Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%13 rapor var diye ehliyet için kurula sevk edildi. ÖTV’siz araç olabilir mi?

ts61

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
1
Eşim daha önce sol kalça ayağında protez olduğundan dolayı engelli raporu almak için başvuru yapmıştı. Ancak sadece %13 vermişlerdi. Şimdi çok şükür bir sağlık sorunu yok. Bugün normal b sınıfı ehliyeti eski olduğundan ve 31 Aralık’tan sonra eski ehliyetler kullanılmayacağından sağlık ocağından sağlık raporu almaya gittiğimizde doktor dedi ki senin engelli raporun olduğundan seni kurula sevk ediyorum dedi. Burada sadece otomatik araç kullanabilir diye ehliyet alsak indirimli araç hakkı doğar mı?

ts61 Aile hekimi direk kurula sevk veremez sizi ortopediye sevk etmesi gerek buna ortopedi doktoru karar verir eğer kurula sevk verirse kurul kısıtlama kodu verse de tekrar engelli heyetine girmeniz gerekecek çünkü 2019 sonrası engelli raporların tertibatlı araç kullanmalıdır ibaresi yazmak zorunda

ÖTV indirimli araç alman için engelli oranı yüzde 40 geçmeli...

Ehliyet Yenileme

Ocak 2020 de H sınıfı ehliyetimi yeni ehliyetle değiştirip 14 şubat 2020de araç aldım. Tertibat bana sıkıntı verdiği için elden gaz-fren tertibatı olan ehliyetimi yeniletmek istedim. Aile hekimi uzman hekime sevk etti. Uzman Hekim bana 1.grup sürücü olur diye rapor verdi ve kurula sevk etmedi. Şimdi nufüs müdürlüğüne gidip ehliyetimi yeniletsem herhangi bir sıkıntı olur mu? Ayrıca Nüfus müdürlüğü beni komisyona sevk etme yetkisi var mı?

Nüfus müdürlüğünün sevk yetkisi yok. Ama sizde sorun var nasıl olur sevk vermez anlamadım bence başka bir doktora daha ücretli muayane olun derim hakkınız var çünkü

2.5 yıl önce tertibatlı vermişlerdi. Ben Tertibattan kurtulmak ve sadece otomatik vites sürebilir diye kurula gitmeyi beklerken uzman hekim direk normal ehliyet için rapor verdi. Şimdi Nüfus diyorki 2.5 senede nasıl iyileştin kurula sevk edebilirim seni. Neyse bugün belli olacak bakalım ne olur yazarım bilgi amaçlı yine

ben sizin dediğinizi geçen sene yazdığımda klavye delikanlıları tehditvari yazıyorlardı bana bu sayfadan

Nüfus müdürlüğü diyorki 2.5 yıl önce engelli ehliyeti almışsın. Bu süre zarfında ne çabuk iyileştin seni kurula sevk edeceğim. İl Sağlık Müdürlüğüne gittim Nüfus Müdürlüğü sevk edebilir dedi. Oradan normal ehliyet raporuda alırsan ötvsiz aldığın arabanın ÖTVsini ve MTVsini ödersin dedi o noktada bıraktım ehliyet değiştirme işini :)

mandreyam

Bilmediğiniz konular da insanları yanlış yönlendirmeyin. Öyle bırsey yok. Oranın onemı yokdur

Yani şimdi ortapediden 1 puan alsan engelli rapor oranin 1 olsa araç alabilir mi diyorsun

mandreyam

konu 1 puan değil . Senın uzuvdakı sakatlıgının arac kullanıma etken olup olmaması doktor bu kişinin durumu arac kullanmaya uygun deıl derse % kac olursa olsun alırsın ben % 14 ile aldım .

Üst Alt