Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%13 rapor ile ÖTV'siz araba alabilir miyim?

Sorunlu41

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
3
OturanBoğa merhaba bülent bey size bir sorum olacak cevap verirseniz çok sevinirim,
ben bugün ehliyetimi değiştirmek için aile hekimine gittim rapor için aile hekimi işlemleri yaparken bir baktı ki sürekli engelli raporum var dedi sen engellisin dedim evet ama sadece %13 bir işe yaramıyor dedi eğer fiziksel engelliysen raporun oranının bir önemi yok ötvl,i araç alabilirsin bu doğrumu bilginiz var mı tşkler

Yanlız benim raporum %7belden %8 gözden yinede alabilirmiyim bu arada bu raporu aldıktan sonra venöz yetmezlik oldu ameliyat oldum hiç bir işe yaramadı tüm bunlarla yeniden başvursam % 40alabilirmiyim bilgisi olan var mı arkadaşlar

Sorunlu41

BElden ve gözden alamaz sın . El ayak gibi aracı kullanan uzuvların engelı olması lazım . :% 40 alsan da araç için bir işe yaramaz.

düşük oran dahi olsa bu %20 altında fiziksel engelinde olsa bir çok vergi dairesi red veriyor

her hafta yeni yeni saçmalıklar oluyor malesef

korkum şu ki arkadaşlar ilerleyen zamanlarda bu hak tamamen %90 yakınlarına yarayacak fiziksek engelliler araç alması çok çok zorlaştı ilerde oran şartı ve araç uygunluk şartı arayacaklar bu vesileyle bir hak kaybı daha olacak...

Ehliyeti olan engellilerin bile ehliyetlerini bile bile iptal ediyorlar bunlar planlı strateji iktidar takmış kafaya bunları gelir idaresi başkanı bile karşı çıkıyor engelli araç alımına.....

Ama gel görelim ki %90 lılar sorgusuz sualsiz hatta aralarında kan hısım bağı şartı aramadan bu araçları alabiliyor engelli dernekleri uyumaya devam etsin....

Üst Alt