Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

14 yaşındaki kızımda 20 derece skolyoz olduğunu öğrendik. Tavsiyede bulunur musunuz?

firaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar
Yaklaşık 1 yıl önce 20 derecelik skolyoz olduğunu öğrendik
doktor kontrolünden sonra
korse ve yüzme dediler...
Elimizden geldiği kadar takip etik okul bitiği gibi yazlığa gönderdik sırf yüzsün diye korse aldık ama kızım korsenin içinde rahat etmediği için devamlı kulanmadı tabi onun yerinde olmak lazım korse ile devamlı yaşamak çok zor....

Bu ayın başında adanada ortopedia hastanesinde pro Dr. Mahir Gülsen ' e gitik bize skolyozun 57 kifozunda 30 derecede olduğunu öğrendik
Bize direk ameliyat olması gerektiğini söyledi ....
Moralimiz cok bozuldu ögrendiğimiz zamandan şimdiye baya bi araştırdım
Şehir olarak Diyarbakırdayız burada skolyozda iyi olan dr yok
Şimdi ne yapmamız gerekiyor bende şaşırdım Dr muzun yapacağı ameliyat platin implant
Ama araştırmalarım sonucunda
Manyetik implant ile yapılan yeni bir yöntem var sizlerinde yorumunu merak etğim için bu konuyu açtım

Sağlıklı bir yaşam diliyorum
Sevgiler....

Bence, Tek doktorun ameliyat demesiyle hemen karar vermeyin birkaç doktorun daha görüşünü almaya çalışın. Ablamında skolyozu var ilk kez doktora gittiğimizde 43derece hemen ameliyat demişti sonra başka bir doktora daha gösterdik ne 43ü 28derece bu skolyoz ameliyat falan gerekmez demişti:)

Bende öyle yapmayı düşünüyorum acıbadem de ahmet alanay dan randevu aldım onunda görüşünü alalım
Umidimiz ameliyatsız bir çözüm

Allah herkese şifa versin

Sevgiler....

Yaşı küçük olduğu için bir kaç dr daha gez eğer ameliyat denirse geç kalmadan ameliyat olsun ama çok riskli bir ameliyat sakın yanlış anlama moralini bozmak asla istemem ama ben 15 yaşında oldum bu ameliyatı şuan 32 yaşındayım çok şükür iyiyim ama şunu söyleyim bünyesi nasıl bilemem kızınızın ben bu ameliyata girerken ölüm belgesi imzaladım çünkü dr lar bu riski almıyor benimle aynı anda ameliyat olan tanımadığım genç bir çocuk vefat etti iki ameliyat ve bir yaşam belki takdiri ilahi ama ben zamanı kaçırmamak için yaptım çünkü bu ameliyatı olmasaydım şimdi nefes darlığı geçecektim.istanbulda bir dr önerebilirim internetten de araştırabilirsiniz dr mustafa canikoğlu samatya hastanesin de görev alıyordu şimdilerde nerde bilmiyorum

Teşekkürler kardeşim geçmiş olsun dediğin dr da araştıracağım

Sevgili Firaz,

57 derece ameliyat gerektirir. Manyetik implant daha genç çocuklar için (6-10) kullanılan bir yöntem. Sizin durumunuzda geçerli değil.

Ahmet Alanay iyi bir doktordur. Azmi Hamzaoğlu (Florence Nightengale) ise Türkiye'de en çok skolyoz ameliyatı yapan hekimdir.

Sevgiler,

Bende Ahmet hocamıza gösterecem cd yi hayırlısı
Allah tan

Sağlıklı bir yaşam diliyorum

Saygılar...

Üst Alt