Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

13 yaşındayım. Skolyoz ameliyatı olacağım. Nelere dikkat etmeliyim?

azeri aynur

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben azeriyim azerbaycandan yaziyorum benim 13 yasim var skolyozyum var yukati 35 asagi 27 sizce ameliyata gerek varmi ben bi araalar mualice aldim iyilesmedim ama egilmeni durdurdular boyum 152 sizce boyum iyim7 ve 2015 ameliyat olcam kafamda 1 suru soru var ameliyattan sonra kendjmi ne kadar korumaliyim ameliyattan sonra egilme olurmu ve ameliyyattan sonra boy uzarmi yani boyu durdururmu lutfen cevap yazin ve benim icin dua edin ben burada yeniyim inwallah arkadas bu
Bularim ben burda turk bi doktorada girmisdim ismi oguz karaeminogullari ameliyat gerek dedi diger doktorlarsa gerek var dedi ya wawki kaldim ama karararimiz kesin ameliyat

Inwallah her wey duzelir korkuyorum ameliyatdan:(

Aynur ,canim hemyerliyik :) ilk once narahat olma.sen tek deyilsen bu durumda.daha yasin azdir.derecen o qeder de cox deyil.mence bi basqa doktora da gorun.amelyati her zaman etmek mumkun.eger eyilme durmussa bu yaxsidir.korse kullan.acele amelyat karari verme.bi baska doktora da gorun derim.ama spora her zaman devam.hayirlisi olur insallah

Aynur,derecen suan acele amelyat karari vermek icin diyil.amelyat her zaman var ve son care.bi kac ay tedavi gordum iylesmedim diye ruhdan dusme.skolyoz icin yillarla savasmalisin bu hastalikla.nasil mi?en basda sporunu devamli yap.korse kullan.arkasi uste yuzme cok iyi geliyor.yoga yap.1 yil hep bunlari yap.ama inatci ol .ben bu hastaligi yenicem soyle kendine.her gun devamli yap sporunu.sonra derecen nasil olmus diye doktora git.ilerleme yoksa hayatini sporla beraber gecir ,yani platinlerden iyidir :) demem o ki acele karar verme.zaten 1 yilin var soyledin.bu zaman icerisinde skolyozunla savas.topuklu ayakabi giyme,agirlik kaldirma,yatagin sert olsun.korseni 23 saat boyunca tak.kalsiumlu,vitaminli ilaclar yazsin doktor sana.vucudun guclu olsun.skolyoz zayif cocuklarda oluyor cok zaman.bunlara dikkat et.amelyat son care.

Samiracim spor yapiyorum yayagimda sert ilacda iciyorum her sey yiyorum ne kadar tedavi yapdilar bisey olamdi amma yinede devam ediyorum ailemin kararida kesin ya 1 yila iyilesmesen ameliyat diyiyorlar korsedeki ailem istemedi amma ameliyat olunca her sey yapabiliyormussun ben korse kullanmadim amma spinomed diye bi cilet gibi biwey onu 2 saat takiyordum oturdukdada belimin arkasina b i valik koyuyordum 3 doktora gitdim biti korse biri ameliyat biri tedavi dedi napcami sasirdim:(
:confused:

ben acik acik yazdim sana canim benim.tedaviyle belki derecen sifirlanamaz .ama 18-20 yasina kadar derecen ilerlemez ve durdurmak mumkunse boyle devam et heyatina derim.zaten baska bi doktor da tedavi soylemis soyledin.yani diyeceyim o ki amelyati her zaman yapa bilirsin.bildiyim kadari 50 derece uzeri amelyat soyluyorlar zaten .amelyatla evet derecen sifirlanir.ama sonucda zor bi amelyat bu.yine de karar senin tabi ki canim.doktorun amelyata qaranti veriyor mu ? bakude mi amelyat olucan?

hiç geciktirmeden ameliyat ol.ben 12 yaşımdayken oldum ilk skolyoz ameliyatı daha sonra 6 kere daha ameliyat olmak zorunda kaldım.skolyozda ne kadar erken ameliyat olursan o kadar iyi.çünkü eğrilik yaşın büyüdükçe artıyor.

peki neden 6 kere amelyat oldunuz Gulsen ?

skolyozum ilerlemiş kamburum çıkmaya balamıştı.doktorlar yüzde 80 felç yüzde 20 ölüm riski verdiler.bu yüzden erken ameliyat her zaman iyidir.çünkü skolyoz ağır sırt çantası taşımayla bile oluşabilecek bi rahatsızlık.

doktorlar genelde oyle soylerler.peki neden 6 kez amelyat oldunuz?platinler bi sorun mu cikardi?

