Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

13.03.2012 tarihli yeni işitme cihazı ödemeleri

ersin_yvz

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
13/03/2012 günü SGK kurumunda toplanan yeni fiyat tespit komisyonunda işitme cihazlarına ödenecek fiyatlar aşağıda ki şekilde belirlenmiş ve komisyonca onaylanmıştır.

TÜM TÜRKİYE ÇAPINDA – TÜM İLLERDE

ANALOG İŞİTME CİHAZLARI 150 TL

TRİMERLİ DİJİTAL CİHAZLAR 250 TL

PROGRAMLANABİLİR DİJİTAL CİHAZLAR 550 TL

13-18 YAŞ ÇOCUK HASTALARA 825 TL

5-12 YAŞ ÇOCUK HASTALARA 880 TL

0-4 YAŞ ÇOCUK HASTALARA 990 TL

2007 de 850 lira almistim emekli sandigindan cihazda 2850 liraydi iyi bi katkisi olmustu
bende yeni cihaz alicam ama kus kadar katki payi ileri isitme kaybina olan cihazlara pekbi fayda etmiyo durmadan ameliyatlara ozelden oldugum icin cok para verip yeni cihaz alamiyorum:mad:

mahkemede dayin olsun:) koklear implant satan dernek sahipleri nasi bedava koparabiliyorlar musterilerine ama:pbize cihaz satan saticilarda o isimizi halledebilseler bizde koklear implanti tam odedigi gibi isitme cihazimizi tam olmasada sole yarisi gibi is cikarabilselerdi
gel gelelim doktor efendileride unutmamak gerek kendileri ameliyat yapcak diye belkim onlarda etkili oluyolardir komisyonda;)

Yeni fiyatlar Kesin mi? Dün hastanede odyolog'a sordum bilgisi yok .Bugün cihaz bakmaya gideceğim insallah dogrudur az da olsa hiç yoktan iyidir.

Arkadaşlar bu rakamlar daha önce nasıldı bilgisi olan var mı?

ogretmenim ben yazdimya:eek:
2007 de 850 lira emekli sandigina ama ssk ya daha azdi gibi biliyom
2008 sonrasi hepsine yani sgk AKP IKTIDARI dijitallere 350 lira analoglara 150 lira odemeye basladi
her toplum hakettigi gibi yonetilirmis:(biz engellileri yani sagirlari bu kadar magdur eden bi iktidar genede secimde yuzde 50 gibi iktidara gelebiliyorsa haketmisizdir

Teşekkürler Shukufe :) Her şey sürekli ve çok hızlı değişiyor. Artık şaşırmaktan yorulduk ve şaşırmayı bıraktık. Bu akşam bir karar çıkıp bütün ödemeleri kesseler şaşırmam sanırım.

zaten sagirlar icin hastaneler bu kadar zor olduguna oyle 350 lira icin taban tepmeye itilip kakilmaya herkeslerden yardim dilenmeye degmiyor :(
belki kucuk sehirlerde bu kolay olabiliyordurda su ankarada nasil olacak hic bilemiyorum:(
gecen su koklear implant alinmasi musibeti yuzunden gene hacettepeye gittim doktor randevusu icin sabahin korunde sira almaya
itis kakis kalabalik
eh sirayi aldik
oglen sonra gibi bi saate
bekledik
film cekilecek dedi 3 qay sonraya gun verdi ozele gideyiom iyide 700 lira
isitme cihazi yazdirmak istiyorum deyince kucuk doktorcuklar ammada buyukmus
o daha sonraki is sen filmleri bi etir hele dedi:mad:
yani paran varsa duy paran yoksa duyma ama herseyden vergi artik hava bile vergili olacak galiba bu paralarla napiyolar dicem
butun hastaneler araplar libyalilar baska ortadogu savaslarindan gelen yabancilar bedavaya bi guzel saglik yardimi aliyolar buna kizilmazmi:mad:

Ben de yeni aldım bana da 275 ödüyolar denildi :)) Bakalım kaç gelecek

daha ne yapsinlar el insaf yani:eek::eek:

kezban su etlik hastanesinin tam ismini yazda bende oraya idip nimetten faydalanayim

Doktorlar yerindeyse Gazi Mah. deki Demiryolları devlet hastanesinde de 1 günde rapor çıkarıyorlar.Ancak sadece tek kulağa verebiliyorlarmış ;)

ben de birkaç gün önce 231,20 tl aldım ve ssk ya itiraz ettim.. gelecek cevabı bekliyorum cevap gelince mahkemeye gidicem

bu dava sürecinde ilgili arkadaşlar dularını eksik etmesin :))))

Bana şunu söyleyin lütfen; Herhangi bir devlet hastanesinden bu raporu alabiliyor muyuz ? Büyükçekmece' den alacağım mesela ? Engelli raporu gibi sadece büyük kurumlar değil heralde değil mi?

yeni işitme cihazları bedelleri henüz belli değilmiş bende oğluma alacağım bir cihaz için 800 lira ödenecek diyor bu karar ne zaman çıkar acaba

çoçuklarda işitme cihazı yenileme süresi ile ilgili olarak biri bana yardımcı olabilirmi 4 yıl önce doktorun yönlendirilmesi ile wideks B12 cihaz aldık ancak bu cihazın şimdi yeterli olmadığı ve çok eski olduğu ve bazı seslerde yeterli gelmediği söylenerek cihazların değiştirmemiz söylendi emekli sandığı çalışanıyım 5 yıl geçmediği için ödeme yapılmadığını söyleniyor ama bazı işitme cihazı satan firmalarda rapor alınırsa ödeme yapılabileceğini söylüyorlar bu konuda yardım istiyorum

Üst Alt