Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
14 yaşında skolyoz hastasıyım. Skolyoz ameliyatı süreci ve sonrasında yaşadıklarınız?
ben büşra 14 yaşındayım ve skolyoz hastasıyım daha ameliyat olmama gerek yokmuş ama belki ilerde olabilirim doğruyu söylemek gerekirse korkuyorum burdan ameliyat olan hastalara soruyorum ameliyat sırasında bir şey hissediyo musunuz ve ameliyattan sonra ne zaman yürüyosunuz ve ameliyat sonrası ağrı oluyo mu
Skolyoz ameliyatı kolay bir ameliyat değil tabi. ama 11 sene önce olmuştum tabiki narkozu yedikten sonra bişi hisetmez ve görmezsin..inş sana ameliyat gerkemez bu aralar bende dr gitmeyi düşünüyorum ameliyat dese olmam sanırım o kadar korkuorumki.. off çok zor ameliyatlar
Merhaba Büşra.
Ben şu anda 22 yasındayım ve skolyoz ameliyatını 17 yasındayken olmustum.Şunu söylemeliyim ki tabiki çok hafif bir ameliyat değil neticede sırtı yarıp platinler konuluyor vs ama eğer pozitif olursan ve moralini yüksek tutarsan ameliyat sonrasında tek sabretmen gereken konu biraz sırt ağrıları oluyor bir de 1 2 ay kadar tam olarak eğilemiyorsun.Onun dısında bir zorluğu yok dediğim gibi moralini yüksek tut yeter herseyi atlatıyorsun sonrasında.
Su anda gayet iyiyim ve sırtım dümdüzHatta arkadaslarım her seferinde nasıl bu kadar dik duruyorsun biz neden kamburuz diyorlar!Geriye kalan tek iz incecik bir cizgi sırtımda bunu da dert bile etmiyorum.
Skolyoz derecen nedir tam olarak? Benim 44 dereceydi.Daha da ayrınıtlı sormak istediklerin olursa yanıt veririm sana sağlıklı ve neşeli günler dilerim.
Ayrıca ameliyat sırasında kesinlikle hiçbirsey hisedemezsin cünkü narkoz veriliyor. Ameliyattan 4 gğn sonra yürüyebildim.Ameliyat sonrası ağrı oluyor ama ağrı kesiciler sağolsun işini görüyor!