ramazan bey,
sürekli benzer mesajları atıyorsunuz ama anlaşılan o ki bu platformdan istediğiniz bilgiyi elde etmeniz pek olası değil.
maddi imkanlarınız yetiyor ise bir avukata danışın.
şahsi tecrübelerimi paylaşırsam;
15 senedir motosiklet kullanıyorum, sürekli olarak kolluk kuvvetlerinin çıkardığı problemler ile uğraştım. yeni ehliyet sisteminden önce tarafıma 3 kez yetersiz ehliyet ile araç kullanmaktan ceza kesildi. 2 tanesini mahkeme yolu ile iptal ettirdim. bir tanesinde itiraz süresini kaçırmıştım.
akabinde ehliyet sistemi değişti, sağlık kurulundan geçip a2 ehliyet aldım. sağlık kurulunda benim motosiklet kullanmama itirazı olanlar var idi ve fakat komisyon başkanı bir iki kod ile ehliyeti verdi. bir süre böyle kullandım.
size benzer şekilde ehliyete otomobil kodları da ekletmek için gittiğimde motosiklet ehliyetim iptal edildi. sağ bacağımda engelim var, doğal olarak yürüme, ayakta durma gibi kabiliyetlerim oldukça sınırlı.
sağlık kuruluna itiraz etmedim, zira yönetmelikte açık olarak iki tekerlekli araç kullanamayacağım yazıyor.
idare mahkemesine itiraz dilekçesi yazdım. mahkeme itirazın konusunu anlamadığını belirterek hukuki gerekçelerimi belirtmemi istedi. benim hukuki gerekçem yok, zira ehliyet almamı düzenleyen genelge gayet açık.
bu sebepten dolayı genelgenin iptal edilmesi gerekiyor. ben de bunu talep etmiştim.
idare mahkemesi benim muhatabım olarak emniyet müdürlüğü ya da karayolları genel müdürlüğü gibi bir kurumu yazmış.
kusura bakmayın, ehliyetinizi almanızı canı gönülden isterim. ben, genelgenin bilimsel bir altyapısı olmadığının canlı bir kanıtıyım.
yaklaşık 250.000 km motosiklet tecrübem var ve hala hayattayım. istanbul gibi bir yerde bu bir başarıdır. bilen bilir.
bütün bu sebeplerim genelgenin karşısında ekvatora bırakılmış kartopundan daha hızlı eridi.
mücadelenizde başarılar dilerim, umarım olumlu bir sonuç elde edersiniz.
şahsen mücadeleyi bırakmadım, genelgenin değiştirilmesini bekliyorum. değiştirilmesi gerekiyor. zira birçok kişiyi olumsuz etkileyen bir genelgedir.
https://kararlar.ombudsman.gov.tr/Arama
şu adresten
2020/71312 - 18.11.2021 tarihli dosyanın sonucunu okumanı rica ederim.
benzer şekilde ehliyeti iptal edilen bir bireyin dosyasıdır.