Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1150 TL gelirimiz var. Evde 3 kişiyiz. Evde Bakım Aylığı alabilir miyiz?

Kenan Dede

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhabalar biz evde 3 kişi kalıyoruz. Babam, kız kardeşim ve ben olarak. Babam kanser hastası olduğu için %85 raporu var ve burdan emekli oldu. 1150 gibi bir maaş alıyor. Kendimde fabrikada sigortalı çalışıyorum askeri ücret ile. Herhangi bir gelirimizde başka yok.

evde bakım aylıkları için şu 3 şart aranır:
1. % 50 ve üstü ağır özürlü engelli raporu (ağır özürlü ibaresi olmazsa evde bakım aylıgı baglanmaz)
2. hanede kişi başına düşen aylık gelir 606,95 Tl altında olmalı.
3. bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olmalı:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
bu 3 şattan birinde bile uygun değilseniz evde bakım aylıgı baglanmaz.

hanede 3 kişisiniz. babanız 1150 TL emekli aylıgı siz de de asgari ücret alıyorsunuz. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir 606, 95 TL'yi geçiyordur.

Melek hocam bir arkadaşım için soruyorum. Kendisi bir sene önce normal ssk dan emekli oldu. Emekli olduktan sonra Damar tıkanıklığından özelde ameliyat oldu. 1150 TL emekli maaşı alıyor. Eşi ve çocuğuyla üç kişiler. Evde kira. Maaş yetmediğinden geçinemiyorlar. Eğer hastaneden % 50 ve üstü rapor alırsa eşi yada kendine herhangibir maaş bağlanma olanağı varmıdır.

muratoto
raporun sadece % 50 ve üstü olması yetmez. agır özürlü ibareli olacak. raporun uygun olması da yetmez. bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olacak.
bakıma muhtaçlık kriterlerini inceleyin lütfen:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

linkte sayılan A,B,C,D bentlerinden en birinde tam, en az ikisinde kısmen bir başkasının yardımına sürekli olarak ihtiyaç duyması halinde bakıma muhtaç kabul edilir.

yani gelirin uygun olması evde bakım aylıgı alabileceği anlamına gelmez.

Kalem Hocam yukarıda sormuştum sağolun sizde yardımcı olmuştunuz. Bu arkadaşımın sağ ayağında sıkıntı oluştu iyileşemedi. Sağ ayak dizüstü ampute oldu. Eşide çalışmaya başladı. Sizin dediğiniz şartlar oluşursa eşine evde bakım aylığı bağlanabilirmi.

muratoto
gelir,rapor ve bakıma muhtaç olma durumu gibi yukarıda bahsettiğim 3 şarta da uygun bulunursa tabi ki evde bakım aylıgı baglanabilir. fakat eşinin çalışması bakıcı olması için başta engel olur. çocuğu 18 yaşın üstündeyse çocugu bakıcı olabilir. ama hanede eşinden başka bakacak kimse yoksa bu durum bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin kararına baglı.
bahsettiğiniz kişi yukarıda saydığım 3 şarta da uygunsa gidip başvurusunu yapsın. aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidince onların rehberliğine başvursunlar.

Üst Alt