Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

12 yaşındayım ve skolyozum..?

hayvansever

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar.

Ben 12 yaşımdayım. Skolyozun teşhisi olarak teyzemler 5 gün önce omuzumun birinin üstünde kemik oluşmasını ve sırtımın sağ böllümünde şişlik çıkmasıyla ben her ne kadar istemesemde 4 gün önce ben hastaneye götürdüler. Hastanede röntgen çekildi. Doktor benim skolyoz olduğumu söyledi. Derece olarak 23 dereceden bahsetti. Egzersiz vede boynuma kadar uzayan bir korse verdi. Egzersizleri yapıyorum ama korseyi almadık çünkü gittiğimiz hastane pek ilgilenmedi bizimle skolyozun nedenini sorduğumda ise cevabı 'ben nerden bileyim' oldu. Annem çalışan bir kadın. Doktorun dediklerini anlatıca hemen işten çıktı geldi. Ancak annem sorunca da doktor tersledi ve bunda anlayamayacak ne var ki diye bağırdı. Annem doktorun bu tavrı için bir şey demedi ancak 1 gün sonra beni bir profun özel muayenesine götürdü. Doktor bir iki kontrolun ardından röntgenin yatarak mı ayaktamı çekildiğini sordu. Yatarak çekildiğini söyleyince bunun yanlış olduğunu söyledi. Yatarak 23 derece çıktıysa 40 dereceden yüksektir dedi. Sonra emar ve 2 pozisyon ayakta röntgen verdi. Bu gün de annem sonunda yarladı ve bunları çekmeye gideceğiz. Doktor emin değil ancak ameliyat olabileceğimi söyledi. Ben ameliyat hakkında bilgi almak istiyorum sizden. Ameliyat sonra korse takılacak mı? Takılırsa kaç gün, ay veye yıl takacağım? Lütfen bunlarını cevabını en samimi bilgilerinizle cevaplayın.

Teşekkürler :wink:

selam öncelikle geçmiş olsun canım derecen gerçekten 23 se korse tedavisinde bu dereceyle çok iyi sonuç alanlar var ama ameliyata gerek duyulucak kadarsa ameliyattan sonra korse takılıyo evet ama sanırım kişiye göre zamanı deişir ben 3 ay kullanmıştım ama o korse ameliyat öncesi verilen plastik korse gibi diil kullanışı çok kolay.umarım ameliyatın çok iyi geçer sakın merak etme bi zorluğu yok.sağlıcakla kal :wink:

slm canım

geçmiş olsun
öncelikle boşuna korkma sakın çünkü yaşın çok küçük ve allahtan erken farkettiniz.kara melek inde söylediği gibi ameliyat senin yaşında kolay olur hemen iyileşirsin.korseyi her doktor vermiyo hastadan hastaya doktordan doktora değişiyo.zaten korsenin amacı seni dışardan gelecek darbelere karşı korumak bu yüzden verirlerse de korkma veya takmaktan çekinme.yeni korseler gerçektende çok rahat.
ben 10 ay önce ameliyat oldum şimdi çok iyiyim.korse de taktım 3 ay .zaten bu 3 ayda sen iyileşme sürecinde olduğun için korse takıp takmamak çok dert olmuyo evde oluyosun yatarken de çıkarıyosun.
senin derecen çok az gerçekten 23 se eğer annene söyle biraz daha araştırıp ameliyat ettirsin seni ama geciktirmeyin.23derece eğrilikle ameliyat edildiğini duymadım ama belki de vardır ben bilmiyorumdur.korse tedavisi ve yüzmeyle de halledilebilir belki.umarım :))
bir de ben şu doktorun söylediğini pek anlamadım yatarken ya da ayakta derece farkı mı oluyomuş röntgende.bunu da yeni duydum açıkçası.
son olarak hangi şehirdesin canım.

Yatarak çekince derece daha az çıkıyormuş. Bugün emar çektirdim. Yarında çektireceğim ardından doktora gideceğiz. İstanbul'da oturuyorum :). Bir şey daha soracağım; ameliyat sonrası kaç hafta veya ay evde kalmak zorundasın yada böyle bi' şey var mı? Koşabilir miyim ameliyat sonrası? Bu tür soruları merak ediyorum. Açıklık getirin lütfen.

