Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

12 yaşındaki kardeşim için SGK ödemeli Hafif Manuel Sandalye önerisi..?

malitutuncu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Kardeşim dmd(kas erimesi) rahatsızlığı var. Şuan 12 yaşında yürüyemiyor. Benim sorum ise biz wollex w321 modeli tekerlekli sandalye kullanıyorduk, şimdi hafif manuel tekerlekli sandalye yazıldı reçetesine. Kurum ödemesi 1200 lira diye duydum. Bize önerebileceğiniz güzel hafif bir ürün var mı, gün içerisinde aktif olarak kullanmaktayız, Kardeşim okula,fizik tedaviye,arkadaşlarına gidip geliyor. Kasları güçsüz olduğu için elleriyle ilerleyemiyor tekerlekli sandalye de biz indirip,bindiriyoruz. Hafif olması bizim için önemli. Wollex 466 modelini önerdiler oda 15kg. Daha hafif olan yada önereceğiniz marka falan var mı?

Teşekkürler

hafif manuel kategorisinde bana göre en iyisi ottobock start m1 intro... dışarıda şehir içi gezmelerimde ottobock b400 akülü sandalye, evde ottobock start m1 intro kullanıyorum, sandalyem 9 yaşında ve hala yeni gibi görünüyor... o da 15kg, bildiğim kadarıyla hafif manuellerin çoğu 15kg, daha az ağırlıkta olanlar aktif kategorisine giriyor...

katrancalı

Hocam yazdıkların için teşekkürler. Bu aktif kategorisini devlet ödüyor mu. Bide bu sandalyeyi alabileceğimiz yer var mı. Burada ottobock m2 modeli için 1900tl demişler 1000lirasi nı devlet verir 900lirasini siz verirsiniz demişler. Biz genelde manuel i dışarıda kullanıyoruz. Hafif olmasını istememin sebebi babam gün boyu kardeşimi indirip kaldırıyor bide sandalye ağır çok yoruluyor adam

m1 note cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

malitutuncu

aktif sandalye kullanmadığım ve satın almadığım için bu kategorideki sandalyelerin devlet ödemesi alıp almadığını bilmiyorum, forumda aktif sandalye kullanıcıları var, sanırım onlar bu başlığı görürse cevap yazabilirler...

"aktif" ve "hafif manuel" farklı kategoriler, aktif kategorisini belirleyen temel özellik ağırlığının az olması değil, sandalyenin özel yapısı sebebiyle sürüşünün de farklı olması, çok çabuk hızlanması ve reflekslere hızlı yanıt vermesi... yapısı yüzünden doğal olarak bu sandalyeler 15kg olmuyor, 13kg olanlar var olduğu gibi 2kg'a kadar olabilenleri de var, örneğin panthera markasının bazı modelleri 2,1kg, ama hafif manuellerin çoğu 15kg...

wollex'in sitesine bakarsanız w730, w734, ve w737 kod nolu modeller aktif sandalye kategorisindedir... sizin bahsettiğiniz w466 hafif manuel sandalye (ve otto bock start m1 intro'nun tıpatıp aynısı)...

internette araştırdığıma göre wollex w466 850-900 lira arasında bulunabiliyor, özellikle çocuklara yönelik Ottobock Start M6 Junior modeliyse 2000 küsür lira... ben olsam devlet ödemesi + cepten ekleyerek Ottobock Start M6 modelini tercih ederdim...

iyi alışverişler...

Medikalcim ile ottobock start m6 junior modelini görüştüm, sgk ödemesi yok, fiyatıda 3500 tl olduğunu söyledi :mad:

Üst Alt