Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

12 yıldır düzenli epilepsi ilacı kullanıyorum. Askerlik durumum ne olur?

doganakbulut

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Öncelikle Merhabalar...

27 yaşındayım ve yaklaşık 12 yıldır "Depakin Chrono 500mg" ilacını Epilepsi hastalığı için kullanıyorum.
Lisansım geçen yaz bitti ve yakın zamanda askerlik şubesine gidip hastalığımdan ötürü askerlik akıbetimin ne olacağını öğrenmek istiyorum.

- Öncelikle kimileri geri hizmete verileceğimi söylüyor.
- Kimileri forumlarda müşade altında tutulup nöbetimin olup olmayacağına bakılacağını söylüyor.
- Kimileri askere yollanılıp oradaki kontrollerde epilepsi hastalığımın olduğu raporlarımda görülünce muaf olacağımı söylüyor.
- Kimileri şube - sağlık ocağı - hastane güzergahından sonra heyetin beni muaf tutacağını söylüyor.

Yani anlaşılacağı üzere bir çok söylenilen şey var.
*Hastalığımdan bahsedecek olursam, 15 yaşındaydı sanırım ilk nöbeti geçirdim ve ardından 1 hafta sonra tekrar bir nöbetim daha oldu. Doktora gittim ve bana sabah 1 adet, akşam da 2 adet olmak üzere günde 3 adet kullanmam için bana başta bahsettiğim ilacı verdi. Bu ilaçlarla düzeldim fakat doktor ilacı biraz erken kesince tekrar nöbetim oldu. İlacı başka doktor kontrolünde eski dozlarda kullanmaya devam ettim. Uzun yıllar gayet olumlu sonuçlar aldım. Üniversite hayatının yorgunluğu ve stresiyle ilaç aksatma ve stres gibi bazı nedenlerle 3 nöbetim daha oldu. Şu anda aynı şekilde kullanmaya devam ediyorum ve aksatmamaya çalışıyorum. Son zamanlardaki nöbetlerimle herhangi bir baş dönmesi ya da kararma da iyice panik yapmaya başlıyorum. Psikolojik olarak biraz sıkıntılar çıkardı bu hastalık bana. Bir çok şeyden mahrum bıraktı, bilenler de bilir.

Şimdi söylenilenlere geliyorum.
- Geri hizmete verilebilirim bu askeri doktora kalmış bir şey bu bir ihtimal.
- Müşade altında tutulup nöbetimin kollanmasını çevremdekilere söylediğimde gülüyorlar (böyle bir uygulama olmuş olabilir lafım yok). Zaten ilacımı aksattığımda ve kesildiğinde nöbetler geçirdiğim hastane raporlarımda 10 sene içinde mevcut. Son zamanlarda böyle bir şeye müsade edilmeyeceğini söylüyorlar. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Benim her nöbetimde hastalığım ve tedavimin olumlu yönleri kendini 4-5 sene geri atıyor. (Doktorumun söylediğiyle)
- Askere gidip orada kontrol edilmem bana saçma geldi. Gidilmeden hastanedekiler bu anlayabilir. (Askerde mantık yoktur. Bu yüzden de bir şey diyemiyorum)
- Şube - sağlık ocağı - hastane güzergahı da benim hastalığımdan ötürü muaf tutulacağımın göstergesi olur. Sürekli duyduğum da bu.

Yaşayanlardan, bu hastalıktan müzdarip olanlardan ve bilenlerden yorumlarını bekliyorum...

ben yapmak istiyom askerlik dersen yaptırıyolar benim acemi birliğimde vardıı yapan ama habirede nöbet geçiren vardı 1 hafta durdu sonra ayırdılar çürüğe senide büyük ihtimal ayırırlar yaptırmazlar

doganakbulut

Şubeye gittiğinde aile hekimi eliyle askeri hastaneye sevk alacaksın. Hastanede 2-3 gün gözlem altında ilacını kesecekler ve epilepsi nöbeti ile ilgili gözlem yapacaklar. Sonra da muaf tutacaklar...
Hastaneye giderken bugüne dek elinde olan ne kadar rapor, epikriz vs. varsa yanında götür. Askeri hastanedeki doktorların fikri olması açısından etkili olur.

