Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

12 ya da 18 ay heyet raporu alarak emekliliğe sevk edilene emekli maaşı bağlanır mı?

Prens Ernak

Yasaklı Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 12 ay ve 18 ay gibi 2 tarihte heyet raporu aldığında emekliliğe sevk edilirsin, bu şekilde uzun süreli heyet raporu alarak emekliliğe sevk edildiğinde emekli maaşı bağlanır mı? Toplum ve ruh sağlığı merkezinde sosyal hizmetler uzmanı sakın istifa etme dedi, eğer canın sıkılırsa gel sana heyet raporu verelim dedi, ben de bu şekilde raporlar alıp emekliliğe sevk edilmeyi planlıyorum,

657'deki ilgili madde aşağıda:

Hastalık raporu ve izin süreleri

MADDE 6- (1) Memura, aylık ve özlük hakları korunarak, verilecek raporda gösterilecek lüzum üzerine, kanser,
verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığı hâlinde onsekiz aya kadar, diğer hastalık
hâllerinde ise oniki aya kadar izin verilir. Azamî izin sürelerinin hesabında, aynı hastalığa bağlı olarak fasılalarla kullanılan
hastalık izinleri de iki izin arasında geçen sürenin bir yıldan az olması kaydıyla dikkate alınır.

(2) İzin süresinin sonunda, hastalığının devam ettiği resmî sağlık kurulu raporu ile tespit edilen memurun izni, birinci
fıkrada belirtilen süreler kadar uzatılır, bu sürenin sonunda da iyileşemeyen memur hakkında emeklilik hükümleri uygulanır.

18 ay rapor almanız lazım sonradan tekrardan 18 ay daha rapor almanız lazım 3 ay 3 ay veriliyor raporlar sonra emekli olursunuz gelişmeleri bizimle paylaşın

anlamadıgım diger hastalık halinde diyor 12 ay verilir diyor izin diger hastalık derken hangileri oluyor zaten agır rahatsızlıklara verem kanser akıl hastalıgı na 18 verilir diyor iyileşemeyenlere bir 18 ay daha verilir sonra emekli edilir diyor burda bir çelişki yokmu diger hastalıklara 12 ay kısa bir süre izin isterken agır rahatsızlıklara 18 ay izin verilip emekli edilir diyor
agır rahatsızlıklara neden 18 ay gibi uzun bir süre izin isterken diger hastalıklara 12 ay gibi kısa izin isteniyor emekli ediliyor anlamadım bilen arkadaşlar cvp verirse sevinirim

Son düzenleme:
tamam seninki ne emekliliği olacak, seninkide malulen emeklilik olacak

yok öyle degil sen konuşacaksın doktorla 3 ay 3 ay heyet raporu alacaksın tabi verirse doktor 18+18 alırsan direk emekli olursun maaş baglanır hocam 657 öyle diyor doktorlar zaten bilir bu meseleyi
senin durumunu yazarmısın ssk emekli sandıgı kaç günün var işe ne zaman girdin rapor oranın kaç bu bilgileri verirsen yardımcı olurum

2015 te ekpss yle atanmışsın nasıl 5 senen var tam ayrıntılı yazarmısın

Ben de bu yasadan faydalanacağım Başvurumu yaptım bizim ULTRA SÜPER ZEKALI sicil şefimiz Bakanlığın TÜM ENGELLİ RAPORLARI ÜSTELİK SÜREKLİ OLANLAR DA DAHİL İKİNCİ BİR EMRE KADAR GEÇERLİDİR diye Genelge yayımlamasına rağmen bana ENGELLİ RAPORU nu yenile dedi.. Yine bir başka ULTRA SÜPER ZEKALI hekim benim kendisine sunduğum %45 oranlı iki raporu "ÜSTELİK BİRİ ASKERİ HASTANEYE AİT" görmezden gelerek "NASIL ULTRA SÜPER BİR TEDAVİ YÖNTEMİ BULDULAR VE BENİM ÜZERİMDE DENEDİLERSE ARTIK" o kısmını bilmiyorum raporu EPİLEPSİ de tespit edilmiş ve %10 da oradan oran verilmiş olmasına rağmen %22 ye düşürdü. Rapora itiraz ettim tabii Şu an HAYDARPAŞA NUMUNE de mürcaatım son aşamaya geldi o da yenilenecek orda rapor ayı şeyi yaaprlarsa 10 yılımı verdiğim sağlık bakanlığına DAVA AÇACAĞIM. Reziilik diz boyu anlayacağınız...

@true blue normalde daha günün çok 45 raporla 18 yılda emekli oluyorsun daha önce ssk falan yoksa

bence rapor verirlerse bu şansını kullan hocam

Paranoya hocam 13 yıl prim 18 yıl sigortalılık süresinde emekliliği hak ediyorum, sigorta girişim 2008, dolayısıyla 2028 ocak gibi emekliliği hak ediyorum.

Eğer rapor alabilirsem 18+18 ay çalışmadan maaş alacağım, sonra da emekliliğe sevk edecekler, şu an rahatsızlık geçirsem de sabrediyorum, ama bu hep sabredeceğim anlamına gelmiyor, rapora başvurabilirim.

Şu an esnek çalışmadan dolayı haftada 1 veya 2 gün çalışıyoruz, heyet raporu alarak emeklileğe sevk edilmem bahsini şu an biraz erteledim, heyet raporlarını özelden almak daha kolay oluyor, çalışanlarımızdan 1 yıl 2 yıl heyet raporu alıp işe gelmeden maaş alanlar var, bir de psikolojik hastalıklarda rapor almak daha da kolay, yani şu an kendimi sıkınıtıda hissettiğim an özelden 3 aylık heyet raporları almaya başlayacağım, ama şu an bir süre ara verdim, bu karara. Eğer böyle heyet raporları alarak emekli olursam size yazarım.

yaz kardeşim yaz gelişmeleri bizimle paylaş

özelden 3 ay vermiyorlar galiba en fazla 45 gün v.s veriyorlar emeklilik içinde devlet hastanesi geçerli

Paranoya
Ben izinlere bakıyorum, ilk defa senden duydum özelde 3 ay vermiyorlar diye, belki de doğrudur, ama benim hiç dikkatimi çekmedi,
Hayır emeklilik için devlet hastanesi geçerli değil, personel dairesindeyim, raporu özelden alarak da emeklilik hükümleri uygulanabilir, hatta biz mevzuata uysaydı, ülke dışından rapor alan bir personelimize emeklilik hükümlerini uygulayacaktık.
@Paranoya oradaki "resmi" ibaresi kamu hastanelerini tanımlamıyor, mesela hacamat merkezleri, sülük yapan tıp merkezleri var ya işte onların olamayacağını belirtiyor oradaki resmi ibaresi. Kamu literatüründe bu anlama gelir oradaki resmi ibaresi.

Bazı kurumlarda özel hastaneden rapor alınca hakem devlet hastanesine sevk varmış, biz de öyle bir şey de yok.
xfV8Dc.gif

Üst Alt