Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1200 gün SSK 2190 gün Bağkur primim var. Ne zaman emekli olurum malulen?

asus

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ssk sigortam 1/10/1992 yılında ilk kez başladı
%45 işitme engelliyim. sag kulagım hiç duymuyor. sol kulagım ise cihaz yardımı ile az duyuyor.
08.10.1973 dogumluyum
askerlige elverişli degildir raporu aldım
h sınıfı sürücü belgem var
vergi indirimi için başvuru yapmadım. vergi indirimi için otomatik sisteme alınıyormuş ne kadar dogru bilmiyorum?
1996 yılında %55 özürlü raporu aldım
2002 yılında aldıgım başbakanlıktan verilmiş özürlü belgem de %45 özürlüdür ve sakatlıgı süreklidir yazıyor. şuan bu belge bende mevcut.

bagkur sigortam: 1.10.2000 tarihinde başladı. 29.08.2003 tarihinde terk ettim.
06.08.2005 tarihinde tekrar bagkur sigortalılıgım başladı. 30.08.2006 tarihinde bagkuru terkettim.

tekrar ssk li olarak 03.09.2006 tarihinden beri halen çalışmaktayım.
toplam ssk prim gün ödeme sayısı ise: 1200 gün
bagkur toplam prim gün ödeme sayısı: 2190 gün
Toplam prim gün ödeme sayısı: 3390 gün'dür

kaçıncı dereceden ve ne zaman emekli olabilecegime dair ve malulen emekli olabiliyor muyum bilgi alabilir miyim?
emekli olmak için şu ana kadar başvurmadım.

şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Son 7 yıllık primin çoğu hangi kuruma ödenmişse, o kurumdan emekli olunur. Sizde son 2520 gün primin fazlası Bağkur'a ödenmiş, yani Bağkur'dan emekli olabilirsiniz.

Bağkur (yani 4b statüsünde) emeklilik şartları emeklilik başvurusunda bulunacağınız tarihte kurum sevki ile ve işgücü kaybı cetveli'ne göre alacağınız rapordaki işgücü kaybı oranına bağlı:
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
1/10/1992 ilk sigorta başlangıcınız, dolayısıyla sigortalılık süreniz zaten yeterli. Sadece prim gününüzü doldurmanız gerek.

Yok, ben Bağkur'dan değil, SSK'dan emekli olmak istiyorum, derseniz, o zaman son 2520 gün primin 1261'ini ssk'lı çalışan olarak yatıracak şekilde sigortanız yatmalı. Ayrıca şahsen defterdarlığa başvurup 3. dereceden vergi indirim hakkı elde etmelisiniz (http://www.engelliler.biz/forum/cal...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html)
Sonuç olarak SSK'lı olarak (yani 4a statüsünde) emekli olmaya hak kazanırsanız, prim ve sigortalılık açısından emekli olmanız için gerekli şartlar (1/10/1992 +) 16 yıl sigortalılık süresi ve 3760 primdir.

Ve unutmayın, SSK'lı emekliler daha çok emekli maaşı alır.

Aman ssk dan cıkayım demeyim devam edin..
Ve vergi ind. hakkı alın almaz iseniz emekli olmazsınız...

bu durumda ssk den emekli olmak avantajlı olacaktır. bagkur dan emekli olanlar az maaş alıyormuş. ssk için günü doldurmak şart.
verdiginiz bilgiler için çok teşekkürler.

Üst Alt