Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1250 prim günüm, %84 raporum var. Ne kadar emekli maaşı alabilirim?

yasar2456

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
3
27 Ocak 2011 Güncel:

Evet mutlu son

bugün sgk muna telfon açtım, ankaraya giden ve sürekli iş göremezlik maaşı bağlanması için cevap geldi ve senin dosyayı emeklilik servisine gönderdim oraya bir uğra ve hallet dediler. ben de emeklilik servisine gittim şubat ayında maaşını ptt şubesinden alırsın dediler

sigorta başlangıç tarihi 2004.
1979 doğumluyum
ağır özürlü rapor aldım evde bakım hizmeti için orada yüzde oranı 84 yazıyor.
Ne yapmam lazım,malulen emeklilik dışında başka haklarım var mı, varsa neler
bir de malulen olursam ne kadar maaş alabilirim

teşekkür ederim.

iş kazası 1250 gün olan prim günümü yatırıp 1800 tamamlayabilirmiyim.

8 ay oldu. sadace çalişma ve sosyal güvenlik bakanlığından geldiler, sigorta müfettişi gelmedi, raporlu olarak iş göremezlik parası alıyorum ve iş yeriyle mahkemeliliğimiz
13.04.2010 ilk duruşma olacak

ben bu sırada 1250 günü 1800 güne tamamlayabilir miyim nasıl oluyor.

İki ayrı aylık hakkınız var:
1- İş kazası olduğu için sürekli iş göremezlik geliri alacaksınız. Bunun için sgk müfettişleri iş kazasını tescil edecek, hastane de işgücü kaybıunızı belirleyecek ve sonucunda sürekli iş göremezlik geliri bağlanacak. (bu aylık çalışırken aldığınız resmi aylığa çok yakın bir miktar olur)
Not: Sürkli iş göremezlik geliri de bir nevi emeklilik gibidir. Siz ve sizin bakmakla yükümlü olduğunuz bireyler yaşam boyu sağlık güvencesine sahip olursunuz, ve sizin vefatınızdan sonra bu gelir geride kalan hak sahiplerine aktarılır.

2- Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak derecede işgücü kaybınız varsa, ki var gibi görünüyor, 1800 gün primle malulen emekli olabilirsiniz (Omurilik felçli olduğunuz için "başkasının bakımına muhtaçlık düzeyi" söz konusu, bu nedenle 10 yıl sigortalılık şartı sizi bağlamaz)
1250 günlük priminiz 1800' tamamlandığında en son sigorta priminizin yattığı sigorta müdürlüğüne gidip malulen emeklilik için başvuru yapacaksınız. Zaten iş kazası sonucu malul sayıldığınız sgk kayıtlarında olduğu/olacağı için yeniden rapor çıkartmanız da gerekmeyecek. Kurum prim günlerine bakıp malulen emekliliğinizi onaylayacak...
Not: Askerlik yaptıysanız bu süreyi askerlik borçlanması yapıp prim gününüze ekletebilirsiniz

Ve, aynı anda hem sürekli iş göremezlik geliri hem de malulen emeklilik maaşı hak ettiğinizde, iki aylıktan fazla olanının tamamınıi az olanın yarısını alacaksınız...

Böyle bir konuda vermiş olduğunuz,bilgilerden dolayı teşekkür ederim bülent abi beni cok aydınlattın.sigorta başlangıcım askerlikden sonra bir sorun olurmu saydırabilirmiyim askerliği.teşekkürler****

Tabii. Sigorta başlangıcın askerlikten sonra olduğu için, askerlik süreni borçlanıp prim gününe ekletebilir ve sigortalılık başlangıcını da borçlandığın süre kadar geriye aldırabilirsin.

burda belirtiginiz gibi askerlik borclanması yaptıgımızda sigortalık süremiz geriye dogrumu gidiyor

Sigorta başlangıcı askerlikten sonra ise, askerlik borçlanması yapıldığında, o süre kadar sigorta başlangıcı öne alınır.

iş kazasından dolayı raporum 31.08.2010 tarihinde bitti ve sgk beni hastaneye sevk etti ve rapor u sgk kurumuna göndereceklerini söylediler,

şimdi benim dosya ankaraya iş göremezlik geliri bağlanması için gidecekmiş. ben bu zaman içinde 1250 gün olan askerlik borçlanmasını ve borçlanınca da bir ay eksik kalıyor onu da şu anda isteğe bağlı yatırabilir miyim?
hem 1 ay içinde de diğer iş göremezliin sonucu belli olur. ve hemen de 1800 günden emeklilik için dilekçe vermem mi gerekir.

başka birinin bakımına muhtacım ağır engelli. malülen emeklilik servisindeki görevli ilk önce iş göremezlik gelirini hallet ve daha sonra bana gel askerliği yatır ve kalan 1 aylık primide yatır daha onra seni hastaneye sevk edeceğim diyordu . bu işler böyle mi yoksa bülent abi yazısında iş göremezlikden dolayı aylık bağlananlar da malulen emeklilik için yeniden rapor istenmez diyordu ??

