Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%13 hasar oranı ile sürekli iş göremezlik ödeneği nasıl alırım?

Hakan Eloğlu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2016 Yılının Ekim ayında motorumla iş kazası geçirdim.Olayda hiç bir kusur oranım yok.Tazminatı aldım eksikler vardı bi avukat aracılığı ile tahkime başvurduk sonucu bekliyoruz.Benim sormak istediğim soru şu 4b liyim kendi iş yerimde çalışıyorum kazada ayak bileğim kırıldı %13 hasar raporunu İstanbul Eğitim Ve Araştırma Hastanesi nden aldım.Sürekli iş göremezlik diye bi durumdan bahsediliyor bu benim durumum için geçerlimi?Nasıl hareket etmem gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim

Ayağımda 1 platin ve 12 vida bulunuyor.Kırılan kemik mallelov kemiği sanırım...

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun.

Tahkime başvurduysanız konu zaten hukuksal boyuta taşınmış demektir. Hakem eğer raporu yeterli görmez ise yeni bir heyet raporu isteyebilir. Heyet raporu aşamasından sonra prosedür olarak tazminat hesabı için bilirkişi ataması yapılır ve tazminat hesaplaması yapılır. Sonrada dosya karara çıkar ve tespit olunacak tazminatı avukatınız icra yoluyla tahsil eder. Zaten bu süreçte avukatınız sizi yönlendirecektir.

ilginiz için teşekkür ederim.%13 rapor sürekli iş göremezlikle ilgili bi durum oluşturur mu?

bakırköy osmangazi hastanesi diye bir hastaneyi ilk defa duyuyorum.
bu hastane, engelli sağlık kurulu raporu vermeye yetkili olmayabilir.
hakem heyetş, rapor için sizi bir üniversite hastanesine sevk edebilir ve oradaki hastane de sizin sakatlık oranınızın %13ten az olduğunu söyleyebilir, o zaman işler karışır, aldığınız tazminatın bir kısmını iade etmek zorunda kalabilirsiniz.

Bakırköy Osmaniye'de girdim kurula fakat ismi farklıymış...TC Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İstanbul Fatih Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Sağlık Bilimleri Üniversitesi İstanbul Eğitim Ve Araştırma Hastanesi...Burasının verdiği rapordan sıkıntı çıkar mı?

eğitim ve araştırma hastanesiyse büyük ihtimalle sorun çıkmaz. yakında alırsınız tazminatınızı.

Teşekkürler..Aslında benim öğrenmek istediğim konu bu %13 oranla sosyal güvenlik kurumuna başvurursam sürekli iş göremezlik alabilirmiyim?

Hakan Eloğlu

Hakan Eloğlu

Öncelikle geçmiş olsun benim %22 sürekli engel oranım vardı. SGK ya başvuru yaptım %13.1 sürekli iş göremez aldım, şimdi maaş bekliyorum. Şansını dene derim bence.

Tekno52
Sizede geçmiş olsun..Sizin kazamı hastalık mı acaba?Yarın müracat ta bulunacağım bakalım...

hepinize geçmiş olsun benimde 3 yıllık tedavim bitti yarın izmir ege ünüver. adli tıpa sakatlık raporu için gidicem bakalım kaç verecekelr 7 kez ameliyat oldum sol femur ve tibia parçalı kırıldı kısaltma uzatma ameliyatları falan geçirdim toplamda 1 cm kadar kısalık kaldı yani ciddi ameliyatlar geçirdim o yüzden 3 yıl sürdü 3 doktor değiştirdim ilk iki doktor yapamadı

sizce kaç alabilirim yardımcı olursanız sevinirim tırafik kazası benimki ben mootosikleitn arkasındaydım yani kusursuzdum zaten yinde bütün kusur karşıya verildi hala tazminat almadım mahkemelik iş şmdi bu hasar arporundna sonra 12 ayda mahkemem var tazminatı nekdar süürede alabilirim bu mahkeme sigorta şirketine açılan bundan sonra yani tazminataı aldıktan sonra bize çarpan adamın şahsınada dava açanilirmiyim kusur ona verildi çünkü ve hiç arayıp sormadı

Öncelikle geçmiş olsun. 5510 SY. yürürlük tarihine kadar 4/b bilinen adıyla Bağ-Kur priminin içerisinde iş kazası ve meslek hastalığı primi bulunmamaktaydı ancak yeni düzenleme ile 4/b priminin içerisine iş kazası ve meslek hastalığı primleri de eklenmiştir. Dolayısıyla %10'un üzerinde ki iş kazası sebebiyle doğacak maluliyette iş kazası kolundan maaş almak mümkündür. Bunun için en yakın SGK şubesine başvurunuz.

1 yıl olmadan nasıl tazminat ve rapor aldın? Normalde 1 yılı tamamlamak gerekmiyor mu? ( benımde geçen sene ekim ayı ben bekliyorum yanlış mı yapıyorum?

Sayın @alptuğra

Her yaralanmanın kendine özgü özellikleri vardır. Rapor alabilmek için ilk kriter tedavinin tamamlanmış olmasıdır.

Bazı durumlarda 12 ay, 18 ay yahut daha da uzun bekleme süreleri olabilir.

Detaylı bilgi için derneğimizi arayarak ya da mail atarak ücretsiz bilgi alabilirsiniz.

İyi günler.

Aradım simaderi bayan mail gönderelim evrakları atın bakalım dedi ama unuttu sanırım dönmedi geri yinede kısada olsa bilgi verdi tşk ederim

Vermiş olduğunuz adrese dün mail gönderilmiştir, spam(gereksiz) posta kutusunu da kontrol ederseniz seviniriz.
Eğer hala mesaj ulaşmadıysa bilgi@simader.org adresine evraklarınızı yollayabilirsiniz.

Simader unutmaz :)

İyi günler dileriz.

simader

Muhtemelen mailimi yanlış yazdılar sorun yok yazdığınız adrese gün içinde göndereceğim ilginiz için tşk ederim

Dün avukatımdan gelen bi mail ile Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlığı'na sigorta tahkim komisyonu aracılığı ile sevk edildiğimi bildirdiler %13 aldığım rapor bakalım adli tıp ta değişecek mi?Sonuçlandığında burada paylaşırım...

İstanbul araştırma hastanesinden aldığım %13 oranı Balıkesir adli tıp ta %5.2 olarak neticelendi tabi umutlar suya düştü..İkiisi de devletin hastanesi ama biri farklı diğeri farklı oran verebiliyor çok şaşırtıcı...

Üst Alt