Teşekkürler şimdiden

gecmıs olsun cnm evde kalman ıyılesmen kısıye gore değişio.genelde 3ay korse kullanılıo ama benım bunyemın zayıf olmasından dolayı 8ay kullandım.eger amelıyatlık durumun olursa mutlaka ol canım korkma ılerde pısman olmayacaksın ıyıkı o amelıyatı olmusumda suan ıyıyım dıyeceksın.kosacaksın tabıkı ama o sure kısıye gore tabıkı.koşamıcam dıye sakın üzülme ıyılesınce eskı saglıgına kavusacaksın.

Çok teşekkür ederim hepinize. Küçücük dünyamda o kadar çok soru varki hepsini yanıtlamaya çalıştınız, -ki yanıtladınız da. Size binlerce kez teşekkür ederim, ancak ben ameliyat olursam ( %90 olacağım ) 1 ay sonra okulum açılıyor. Derslerden geri kalmam değil mi? Okulda korse takarım sorun değil utanmıyorum durumumdan ancak korse benim hareketimi engelleyecek ve sırada, otururken, yazı yazarken, kitap okurken zorlanacağım. Bu tür durumlar için yapabileceğim bi' şey var mı? Örneğin; uygun bi' sandalye veya bu tür öğrencilere göre hazırlanmış sıralar? Yoksa da yapabilir miyim acaba? Çok saçmalıyorum galiba... :?

canım hıc sacmalamıorsun ılerde basına ne gıbı sorunların gelebılecegını düşünüosun okadar sanslısınkı bu sıte sayesınde bıseyler ogrenebılıosun ben okadar bılıncsızdımkı cevremde ben gıbı hastalıktan kımse yoktu amelıyat sonrası doktorlar skolyoz dıye yanımda not alırlarken galıba benım hastalıgımın adı skolyoz demıstım.5 yada 6doktor gezdık ıyı bır doktor bulmak ıcın ve amelıyatsız cözumu varmı dıye ama 40üstü kesın amelıyatmıs ve bemım egıklık 42olmus kesın gozuyle bakılıodum bende eylul baslarında anıden amelıyatımı olmustum 13yasındaydım.okuluma cok az vardı 1.5ay okula gıdemedım arkadasım yardımcı olurdu okul sonrası gelır defterıme yazardık rapor almıstık.1.5ay sonra yenıce gıdebıldım babam getırıp götürüodu arabayla.kendı ısımız oldugu ıcın babam saatım geldıgınde okuldan alırdı cantamı tasırdı.herkes cıktıktan sonra okuldan cıkardık kalabalıka gıremezdım.normal sıralar alcak gelıodu konferans sandalyelerınde oturdum.oturdugum yere göre özel yüksek ve egıklı bıraz sandalye yapıldı hocanın yanında oturuodum.korkma hocalardan okul mudurune kadar herkes duyarlı olacaktır.arkadasların bıle senle konusurken mesafelı olacaktır el kol sakaları yapmayacaklardır.hersey ınsallah gonlunce olur sorun etme atlatacaksın ınsallah bu dönemı sonrada gectı ıste dıye gülümseyeceksın:):)

Zor geçmiş sizin döneminizde. Umarım okuldan geri kalmam. Ameliyat olmaya kesin gözüyle bakıyorum artık. Korkmuyorum ameliyattan :) Gülümsemek en iyi tedavi bence her hastalık için...

Çok teşekkür ederim herkese

bencede öyle

moralini yüksek tut .ben öyle yapamadım çok korktum acıya dayanamadım ama yaşından ötürü sen hemen iyileşirsin korkma.benim bir arkadaşım 16 yaşında ameliyat oldu ve ameliyattan 2 ay sonra okula devam etti.o korsede takmamış.şimdi 20 yaşında dans kurslarına gidiyor,yüzüyor.sırtı da çok güzel.genç yaşta ameliyat olunca iyileşmek de kolay oluyor.sana şimdiden hayırlı olsun .herşeyin iyi olacağına eminim.
okulu da sorun etme arkadaşların ve öğretmenlerin sana yardımcı olacaktır.sende kendine dikkat edersen çabucak iyileşir güçlenirsin.

arkadaşım sennle aynı yaştayız ve bn ameliyat oldum bana 6 ay çelik yhani bez korse verdiler ve korse sıksada mutluyum sakın tırsma yusuf atma ol ameliyatını çık bn ameliyattan sonra 7 cm uzadım

Üst Alt