazı üst seviyeden zedelenme görmüş kimse kullanabiliyor mu?yoksa daha alt seviyedekiler mi kullanabiliyor.servikal seviyedekiler kullanamıyor diye birşey duymuştum doğru mu?

Tansiyonun düzenlenmesi, sindirim sistemi, kan dolaşımının düzenlenmesi, böbrekler ve mesane de taş oluşmaması, kemiklerin güçlenmesi gibi faydalar sağlar.

Eğer bu cihazlarla ayakta durabiliyorsanız veya yürüyebiliyorsanız kullanabilirsiniz. Rahatsızlığınız ileri boyuttaysa bu cihazlarla ayakta duramayabilirsiniz.Bir fizik tedavi kurumunda cihazla ilgili durumunuz tespit edilebilir.

ırmak007 ben t5 sevıyem kulanıyorum ama sızın gıbı bende daha hıc duymadım CEVIKAL kulandıgını..ama dusununce.....

ben devamlı kullanıyorum günde yaklaşık 3-4 saat takıp ayakta duruyorum
bazı şeylari onun sayesinde yapmaya başladım. barsak olayınıda düzenliyo

Fikri abi CEVİKAL mı sevıyen...

ırmak007;

benim seviyem c5-c6 7 yıllık ofluyum yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum

bu cihazla yürünebiliyor mu?almak için ne gerekli heyet raporu felan mı?zedelenmeden ne kadar süre sonra kullanılıyor?ilginize teşlekkürler...

Seviyesi ne olursa olsun sonuçta ayakta durabiliyorsa faydalı bir cihaz ben kullanıyorum seviyem t-5 faydasınıda görüyorum kemiklerin ve kasların erimesini yavaşlatır bası yarası olmasını engeller bağırsak ve tansyon fonksyonlarını düzeltir.

benimde seiyem t9 t11 bende hergün 30 dk yürüme çalışması yapıyorum yaklaşık 1 mola ile 100 150 mt volker yardımı ile çalışıyorum

Eğer sosyal güvenligin varsa, Fizik Tedavi doktoru cihazları yazabiliyor.
Kurul raporu almaya gerek yok

Ben hastanede fizik tedavi bölümünde yatarken cihazlarım yapıldı.Doktor reçete ediyor, rapor da çıkarmışlardı.Ama 3 yıl oldu sürekli yönetmelikler falan değişiyor.İmkanınız varsa iyi bir fizik tedavi bölümüne yatış yapıp temin edebilirsiniz.

fizik tedavi doktoruna yazdırılıyor medikalden yaptırırken fatura yaptırıyorsunuz daha sonra evrakları sgk'ya veriyorsunuz 2-3 ay içinde vericeğiniz hesap numarasına aldıgınız cihazın ücretini yatırıyorlar..
yani cihazı alırken parasını ödüyosun daha sonra sgk size geri ödüyor...

Üst Alt