Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

13 yıldır bankada çalışıyorum. Emekli olmalı mıyım?

Hacıali09

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar.20/05/2022 tarihinde heyet raporu aldım.yuzde 74 engel oranım.1 yıl süreli.vakifbankta 13 yıldır çalışıyorum.baska bir ile tayinim çıktı ama gitmek istemiyorum.sizlere sorum şu 37 yaşındayım çalışmaya devam etmek mi mantıklı yoksa vergi dairesine başvuru yapıp emekli olmak mı.cok bilgi sahibi değilim bu konularda galiba rapor ile tayini durdurabilirim.fakat meslek artık zorlaştı ve engel durumum beni zorluyor.vergi indirimi almam kaç gün sürer.yardimlarinizi bekliyor um

Hacıali09

Merhaba,beyanınıza göre Vakıflar Bankası Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı'na tabii çalışansınız.

Paylaştıklarınızı teyit etmek adına %74 engel oranına sahip hastaneden alınımış 1 yıl süreli Engelli Sağlık kurulu raporuna sahipsiniz.Vergi dairesine başvuru yaparak Engelli Vergi İndirimi belgesi almak ve bu belge ile Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik başvurusu yapmayı planladığınızı iletiyorsunuz.

Çalışma süreniz bende bir kaç soru oluşturdu.

İlk sigorta başlangıç tarihiniz nedir?

Sorumun nedeni ; eğer ilk sigorta başlangıç tarihiniz yani SGK kurumuna girişiniz yapıldığı ilk defa çalışmaya başladığını tarih 01.10.2008 tarihi veya daha sonraki bir tarih ise Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik hakkınız ne yazık ki mevcut değildir.Bu bağlamda Engelli Vergi İndirimi belgesini emeklilikte kullanıp kullanamamanız ilk sigorta giriş tarihine bağlıdır.

Bunların dışında eğer raporunuz sizin yer değiştirmeniz veya çalışma koşullarınız ile ilgili açıkca belirtiği sürece sizin tayin edilmenize engel olabilir.Birde rahatsızlığınız sizin şehir değişikliği yapmanız ile zora girecek veya tedavi sürecini etkileyecek ise bu konuda tayin sürecini durdurabilir.

Bu durum tamamen sizin raporunuzun içeriği ve açıklamaları ile ilgilidir.

Saygılar.

sigorta başlangıcım 2003 yılı 10.ay emekliliği sanırım hak ediyorum ama 37 yaşında emekli olmak psikolojik sorunlara neden olabilir.
emekli olmayıp gelir vergisi muafiyeti ile bankada çalışmaya devam edebilir miyim acaba.

Hacıali09 vergi indirimi yazısını alman ortalama 2 hafta sürer.benimki 12 günde sonuçlandı yeni sistemle çok çabuk sonuçlanıyor

Engelli kadrosundaki birini il dışına isteği dışında nasıl tayin edebilirler ki sen 657’ye tabi değil misin? Hacıali09

yok 657 ye tabi değiliz. engelli kadrosunda değildim ben normal başladım daha yeni oldu engellilik durumum.ayrıca tayinim çıktığında da raporum yoktu şimdi aldım raporu ve sunacağım bakalım ne diyecekler..

Değerli arkadaşım,

Çalışmanıza engel yoksa 37 yaş emekli olmak için çok genç bir yaş.
Emekli olup kendi işimi yapacağım veya başka işe gireceğim diyorsanız onu bilemiyorum ama bu kadar az çalışma süresi ve birikmiş primle doğru dürüst bir emekli maaşı da alamazsınız.

İsterseniz sistemden bir bakın elinize ne kadar geçecek.

Hacıali09

Vakıf banka engelli kadrosuna başvurmak istesek nereden başvurabiliyoruz yada alım oluyor mu ilanını hiç görmedim ben

Hacıali09

Vergi muafiyeti hakkını alıp istersen çalışmaya devam edebilirsin.Bende seninle aynı durumdayım 2003 ilk sigorta başlangıcım ve 12 yıldırda bankadayım... 07.11.2023 engelli emeklilik tarihim ancak istersem 2041 e kadar da devam edebiliyorum..

raporum 1 yıl süreli ama vergi indirimi süresiz gelebiliyormuş.nasıl oluyor bilmiyorum o şekilde emeklilik daimi oluyor mu acaba.

Hacıali09

Engel durumun seni çalışmaya zorluyorsa emekli ol. 37 yas emeklilik için erken ama sağlık daha önemli. Emekli maaşı ile kira odemiyorsan gecinirsin. Para kazanmak için sağlımizi kaybedip sonra kazandigimiz para ile tedavi olmak için yaşıyoruz. Hayatı yaşamak lazım.

Üst Alt