Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

12 yıl ve 4800 gün pirim günü ile malülen emeklilik şartlarım nedir?

Yusufbb

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
mrb hocam ( OturanBoğa ) bende 2008 de kronik hale gelmiş psikotik bozukluk tanısıyla askere gidemedim elimde elişverişsiz olan asker hastanesinden aldığım rapor var ama oran yazmıyor.sgk kayıtlarında 12 yıldır ve 4800 gün çalışmışlığım var şuanda işsizim ve 8 aydır çalışamıyorum

bakırköy sinir hastalıkları hastanesinde tedavi görüyorum serquel xr ilaçı alıyorum malulen emeklilik için napabilirim.

sgk ya başvurmam mı gerek yoksa hastaneyemi kafam karıştı

dişim agrıyor malulen emekli olabilirmiyim:cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool:
Yusufbb
siz emekli olursunuz malulen pisikotik bozukluk şizofreni demek agır bir rahatsızlık

sgk ya başvuracaksınız sevk alıp heyete gireceksiniz

teşekkür ederim ilginiz için hastanedemi heyete alıyorlar

Son düzenleme:
evet sevkinizi bakırköye isteyin tedavi gördügünüz hastaneye geçmiş olsun

Bence vergi indirimi ile emekli olabiliyorsaniz vergi indirimi alıp engelli olarak emekli olmaya çalışın derim engelli olarak emekli olmak malulen emekli olmaya göre daha kolay.Ayrica nadiren kontrol muayenesi oluyormuş.Engelli olarak emekli olunca.

Mrb ben bugun bagli bulundigum iş yeri olarak son ayrildigim beyoglu sgk aradim sevk icin ne yol izlemem icin. psikotik bozukluk tanisiyla daha once askerede gidemedim lakin 2006 da girisim var 4500 gun sgk ve 12 yila yakin sgk var ordaki memur telefonda siz malulen olamazssiniz askerlik yapmadiniz diyor ve sizin hastaliginiz ise baslamadan once varmiş diyor ben ilk işe girdigimde oyle bir hastaligim yoktu 1 yıla yakin sonra tetkiklerim artti nasil bir yol izlemeliyim. :/

Engelli emeklilik icin sigortam yetmiyor aydoga
:(

Mrb ben bugun bagli bulundigum iş yeri olarak son ayrildigim beyoglu sgk aradim sevk icin ne yol izlemem icin. psikotik bozukluk tanisiyla daha once askerede gidemedim lakin 2006 da girisim var 4500 gun sgk ve 12 yila yakin sgk var ordaki memur telefonda siz malulen olamazssiniz askerlik yapmadiniz diyor ve sizin hastaliginiz ise baslamadan once varmiş diyor ben ilk işe girdigimde oyle bir hastaligim yoktu 1 yıla yakin sonra tetkiklerim artti nasil bir yol izlemeliyim. :/

Ben şizofreni hastasıyım.Malulen emekli oldum. Malulen emekli olmak çok ama çok zor.Beni çok uğraştırdılar.Halen daha ugrastiriyorlar.Daha yeni kontrol muayenesine girdim.Sonucu bekliyorum.Uzulmeyiniz hakkınızda hayırlısı olsun.Malulen emekli olabilmek için rahatsızlığınızin SSK girişinden sonra başlaması gerekiyor.Size bol şanslar diliyorum.

tedavi başlama tarihi 23.08.2006 ilk işe giriş tarihi 29.11.2008 görünüyor kayıt dosyalarına baktım sanırım başvurmama gerek yok aydoga kardeşlm

pardon ilk işe giriş 29.11.2006

Malulen emeklilik başvurusunda benden terhis belgesi istemişlerdi onsuz olmaz demişlerdi

Ufukalp

Ufuk abi selam ben yaklaşık 10 yıldır pskiyatri tedavisi görmekteyim askerede gidemedim psikotik bozukluk tanısı ile gidemedim kasımpaşa asker hastanesinden çürük verdildi..bakırköy ruh hastlıklarında hep tedavi gördüm sgk girişim 2006 yaklaşık 4000 günün var rapor alsam emekli olmak için erken dediler ben vergi indirimi almak için ne yapmam lazım ayrıca sonra emekli olmak için gidip sgk ya mı söliyeyim sgk beni başka hastaneye sevk edermi çünki bakırköy ruh hastalıklardan başka yerde tedavi görmedim.

Oturan boğa selam yüzde 49 var engelli emeklisi olabilirim dediler bunun için napmam gerek :(

Yusufbb..çalışıyor olmanız çalıştığınıza dair elinizdeki evrakla bağlı bulunduğunuz vergi dairesine başvurmanız gerekiyor,ama sizin 2006 başlangıç la 13 sene ediyor...15 yıl 3600 isteniyor en az diye biliyorum ben ama...?

cevap için teşekkür ederim deathless.şuan vergi indirimi alırım değilmi ? emeklilik için 15 yıl isteniyor yaklaşık olarak ..raporumla birliktemi vergi dairesine başvurmam gerek yoksa vergi dairesimi yönleniriyor ben direk raporumla gidiyimmi .

