Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

13 senedir psikiyatrik tedavi görüyorum. Malulen emeklilik..?

77ayla77

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Slm.ben siteye yeni üye oldum.malulen emeklilik için basvuruda bulunmak istiyorum.

13 senedir psikiyatrik tedavi görüyorum.2 kez bakırköyde yattım.son yatışımda teşhis olarak raporumda kronik deprosyon yazıyor.bu 13 sene içinde hiç aralıksız ilaç raporu aldım ama raporlarım hep aynı hastaneden değil.bu arada yaklaşık 3 sene önce bir intihar girişimim oldu 3 gün yoğun bakımda yattım.acaba malulen emekli olabilme şansım varmı birde başka hastanelerden aldığım raporlarda değisik teşhisler var duygu durum bozukluğu yaygın anksiyete gibi şu an çalışmıyorum.son olarak 1800 gunumu sgk dan doldurdum ve ilk işe giriş tarihim 1993.

yardimcı olursanız çok sevinirim.gerçekten çalışamıyorum.

şimdiden teşekkürler.

Merhaba..

Maluliyet için gerekli şartları belirleyen Cetvel'de geçen ibare şu:12- PSİKİYATRİK BOZUKLUKLAR:
hafif işlerde bile çalışmaya olanak vermeyen(sürücü belgesi olmayan), tedavi ile düzelmeyen, kronik nitelik kazanmış, ağır seyirli, organik veya organik olmayan psikotik bozukluklar (demans, şizofreni, bipolar affektif bozukluk, frontal lob sendromu, paranoid vb.)

Kamu Görevlilerinin Tahsis Yardımlarına İlişkin Tebliğ'de malulen emeklilik için şu şartlar aranır:Malullük sigortasından yararlanma şartları ile usul ve esaslar
MADDE 6 – (1) Kamu görevlilerine malullük aylığı bağlanabilmesi için;
a) Kanuna göre malul sayılması,
b) En az on yıldan beri sigortalı bulunup, toplam olarak 1800 gün veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olanlar için ise sigortalılık süresi aranmaksızın 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması,
şartları aranır.

http://www.engelliler.biz/forum/eme...muda-malulen-emeklilik-sartlari-nelerdir.html

Tesekkur ederim gül hn.bakirkoyde yattigim zaman dr um bana ilaclarımı ömür boyu kullanıcagımı söyledi.birde sgk epikriz raporu istedi onu bakırköydenmi almalıyım.cünkü son 5 senedir özele gidiyorum.şimdiden teşekkürler

Kendi Doktorunuzdan alabilirsiniz.
Şu anki Doktorunuzda geçmiş bilgileriniz vardır.
Eğer elinizde 5 sene öncesine ait test vs gibi şeyleriniz varsa onları da götürün yanınızda.
Zaten Hasta Kayıt Dosyanız vardır. Doktorunuz yardımcı olur.

Sizce benim durumumdaki birinin emekli olma ihtimali varmı.birde bu surec nasıl işliyor uzun bir süreçmi.teşekkürler

Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak durumda olmak lazım. SGK bunu şart koşuyor. Durumunuzun buna uyup uymadığını en iyi doktorunuz bilebilir.

Özel hastane/doktor raporlarının sgk emeklilik kararında belirleyici bir yanı olmasa da, malulen emeklilik için sgk'Nın sevki ile gideceğiniz hastanedeki doktorların/kurulun doktorunuza ait görüşleri dikkate alacağından eminim. Hatta, mümkünse doktorunuzun emeklilik işlemleri için gideceğiniz hastanede bir tanıdığı varsa, onunla telefonda görüşmesi de etkili olur.

PSİKİYATRİ
1. (IQ 50 ve altı) Zeka gerilikleri
2. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizofreni ve alt tipleri
3. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizoafektif bozukluk
4. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen sanrısal bozukluklar
5. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen atipik veya başka türlü sınıflandırılamayan psikozlar
6. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen progresyon gösteren ve çalışma olanağı vermeyen bipolar bozukluk
7. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğuna bağlı davranış bozuklukları (organik kişilik ve davranış bozukluğu, frontal lob sendromu, v.b.)
8. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen psikotik özellikli kronik obsesif kompulsif bozukluk, kronik travma sonrası stres bozukluğu ve komorbiditesi
9. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğu ve bedensel hastalıklara bağlı ruhsal bozukluklar (organik bipolar tiplerini içerir, organik sanrılı bozukluk, demansiyel ve amnestik v.b. tablolar)
10. Yaygın gelişimsel bozukluklar (otistik bozukluk, asperger v.b.)

Üst Alt