Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

12 gün önce düşme sonucu T12 yaralanması oluştu. Korse kullanıyorum..?

bahtı karagül

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 12 gün önce yürüyen merdivenlerden düştüm.bunu sonucunda vertigo T12 kırığı oluştu...korse verildi..onu kullanıyorum.devamlı yatıyorum aşağıya eğilmek yasaklandı..çok şükür şu ana kadar çökme olmadı...inşallah olmaz..fakat ben yinede çok tedirginim şu anda ağrıdan başka bi promlem yok ....sonradan oluşabilme felç,his kaybı oluşurmu...ortabedi dışında başka bir doktora çıkmadım...bilmiyorum açıkçası korkuyorum...buda beni çok asabi yapıyor...nereye başvurmam lazım...neler yapmalıyım...

geçmiş olsun 12 gün az bir süre ağrılarınızın olması çok normal siz yürüyebiliyormusunuz fizik tedaviyede başvurmanızı öneririm doktorlarınızın dediğini aksatmadan yapın korseyi kesinlikle ihmal etmeden takın omurilik çok hassas mesela bende T12 sevyesinde omurilik felciyim tabi ben kazanın ilk olduğu andan itibaren ne yürüyebiliyorum nede his var benim tedavilerimde çok aksaklıklar ve ilgisisz doktorlar sonucu 4 sene oldu hala yürüyememekteyim size geçmiş olsun ALLAH şifa versin

sağ olun sizede geçmiş olsun..ben şu anda yürüye biliyorum....ama tabi ne olacağımız belli değil.doktorların en büyük korkusu..kırıkta çökme olması..ilk günlerde ayakta dengede bazen sendeliyordum...şimdi daha iyiyim.korseyi 24 saat çıkartmıyorum..onun çok faydası var...birde eğilmek kesinlikle yasak..bunları yapıyorum ..inşallah sonu iyi olur..Rabbim sizede acil şifalar versin...

Çok geçmiş olsun. Özenli ve dikkatli olun bu süreçte. Yavaş yavaş daha iyi olacaktır. Sabır...

çok geçmiş olsun umarım sağlıgınıza kavuşursunuz psikolojinizi sakın bozmayın kendi aleyinize olur iyi şeyler düşünün sonuda guzel olur umarım...bi laf vardır durumunuz ne kadar kötü olursa olsun gülmeyi unutmayın

Teşekür ediyorum...dün ve gece kötü geçti...sanki belinde beton vardı...sanki benim belim değil...bu pek iyi olmasa gerek... psikolojiye gelince...biz dört kişi bu kazayı geçirdik... izmir de....işte sorunlar bur da başlıyor..gerçekten bu süreç kader mi...yoksa ihmal mi...ambulans geldi...ben ayaktayım diye bakmak gereği bile duymadılar..annemi alıp götürdüler..siz taksiyle gelin denildi...ben feryat edince tartışınca bakma gereksinimi duyuldu..o anda sadece bacağımda uyuşukluk vardı.tek taraflı..rötgen çekildi...bişey yok denildi.et eziği olmuştur denilirek eve gönderildim..iki gün sonra sağ kaburgada şiddetli ağrıyla acile kaldırıldım ...ve...kaburgada kırık...benim ağrılarım hala geçmiyor ve giderek yatamaz uyuyamaz hala geldim bu arada doktora gitmeye devam ediyorum..düştüm deyince ne yazıkki insanların komiğine gidiyor ...ve ben doktorlara güvenerek tam dokuz saat yolculuk yaptım ölüm gibi..omurgada kırığım olduğunu bilmeden...ne yazıkki tam 12 gün sonra teşhis konuldu T12 kırığı diye...işte psikolojiyi bozan bu süreç..

Bence her geçen gün ağrı azalacaktır, psikolojk olarak da rahatlayacaksınız. Sabır...

Üst Alt