Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

13/b-4 maddesi ile bir başka birimde zorunlu görevlendirme..?

s!gMa!

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
17
Merhabalar arkadaşlar; 13/b-4 maddesi ile çalıştığım kurumca(üniversite) tarafından isteğim dışında bir başka birime görevlendirmem yapıldı.
Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır.
Bahsi geçen hüküm benim durumda da söz konusu mu?

Başka birim mi ? Başka il veya ilçe mi ? Birim değiştirilebilir diye biliyorum. Ama geçirmeye çalıştıkları birimdeki çalışma koşulları , engel durumunuz için sıkıntı ise bir dilekçe ile durumunuzu anlatın. Olmazsa da yargı yolu açık, her türlü kazanırsınız.

Başka bir birim; ama kampüs dışında bulunduğum yerleşkenin bir ucunda iki aktarma ile gittiğim yer. Engel durumu için sıkıntı oluşturan bir durum söz konusu değil göründüğü kadarı ile.

13/b-4 maddesiyle üniversitenin rektörü sizi istediği birime görevlendirmeyle atayabilir gittiğiniz yerde ola ki sorun yaşadınız güzel bir dille amirinize belirtmeniz gerekir.

RssCip arkadaşım bizler de engelli olunca dokunulmaz olmuyoruz, aynı yerleşke içinde kişisel engelini artırıcı bir iş değilse görevlendirme yapabilir, bu konuyu iyi niyetli konuşmalarla varsa sendika yetkilileriyle görüşerek aşabilirsin kolay gelsin

Aynı yerleşke içinde gönderirler hocam. Sen bu işi güzellikle çözmeye çalış bence...

usomer zaten farklı şekilde çözmeye çalışacak ne güç ve ne de vaktim :) var. Kendimi 1-2 mevzuata göre haklı olsam dahi dava kapılarında harcamak istemem açıkcası.

Üst Alt