Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1241 Gün SSK primi olan ve ölen babamdan 18 yaş altı ve üstü kardeşlerime aylık..?

liebe81

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
s.a 24.09.2013 te babamı kaybettim. 1241 ssk primi bulunmaktadır. 2 yıl önce annemden boşanmıştı. 11-17-yaşında erkek kardeşim 20 yaşındada kız kardeşim bulunmakta. vefat eden babamın üzerinden kardeşlerim nsl yararlanır.yetim aylığı bağlata bilirmiyiz.yada ssk primlerini alabilirlermi.yardımcı olursanız sevinirim .şimdiden teşekkürler..

S.G.K. ya müracaat etmeniz halinde kız kardeşiniz evlenene kadar erkek kardeşleriniz ise 18 yaşına kadar

Erkek kardeşleriniz
Lise ve dengi okulda öğrenim görmesi halinde 20 yaş
Yüksek öğrenim görmesi halinde ise 25 yaşını doldurana kadar maaş alırlar.

Bu arada yetim aylığı alan çocuklar aynı zamanda o kapsamda sağlık güvenceli de olurlar.

Ayrıca aylığı hak eden herkes % 25 hisse ile maaşa bağlanır.

Erkek ve kız kardeşleriniz herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmamaları halinde;

Erkek kardeşleriniz okuması halinde 25 yaşına kadar, okumamaları halinde 18 yaşına kadar babanızın maaşını alabiliir
Kız kardeşiniz evlenene kadar yetim aylığını alabilir birde evlenirken 24 maaş tutarında çeyiz yardımı alır.

Üst Alt