Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

13 yaşında down sendromlu kardeşim için aldığımız evde bakım maaşı kesildi!?

**melike**

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhaba,

Benim 13 yaşında down sendromlu bir kızkardşeim var ve bikaç yıl aylık aldı devletten . Maaşın Adını tam bilmiyorum "evde bakım parası" sanırım.?

Sonra bi kaç kere eve birileri gelip sorular sordu. işte kendi giyinebiliyo mu, kendi işini yapabiliyo mu vs vs..

sonra rapor yenilemeye heyete girince maaaşı kesildi. yani bu seneki raporda ağır engelli kısmında hayır yazıyo.
ama anlamadığım geçen seneki raporda bu kısım "evet ve sürekli" diye işaretlenmişken bu sene neden bu raporu tekrar istediler bizden?
biri mi şikayet etti acaba?
Ve neden "hayır" yazdılar

Annemlerin maddi durumu iyi değil. Babam emekli ve kardeşim gerçekten annemsiz pek birşey yapamıyor. sonuçta bu çocuk down sendromlu ve bu da genetik bir rahatsızlık
keşke düzelse zamanla iyi olsa ama hep aynı işte.:(

anneme itiraz dilekçesi yaz ya da başka hastanelerden bu raporu tekrar almayı dene diye akıl vermişler. Aamasya'da yaşıyoruz. Ankaradan daha kolay alınabilir mi? Yani bu iş doktorların insafına mı bağlı? Ne yapmalıyız. Lütfen yardım edin.

Ya da sizin önerebileceğiniz başka bir yol var mı?

Bir de 2022 maaşı diye bişey varmış. o nedir? onu alabilir mi kardeşim ?

Kardeşim raporunuz sürelimiydi süreklimiydi sürekli raporunuz varsa neden yeni rapora ihtiyac duydunuz aynı hastahaneden yeni rapor alamazsınız hakem hastahaneye yönlendirilebilirsiniz sosyal hizmetlerden konu hakkında bilgi alabilirsin

çok saçma benim halam da down sendromlu iyileşme durumu olmaz ki kendisi 40 küsür yaşında bizle kalıyor raporunda sürekli yazıyor

biz ihtiyaç duymadık ki yeni rapor almaya
işte eve birileri geldi, onlar istedi galiba yeniden rapor
evet ilk raporunda sürekli yazıyodu zaten
sonradan doktorlar neden değiştirdi anlamadık biz de

Bu arada biz kafamıza göre başka hastaneye gidemiyo muyuz?
hakem hastaneyi nereden öğrenicez?

Üst Alt