Merhaba bulent abi ve doganakbulut kardesim bende 16 yildir epileisi hastasiyim ve ilac kullaniyorum askerlik zamanim geldiginde direk subeden askeri hastaneye sewk ettiler ve ordada yine normal hastanedeki butun tahliller yapildi eeg kan tahlili vs. ve askeri noroloji dr.askerligimi 6 ay erteledi ve kullandigim ilac dozu bir sonrakinde baska ilac eklemesi vs.
Tam 3yil bu sekilde surdu en sonunda muaf oldum ama sen gelde bunu bana sor 3 yil askerlik yapmis gibi oldum

kendi dr. Irtibat kurmasini kesinlikle rica et yada kenfi dr.sana ait bir epikriz hazirlamasini iste ve bunu goster yeni bir ilaca baslayip birakmak cok zor sahi askeri hastane kuruluna enson girdigimde ehliyetim trafige yazi gonderilerek iptal ettirildi. Zaten rahatsiz oldugum icin arac kullanmiyordum pekte onemi yoktu halende ilaca dewam ediyorum bunada hamdolsun

askere sakın gitme çok şey kaybetmezsin ben gittim çünkü nöbet tutarken arkadaşının da hayatını tehlikeye ata bilirsin dikkat et

Arkadaşlar biraz geç oldu ama 3 ay önce Erzurum Mareşal Fevzi Çakmak Askeri Hastanesine sevk edildim. Oraya gittiğimde, biraz da şans olacak ki, Noroloji Uzmanı, Allah razı olsun, benimle çok ilgilendi. Trabzonluyum ve onun da Samsunlu olması etkili oldu tabi.
Direkt olarak 1 sene erteleme verdiler.

Bazı arkadaşlar bu bilgi yarar diye eksik kalmasın dedim. 1 sene sonra yeniden kontrole gideceğim anlayacağınız. Hayırlısı Olsun.

doganakbulut

Bilgilendirme için sağ ol kardeşim.

Doğrusu ya neden muafiyet değil de erteleme verdiklerini anlamadım. Epilepsi sabit bir durum sonuçta...

Sağlık yönetmeliğine göre aslında direk Barışta askerliğe elverişli değildir raporu alması gerekirdi.Yani neticede 16 yıldır tedavi görmekte ve bu tedaviye dair elinde epikriz ve tıbbi belgeler yeteri kadar vardır.Ama tedavi gördüğü hastaneden ve özellikle kendi doktorundan, hastalığıyla alakalı anamnez yazdırıp,tanı teşhis ve tedavi amaçlı raporlarınıda bu anamneze ekleseydi aşağıdaki maddeye tam uymaktaydı.

B) (Değişik dilim: 16/06/2008 - 2008/13831 S.Yön/31.mad) 1. Nöroloji uzmanı tarafından nöbeti gözlenen veya klinikte yattığı dönemde yapılan video kayıtlarına göre nöroloji uzmanınca epileptik olduğu anlaşılan tüm epileptik nöbetler.
2. Anamnezi epilepsi ile uyumlu olan ve bu tanıyla takip ve tedavi edildiğini belirten, nöroloji uzmanına kesin fikir veren tıbbî belgeleri olan hastalar.
3. Anamnezi epilepsi ile uyumlu olup EEG'sinde spesifik bulgu (multipl diken dalga; sık ortaya çıkan lateralize veya jeneralize diken; keskin-yavaş dalga kompleksi) olan hastalar."

merhabalar bende epilepsi hastasıyım tam 17 yıl oldu hala ılac kulanıyorum %40 engell raporum var askerlik durumum geldi askere alırlarmı nasıl bir işlem yapılır muaf oılurmuyum bilgi verirseniz sevinirim

kesinlikle gitme ben gittim pişman oldum allah tan birşey olmadı diğer arkadaşlarınıda tehlikeye atarsın gitme sakın öyle fazla birşey kaybetmiyorsun

Üst Alt