Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

12v 5a şarj aleti en fazla kaç amperlik aküleri şarj eder?

johnwjr

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
Akülü tekerlekli sandalye için 12v 5a şarj aleti en fazla kaç amperlik aküleri şarj eder ? yani buradaki 5a olmasının amacı nedir ? 3a yada 7a olsa ne gibi bir fark oluyor ?

teşekkkürler

12V 5A ile 50A aküyü şarj edebilirsiniz. 7A olsaydı şarj cihazı 70Amper akü şarj edebilecektiniz. Şarj Cihazının gerilimi etiket değeri 12Volt yazar ama gerçekde 12Volt dan biraz yüksek 13.7Volt dur.

Abi 12 V 5A adaptör ile 5A den daha yuksek akuleri sarj edersiniz. Ah=Amper saat demektir. 50A lik aküyü 5A lik sarj aleti ile 10 saatte sarj ederken 10A lik adaptör ike 5 satte sarj edersiniz. 5A ile 7A lik adaptör arasindaki fark akuyu sarj etme suresidir

Peki, bende 55 x2 110 amper akü var ve 5a şarj aleti var ... buna ben 2 adet 80amper = 160 amper akü takmak istiyorum 5a şarj aleti ile şarj yapamaz mıyız ?

johnwjr;

şarj süreniz uzar 10 saatte şarj edeceğine 20 saatte şarj eder

Slm zaferim said benim 12 volt 20 amper 5 adet akü var bunları şarj etmej için bana 60 volt şarj cihazı verdiler aküleri tam doldurmadığı için bende 72 volt şarj cihazı aldım onunda akülere zara verir dediler bana yardımcı olurmusunuz

12 voltluk 5 adet akü sanırım seri olarak bağlı olmalı... bu durumda aküleri şarj etmek için elbette 60 voltluk çıkışı olan bir şarj aleti gerek...

60 voltluk şarj aletinin aküleri "tam doldurmaması" diye bir şey olmaz... muhtemelen çıkış 60 volt yazsa bile gerçekte 60 volt vermediği için aküleri tam doldurmuyordur...

ancak benim tahminim 60 voltluk şarj aletinin aküleri doldurmak için gereken akımı (amper cinsinden) veremiyor olabileceği...

genel kural olarak, akülerin amper saat cinsinden kapasitesinin yaklaşık %15-20 oranındaki bir akım değerini verebilen bir şarj aleti kullanmak gerek...

diyelim ki, standart bir akülü sandalyenin bir çift 12 volt 33 ah aküsü seri bağlıdır ve bu yüzden toplam voltaj 24 volttur, amper saat kapasitesiyse 33 ah'dir... bunu 24 voltluk 5 ya da 6 amperlik çıkış veren bir şarj aletiyle şarj edebilirsiniz...

Eski 6 amper şarj cihazı 33 amperlik 2 aküyü 5 saatte şarj etti.
yeni aldığım 6,25 amper şarj cihazı 33 amperlik 2 aküyü 2 saatte şarj etti.
sorum şu : çabuk mu yoksa yavaş mı şarj etmesi iyi ?

nacar

bence orada bir sorun var...
yeni 6,25 amperlik şarj aleti aküleri iki saatte şarj edebildiyse akülerin %40 oranında azalmış olması gerek...
yoksa aküler 80% oranında azalmış olsaydı şarj süresi en az 5 saat sürmeliydi...

akülerin şarjı konusunda universal kural toplam kapasitenin onda biri oranında akımla şarj edilmesi tavsiye edilir, ancak akü teknolojisindeki gelişmeler sayesinde artık onda iki hatta onda dört oranlarda şarj etmek mümkün... ancak ne kadar hızlı şarj demek akülerin çevrim ömrü konusunda o kadar kayıp demek sonuçta...

benim tavsiyemi soracak olursanız, sandalyenizle verilen normal şarj aletini kullanın derim, çünkü o aletler en fazla onda ikilik kapasite oranıyla şarj eder, ki bu da mantıklı bir durumdur... ancak amacınız akülerinizi hızlı şarj etmekse (ve çevrim ömründen kayıp yaşamamaksa) o zaman "akıllı şarj aleti" kullanmanızı tavsiye ederim...

A(amper) şarz sürenizle ile alakalıdır. Amperin yüksek olması Voltajı etkilemez, 12v bir aküyü, 12v 50a bir şarz aletiyle 5saatte şarz ederken ayni aküyü 12v 10a bir şarz aletiyle 15 saatte şarz edersiniz, volt sabittir. Amper yüksek olması akünüze zarar vermez...

Kafa iyice karisti.
Farkli sarj cihaz denemeyin.neyse o.
HiZli sarj akuyu bozar.

Üst Alt