SGK iş göremezlik raporunu kayda aldığında, MALULEN EMEKLİLİK başvurusunu hemen yapabilirsin ve senden yeniden rapor isteyemezler. Şuradaki yazının bir çıktısını alıp öyle git malulen emeklilik başvurusuna: http://www.engelliler.biz/forum/kaz...i-elde-edenlerden-yeniden-rapor-istenmez.html

Sürekli iş göremezlik prosedürü işlerken sigortalı olabilirsin. Olanağın varsa kalan 30 günü tamamlamak için isteğe bağlı değil de çalışan statüsünde prim yatır.

TEŞEKKÜRLER Bülent abi dediğin gibi yapayım o zaman çalışan statüsünde yapayım.işlemlerim sonucunu da yazacağım.

askerlik borclanması yapa bilirsin malülen olacaksan pirimine büyük katkı olur

Merhaba bülent abi bugün sgk kurumuna gittim ve 1 ay eksik günümü yatırmak istiyorum dedim ve dedikleri 2 ay yatır 1 ay internette görükmez ve ikinci aydada seni hastaneye sevk edeceğiz o zaman da sevk edince hastane masraflarını kurum karşılar diyor yani 2. ayı yatırma sebebi ise böyle diyor yoksa hastane masrafını sen karşılarsın diyor.isteğe bağlıda yatırırsan bağkurdan emekli olursun o zaman diyor.hastaneye sevk olacak diyor.

böyle olursa askerliği 18 ay değilde 17 aylık yatırabilirmiyim.bunu sormayı unuttum aklıma şimdi geldi.

Yaşar kardeşim askerliğini tam yatır..Ondan sonra da 2 ay bir yerde çalışıyormuş gibi ssk lı ol ve primlerin ide öde 1 ay fazla prim ödemek sorun olmaz bilhakis daha iyi olur çok prim çok maaş yani.
Ayrıca sizi neden hastaneye sevk ediyor anlamadım yukarıda bülent abide açıklamış o memura tekrar gidin hala ısrar eder ise şefine veya müdürüne gidin ve sürekli iş görmezlik geliri alıyorum beni tekrar hastaneye sevk edemezsiniz deyin ve şu linkteki çıktıyı alıp gözüne sokun onların..
http://www.engelliler.biz/forum/kaz...i-elde-edenlerden-yeniden-rapor-istenmez.html

Evet mutlu son

bugün sgk muna telfon açtım, ankaraya giden ve sürekli iş göremezlik maaşı bağlanması için cevap geldi ve senin dosyayı emeklilik servisine gönderdim oraya bir uğra ve hallet dediler. ben de emeklilik servisine gittim şubat ayında maaşını ptt şubesinden alırsın dediler

1800 günden malullük nasıl olacak dedim bülent abinin ve ilker abinin dediği gibi kalan 2 ayı bir yerde çalışıyor göstererek yatırdım, kalınıda yani askerliğide pazartesi yatıracağım zaten 100 de 100 iş göremezlik vermişler, bu durumda da hemen malüllüğüde bağlarız dediler. yani yolun sonuna geldim.

ÖNCELİKLE BÜLENT ABİYE VE BU SİTEDE EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

İLKER ABİ SANA DA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

Hayırlı olsun kardeşim...
Ama daha şimdi malulen emeklilik kaldı onuda hallet 2 maaşınıda almaya başla...

hayırlı olsun yasar bey darısı benim basıma ,benim evraklarda ankara yolunda.

merhaba sgk kurumundan emekli yani iş göremezlik geliri mektubu geldi .760 tl aylık bağlanmış.100 de yüz iş gücü kaybımdan dolayıda hemen malüllüğede baş vurdum askerliğimide yatırdım mart ayındada onu alırsın dediler.

şimdi ben iş kazasını 30.07.2009 da geçirdim,13ay rapor parası aldım sadece,geçici iş göremezlik değil yani ve kağıtdada 01.03.2010 tarihinden itibaren başlamış aylık yani birikmiş para şimdi benim rapor bitiş tarihinden itibaren başlayacaksa 6 ay oldu yok eğer ilk kaza anında başlayacaksa 18 ay oldu birde almış olduğum rapor parasıda bu kesintiden düşülüyor mu ,bu konuda bilgisi olan var mı.???

Üst Alt