Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

12 yıl önce kalça protezi takılmıştı, bugünlerde batma hissi veriyor..?

eyl

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar..Annem yaklaşık 12 yıl önce kalça protezi yapıldı fakat son 2 haftadır hareket sırasında kalçada batma var daha önceleri çok yorulduğunda veya yol yürüdüğünde batmalar oluyor dinlendiğinde ise geçiyordu bu sefer 2 haftadan beri geçmeyince bizim aklımıza ilk gelen protez gevşemesi oldu çünkü zamanla aşınmadan dolayı gevşeme yapabiliyormus..geçen hafta ameliyat olduğu hastaneye gittik röntgen sonucunda bişi çıkmadı dr protez yerli yerinde duruyor dedi protezde gevşeme yoksa bu batma neyin nesi acaba dr görememiş olabilirmi içimiz hiç rahat değil..basına böyle bir durum gelen varsa rica ediyorum bilgilendirsin...gevşeme belirtileri nelerdir ? sadece hareket esnasındamı batma acı olur yoksa süreklimi olur

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun.. Benim de 10 sene önce takılan protezimle ilgili şikayetlerim oluyor. Fakat benim şikayetim daha çok, protezden cıkan seslerden. Şöyle bir durum var ; sonuc olarak protezlerin ömrü ( eski takılanlarda ) 10/15 yıl. Annenizin protez ömrü bitmişte olabilir. Bence doktorunuzla bu konuyu görüşün.

Ömrü bitmiş olsa bu röntgen sonucunda gözükmezmi ? Dr çok güzel protezde bişi yok yerli yerinde duruyor dedi

Benim sikayetimde agrıda vardı. doktorum diger kalcaya subat ayında protez taktı. film sonucunda eski protezde bir sorun gorunmuyordu. ama omru ile ilgili oldugunu soyledi. bence daha detaylı olarak mr cekilmeli. tabiki doktorunuzun kararı ne olur bilmiyorum. umarım kısa surede sorununuz cozulur

anladım çok saolun peki doktorunuz ömrüyle ilgili olduğunu söylemiş peki ne yaptı revizyon tavsiye ettimi veya oldunuzmu ?

bu arada annemde ağrı yok hareket halindeyken yani yürürken batma var sizdede batma oluyormuydu ?

Geç cevap yazdığım için kusura bakmayın lütfen. ömrüyle ilgili soylediği net bir şey yok çünkü sağ kalçaya yeni protez takıldı. sol taraf ne zaman yenilenecek dediğimde ill başta sağ tarafın tamamiyle iyileşmesi lazım dedi. Batmadan kasıt nedir anlamadım. bende genelde agrı oluyor. belki dediğiniz batma durumunun farkında değilimdir.

salı günü annemi doktora götürdük ilk dr gibi buda protezde bişi görmedi o batmayı sundan dolayı yapıyormus protezin topuz kısmı var ya o zamanla kemiğe sürtüp kemiği aşındırıyormus kemikte aşındığı için yürürken basınçtan dolayı batma oluyormus ve daha bu sana 2 sene gider ameliyat kesinlikle şimdi olma ne kdr geç olursan o kdr iyi olur dedi ve annem 2 sene bu acılarla yaşıcakmıs yapcak bişi yok ağrı kesici iççen dedi ya böyle saçmalık olabilir mi

Prensip olarak takılı protezin bir ömrü olduğu için, ne kadar geç müdahale olursa o kadar iyi derler. Eğer batma hissi katlanılmaz bir hal alır ve gündelik yaşamı önemli ölçüde aksatırsa, o zaman yeniden ameliyat düşünülebilir.

Ama bence yine de ikinci bir doktora görünmekte yarar var. O sürtünmenin kemikte geri döndürülemez hasara yol açma riski var mı yok mu, geçen süre olası bir ameliyatı zorlaştırır mı zorlaştırmaz mı, bu konularda emin olmak lazım.

Haklısınız yani bunu doktorun düşünmesi ve bilmesi lazım 2 yıl bir süre verdi belki deidğiniz gibi kemiğe sürtündükçe o süre zarfında kemik daha deforme olcak evet baska doktoroda gidicez

ben netten çok araştırdım böyle durumlarda yani kemik aşınması durumunda ilaç tedavisi veriyorlarmıs fizik tedavi veriyorlarmıs ve eklem içine enjeksiyonda yapıyorlarmıs bu dr bunların hiç birini vermedi ağrı kesici iççeksin yapcak bişi yok dedi bu nasıl saçmalık söylermisiniz belki fizik tedavi iyi gelicek

Üst Alt