Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

13 yaşındayım, skolyoz ameliyatı olacağım/oldum..?

hsttaaım

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkze merhabalar...
ben 13 yaşındayım yaklaşk 20 gün snra skolyoz ameliyatı olucam.[49 derece] .gerçekten çok korkyorum hiç aklmdan çkmyo. sizler çok iyisinz çok yakn davranyorsunuz herkeze paylaşmlarını veriyorsnuz böle bi ortam yarattğnz için herkze tşk. ediyorm.ben ameliytı ve snrasında nelr yaşadğnız ağrı olup olmadğnı nelr hssedyosnuz ameliyat srasında narkozlu mu oluyosnuz kaç gn hastanede kalıosunuz bnları blmek istiyorm. lütfen bana yardmcı olun. blgilerinizi benmle paylaşn. herkeze şimdiden teşekkr ediyorum.
son olarakta allah hekeze tüm hastalara acil şifalar versin inş. görşmek üzere...

hsttaaım;
fazla korkmana gerek yok ben 2 ameliyat geçirdim ameliyat sonrasında tbi biras ağrın oluo ameliyat sırasında tabiki narkozlu oluosun ben 2 ameliyat geçirdiğim için 2 ay hatanede kaldım sen hangi hastanede kim ameliyat edecek ama senn cesaretli olman lazım cesaretli ol yani sonrasında iyiki olmuşum ameliyat diosun geçmiş olsun...

tşk. ederim.marmara ünv.'de ameliyat olucam. doktorum deniz konya.bilgi verdiğin için tekrar sağol.birşey daha sormak istiyorum ameliyat sırasında ağrı hissediyormusun bide ameliyattan sonra serum veriyolar mı?

ameliyat sıraında tabiki hiç bişy hissetmiosun ameliyattan sonra ağrı oluo tabiki ameliyattan sonra serum veriolarr tabiki

'dikişler kendiliğinden mi kapınıyo yoksa alınıyo mu? Bide dikişler alınırken acı oluo mu??

bendeki dikişler estetik dikişti onun için alınmadı içten dikişti dışına strip dneilen bantlardan yağıştırıldı ve sıtnım boyun ve bel kısmı zımbalanmıştı onun için dikiş alınmafdı normal dikşler alınıo

ya bende sadece 2 dikiş var alınırken acır mı nolur acil cevap yaznn lütfen arkadaşlar lütfeennnnnnn

Merhaba ben de kulaklarım için marmaraya gittim gercekten cok iyi bakıyorlar. Ben hacettepede ameliyat oldum tam 1,5 saat uyanma ile 2,5 saat sürdü yani narkoz sayesinde hiçbir acı agrı duymadım uyuyorsun mışıl mışıl gözünü acman ile kapaman bir oluyor ne cabuk bitti ya ameliyat diyorsun inan bana sen cesaretli ol korkacak hiç birşey yok sonucta iyileşmek için oluyorsun bol bol dua et kardeşim

O hooo o, abicim sen koca okyanusu aşmışsın, şimdi leğende boğulur muyum diye dert ediyorsun kendine. :) Hiç merak etme, dikişler senin gibi güçlü birine hiç bir şey yapamaz.
Çok geçmiş olsun. Ameliyat sonrasında gelişmeleri de bu başlığa yazarsan çok güzel olur. Senin yazdıkların başka arkadaşlarına tecrübe olur.

merhaba bende aynı sorun içindeyim 11 yaşındayım ve 25 derece skolyozum tm sınırda diyolar ama korse takmak istemiyorum

Arkadaşlar merhaba
15 yaşındayım 40 derece skolyoz hastasıyım aynı zamanda omurilik sıvım L1 seviyesinde olması gerekirken L3 seviyesinde kalmış.Sadece skolyozdan kaynaklanan bir sorun olsaydı 1 sene daha beklebileceğimi ama omuriliktede sorun olunca ameliyatın riskinin arttığını bir an önce ameliyat olmam gerektiğini söylediler.Benim merak ettiğim şu an sırtım çok ağrıyor ama ameliyattan sonraki ağrı nasıl?Dayanılmaz bir ağrımı bana bu zamanki ağrımı aratırmı ameliyattan sonraki yaşama tam manasıyla adaptasyon ne zaman nasıl oluyor ne olur acil cevap verin.Allah herkese acil şifalar versin.

Sevgili Besra;
Ameliyattan sonra ilk 3-4 gün rahat olmuyosun biraz ağrı oluyor tabiki.Ama o kadar şiddetli değil merak etme.Ameliyattan sonra yaşama gelince sen bu ameliyatı sanırım çok büyük bir sorun olarak görüyosun ama merak daha iyiki oldum diyeceksin.Her ameliyatın biraz zorluğu var tabi ki.Ama ilk 3-4 günü atlattığın zaman yavaş yavaş kendini toparlıyosun zaten.Bu durumu fazla kafana takma rahat ol.İyi bir doktor ve hastane seçtiğinede emin ol ayrıca.Bende 15 yaşındayım 49 derece eğriliğim vardı.30 eylülde marmara ünv.nde ameliyat oldum.Doktorum Deniz Konya'ydı.Kesinlikle çok memnunum ve sanada tavsiye ederim.Tabi ben skolyozun yanında 2 omurilik ameliyatı oldum.1 gün yoğun bakımda 15 gün hastanede kaldım yaklaşık 17 saat sürdü ameliyatım.Gün geçtikçe iyi oldum ve 2-2.5 ay sonra okulamda devam ettim.Şimdi herşey çok yolunda hiçbir sıkıntım.Bence sende fazla üzülme inşallah herşey çok güzel olur canım.acil şifalar...

ameliyattan sonra tabiki ağrıların oluyo ama en fazla 1 hafta sürüo bende 2 ameliyat ve en fazla 1 hafta sürdü ağrım ve sonrasında ağrıların tamemen geçio hiç ağrın kalımıoo ama doktorundan ve hastanenden emn ol geçmiş olsn

Üst Alt