Evet ilkinde platin kaynaması.ikincisinde kırıldı

gecmis olsun.simdi yasiniz ve dereceniz kac peki? ya ben o yuzden amelyata karsiyim .6 amelyat,kolay diyil yani .cok sukur simdi iyisin .

Ameliyat Olmasaydın daha kötü olacaktı.çok şükür Allaha iyiyim.derecesini bilmiyorum inanki.yaşım 24.

Bendede kambur var malesefgulsen.

Samiraci qaranti veriyolar nerde ameliyat olcami 2 yer dusunuyoruz Moskva yada burda turk doktor oguz karaeminogullari yapacak

Gulsen,ayni yaslardayiz.vallah ben amelyat olmadim.derecem de fazla.hayatimi nasil derler doya doya yasadim,cok guzel yasadim.bana da ayni seyleri soyledi doktor.oluceksin,felc olucaksin,nefes darligi olucak .bi suru sey .Allahima bin sukur su gunume kadar cok iyiyim.bin sagliklidan daha iyiyim bin kere masallah :) bilmiyorum ilerisi neler gosterecek bana.amelyat oldukdan sonra hayatim nasil olucak.ben de rahatsiz oluyorum tabi risklerden dolayi.en korkdugum sey amelyat oldukdan sonra o kabusu tekrar tekrar yasamak.tekrar bi amelyat gerekli ola bilir her zaman.her an platinlerim kirilir korkusuyla yasamak.Allah yardimcimiz olsun.

Canim sana sorularim var 12 yasdan sonra yani ameliyattan sonra boyyun uzadimi

oguz doktorun ismini duymusdum.hangi hastanede calisiyor?bi de yusif doktor var.nesreddin tusi hastanesinde.o da bi turk doktorlar beraber amelyat ediyor.

Amin.eğer ameliyata lüzum yoksa olma tabi. :)

Yok kuzum uzamadi :) şuan 1.54

Bende ayın 15 inde ameliyat olacağım 36 derece benimde. Ben cok korkuyodum ameliyattan fakat seninde benim gibi derecen az oldugu için daha basit bir ameliyat olur

tugce amelyatdan sonra bize yaz tamam mi :) gecmis olsun.senin icin dua edicem .insallah cok guzel gecer amelyatin.dualarim seninle .iyi olucak insallah

Samira canim benim bana ne dsdiler biliyormusun eger gec yaparsam tam duz yapamazlar o yuzden mayis ayinda yaptiricam benim icin dua esin ameliyat oldukdan sonra herweyi yazcam Inwallah hem bu benim icin problem oldher isdediyimi giyemiyoruum:(

Gercektenmi ama sende yalnizca 36 bende yukari 35 asagi 27 inwallah ikimizde duz saglam oluruz inwallah

Bana ameliyatindan yazarsin lutfeeeen merak ediyorum inwallah sag salamet ayaga kalkarsin Amin

Oguz doktor turkiyeden geliyor medera hospitalaher ay

Aaa nasil yani uazmiyicakmi???? :(

Samiracim mualice ile iyilesme bos yalan ben yapdim pismanim dahada kotu duruma koydular boyle diyildimki beeen:(

Arkadaşlar her kese merhaba brn ameliyat oldum hatta Türkiyeye geldim 70 dereceydim simdi 0 çoook seviniyorum boyum 1 54 dü şimdi 164 ameliyattadan 3 ay geçiyor notmal insan gibiyim her kese acil şifalar

Arkadaslar doktorum 6 ay koruyun dedi suan 5 ayi dokdurdum cok seviniyorum dumduzum her seyi 1 aydan sonra yapcam hic bir zorlukda cekmiyorum

Her kese acil sifalar ve Ankaraya opucukler

Üst Alt