Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

12 ay askerlik yaptım, 3 ay kala çürük verdiler. Askerlik borçlanabilir miyim?

klonazepam

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben ilk işe giriş tarihinden önce 15 ay olan askerliğimi 12 ay yaptım son 3 ay kala çürük verdiler.12 ay yaptığım süreyi borçlanabilirmiyim.Çünkü malulen emeklilik talebinde bulunacağım 1960 gün primim ve 25.10.2004 işe giriş tarihim bulunmakta sigortalılık süresinden kaybım var öbür türlü 25.10.214 yılını beklemek zorundayımPeki askerliği borçlanmadan maluliyetimin tesbiti için başvuru yapabilir miyim.illa 10 yıl sigortalılık süresi şart mı....

Askerliği tamamen yapmış olsanızda, istediğiniz süre kadar borçlanabilirsiniz.
Yaptığınız sürenin istediğiniz kadarını borçlanabilirsiniz yani.
Askerliğiniz 2004 ten önceyse borçlanmanı durumunda malulen emeklilik için gereken 10 yılı doldurmuş sayılırsınız.
Borçlanmadan maluliyet tespiti yaptırabilirsiniz, şartlarınız tamamlandığında da emeklilik başvurusu yaparsınız..

Evet askerliğimi 2004 tarihinden önce yaptım.Askerliğimi borçlanmadan Maluliyetimin tesbiti için başvuruda bulunduğumda eğer malul sayılırsam bu istediğim zaman emekli olabilirim anlamına mı geliyor.Yoksa tekrardan sevk ile rapor isteniyor mu.Son olarak malulen emekli olduğumu varsayılım sonrasında kontrole çağırıyorlar mı.Yoksa ölene kadar malulen emeklilik hükmünde mi oluyorum.Bir de malulen emekliliğim reddedilirse veya sona ererse şu an elimde bulunanp rapor ve p vergi indiriminden yararlandığım belge ile özürlü hükmünde(18 yıl+4000 prim) emekli olma hakkımdan yararlanmaya devam edebilir miyim.Tekrar rapor istenilir mi.Yani bunlar baki midir..Çünkü her ikisinde de geçerliliği süreklidir ibaresi var

yıl ve pirim şartı tamamlamadan malüliyet tespiti yapılmaz malüliyet tespitinde yeterli oranda iş gücü kaybı var yani en az 60 ise calışıyorsanız cıkışınızı alıp emeklilik işlemleri başlar kontrol şerhi hastalıgınız düzelmiyecek bir şekilde ise koymazlar koyarlarsada hastalıgınız sabit ise birdahaki kontrolden sonra büyük ihtimal kontrol kalkar olumlu çıktıktan sonra tekrar hastaneye sev etmezler egerki olumsuz çıkar ise vergi indiriminiz var sa şayet gecerliligini yitirmez vergi indiriminden emekli olur sunuz

Üst Alt