Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

13 yıldır kendi imkanlarımızla sigorta yatırıyoruz. Emeklilik şartı nedir?

Halas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kardeşim 2006 yılından beri hasta teşhisi atipik pisikoz 13 yıldır sigortasını kendi imkanlarımla ödüyorum bugün itibarıyla( 4.407 gün sigortalı) kendisi çalışamıyor,
vasi kararı çıkarmak için devlet hastanesinin verdiği başkasının bakımına muhtaçtır çalışarak hayatını kazanamaz raporu var sacdece birde bakırköy ve edirne tıp fakültesinde yatarak billi zmanlarda tedavi gördü. 13 yıldır sürekli ilaç kullanıyor,

çok eski tarihte bir gazetede okumuştum 15 yıl skg lı olup malülen emekli olununca ömür boyu emekli olunuyor diye.
Kardeşimin ehliyeti var,aldı ama hiç araç kullanmadı.
kardeşimi nasıl emekli edebilirim emeklilik süreciyle ilgili destek alabileceğim birileri varsa lütfen bana ulaşsınlar bir yol göstersinler

Halas

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?
"Tedaviye rağmen çalışmaya olanak vermeyecek düzeyde" mi rahatsızlık? Eğer bu düzeyde ise, bu düzeye eriştiği tarih nedir? Maluliyet cetveli'ne göre malul durumda işgücü kaybı varsa ve bu maluliyet düzeyi ilk sigortalı olunan tarihten önce yok isiyse, bu durumda 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 primle malulen emekli olunabilir.

İlginiz için teşekkür ederim.
kardeşimin doğumu 20.10.1987 doğumlu
05.05.2006 sgk işe girişli
4.408 gün toplamda var
asgari ücret işçi olarak sigortası ödendi.
sakatlık oranıyla ilgili bir raporumuz yok vasi almak için başvurduğumuzda çalışamaz başkasının bakımına muhtaç raporu var devlet hastanesinden malülen emek li olması için ne yapabiliriz..

Halas

İlk kez sigortalı olmadan önce düşük oranlı raporu varsa, ya da ilk sigortalı olduğunda malul düzeyde olmadığını İspat edebiliyorsanız, malulen emekli olunabilir hemen.

Bu olamayacaksa, erken Yaşlılık emekliliği için şartlar aşağıdaki gibidir. Anacak burada Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden sakatlık oranı cetveli'Ne göre hangi oranda rapor ve ona istinaden de defterdarlıktan kaçıncı derece sakatlık indirim hakkı elde edeceğiniz önemli.

05.05.2006 +

2008_oncesi.PNG

Selam
Bülent'Bey
İlginiz için tekrar teşekkür ederim.
Sigortalı olmadan önce sağlık ocağından aldığımız, yukarıda açık künyesi yazılı (şahsın yapılan muayenesinde bir hastalığı bulunmadığı bildirir raporudur) Fotoğraflı mühürlü ıslak imzalı raporu var. muhasebecim saklamış sağ olsun. birde kardeşimin ehliyeti var.bu sorun yaratır mı.aldı hiç araba kullanmadı..
Bu duruma göre 10 yıl 1800 günden emekli olacak sgk ya baş vurur isek
15 yıl sigortalı olmasına 1,5 yılımız var bunu beklemeye gerek varmı (10 yıl 1800 gün ile 15 yıl 5000 günden emekli olması arasında ne gibi fark var .. Teşekkür ederim..

Halas

Şimdi başvurup şansınızı deneyin bence. Olmazsa, süre sonunda diğerine başvurursunuz

Ankilozon spondolit hastasıyım. 95 sigorta girişim var. Ne zaman emekli olabilirim?

Selamlar arkadaşlar
Ben 5 yıl önce ankilozan spondilit hastası olduğumu öğrendim, Sanayide boya sektöründe çalışıyorum ağrılarım şiddedli ve çalışmama engel olmaya başladı,gecen hafta bir arkadaşım sen emekli olabilirsin dedi ve bende araştırmaya başladım.bana buradan yardımcı olursanız dua cınız olurum... kulandığım ilaçlar slazoplin,endo,benzeri ilaçları beş yıldır kullanıyorum doktorum bir iğne den bahsetti ve vücüdumun bunu kaldıramadığından dolayı o iğneyi başlatamadı...
15.09.1995 işi giriş tarihim
8yıl 9 ay 17 bağkur luydum =3167 gün
şuan 4a hizmet döküm = 1034 gün
toplam=4.201 gün
şuan sgk sigortalı bir iş yerinde çalışıyorum herhangi bir sağlık kurulundan raporum yok, yaşadığım ildeki üniversite hastanesinde tedavi oluyorum.ben emekli olabilirmiyim nasıl olurum lütfen yardımcı olurmusunuz....Şimdiden Teşekür ederim..

Halas

hocam önce rapor verecek yetkili hastaneden rapor çıkart...sonra duruma göre...
malulen:malluluk cetveline göre hastalık uygunsa 10 yıl 1800 gün..
engelli vergi indirimli emeklilik:yüzde 40 ve üzeri rapor+çalıştığınıza dair evrak ve alınan yüzde 40 ve üzeri vergi indirim ile müracat(tabii ki sene prim gün tutuyorsa)...kolay gelsin geçmiş olsun..

Üst Alt