Yusufbb mrb geçmiş olsun yukarıda çok karışık doğru olmayan bilgiler verilmiş size size yardımcı olabilmem için
Bana sgk giriş tarihini ay/yıl şeklinde belirtirmisiniz
Rahatsızlığınız ilk hangi yılda teşhis konuldu
Elinizde bir engelli raporu varmı? varsa hangi yılda aldınız
bu bilgileri yazarsanız size yardımcı olmaya çalışalım.

umut2135 teşekkür ederim ilgin için sgk giriş tarihim 29.11.2006 toplam gün sayım 4503 gün rahatsızlığıma 2006 yılının 5.ayı gibi tedavi sürecim başladı .rapor olarak bakırköy ruh sağlığı hastanesi doktorlar ile konuştuğumda yüzde 49 ve üstü alırısın heyete gir dediler. bana yararı olacakmı olmayacakmı kararsız kaldım herkes birşey sölüyor .malulen emekli olmak istedim oda olmadı sölenenlere göre sgk girişinden sonra hastalığın tespit edilecek dediler vergi indirimi almak için ve engelli emeklilik için olacaksa alıcam teşekkür ederim :(

Yusufbb mrb öncelikle malulen emeklilikte
İşe başlamadan önce rahatsızlığınız bulunmaması veya kayıtlara geçmemiş olması gerekir ve en az bir rahatsızliktan %60 oran alabilmelisiniz.
Vergi indiriminde ise %40, rapor ve kazanılmış vergi hakkınız olursa 2006 sgk girişinize göre 20 hizmet yılı ve 4400 güne tabi olursunuz. Buda
29.11.2026 emekli olabirsiniz

isterseniz tedevi olduğunuz hastaneye engelli raporu için başvurun bakalım % kaç verilecek buna göre ilerleriz ve emeklilik tarihinizde değişiklik olabilir yukarıda belirtiğim 3 derece %40/59 oran için geçerlidir.

:) umut2135 ben o zaman hastaneden raporumu alayım derecesine göre tekrar size yazayım çok sağolun ilginiz için

umut2135..umut bey amacım tartışma yaratmak değil de,sizin yazdıklarınız ile yukarıda verilen bilgiler tamamen doğru yanlış bilgi yönlendirme gözlemlemedim ben açıkçası!??...arkadaş hangi emekliliğin durumuna uyup uymadığını sormuş ve malulen veya vergi indirimli emeklilik normal tanımlamalarıyla verilmiş aynen sizi verdiğiniz şeklinde!?

Yusufbb..çalışıyor olmanız çalıştığınıza dair elinizdeki evrakla bağlı bulunduğunuz vergi dairesine başvurmanız gerekiyor,ama sizin 2006 başlangıç la 13 sene ediyor...15 yıl 3600 isteniyor en az diye biliyorum ben ama...?

Yukarıdaki mesaj sizin değilmi acaba?arkadaşın
Giriş tarihi 2006 oldugu ićin %49 ile 4400 gün ve 20 hizmet yılına tabi olur 3 derece vergi indirimi alır ise eğer

ben arkadaşın şu anki durumuna yani eğer vergi indirimle emekli olacak ise minimum istenen yıl ve günü belirttim,malulende ki 10 yıl 1800 gün gibi....yanlış yönlendirme nerede onu anlamadım ben??

deathless ben malulen diye bir ibare kullandımmı
Mesajınız yukarda net bi şekilde 15 yıl 3600 gün demişsiniz bende düzeltme yaptım tartışılacak veya idaa idilecek bidurum yok.

deathless
umut2135
İnanın ortada tartışacak hiç bir durum yok.
Biriniz vergi indirimi ile emeklilik için gerekli minimum şartları belirtmişsiniz, diğeriniz soru sahibi arkadaşın durumuna özel tam şartları.
Sorun yok, sıkıntı yok.
Hava zaten kapalı ve insanın içini sıkıyor, sizin yüzünüzde bari güller açsın. :)))

deathless merhabalar nasılsınız bir sorum olacak ben 31.01.2020 de heyete gireceğim bakırköy ruh hastalıkları hastanesinde doktorum tanı olarak yazdığı şöyle 2012 yılında psikotik bozukluk tanısıyla askerlikten muaf ve Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen aksiyete bozukluk yazmış çalışma durumunun yüzde 50 sini kaybetmiş yazdı heyete girdiğimde oran olarak ne verecekler ayrıca heyette birşey soruyorlarmı

merhabalar nasılsınız bir sorum olacak ben 31.01.2020 de heyete gireceğim bakırköy ruh hastalıkları hastanesinde doktorum tanı olarak yazdığı şöyle 2012 yılında psikotik bozukluk tanısıyla askerlikten muaf ve Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen aksiyete bozukluk yazmış çalışma durumunun yüzde 50 sini kaybetmiş yazdı heyete girdiğimde oran olarak ne verecekler ayrıca heyette birşey soruyorlarmı

Yusufbb...hocam ben de aynı hastahane de heyete girdim ve emekli oldum..yalnız psikayatr hastalar için bilgim yok çünkü ben beyin kanamasından girdim ilk 2 kez girdiğimde kolunu bacağını oynat şöyle yürü vs sorular sordular ama psikaytri başka konu...ama doktorun çalışamaz kronik tedaviye rahmen düzelmeyen vs şeyler yazması çok önemli çünkü bir arkadaşım öyle emekli oldu hem de süresiz olarak...kolay gelsin geçmiş olsun..

teşekkür ederim bende internette araştırdım yüzde 50 yazılmış ama yinede heyet karar vercek

Üst Alt